Νέα παρέμβαση της Διοίκησης για το επικουρικό μας

Νέα παρέμβαση για το επικουρικό των συνταξιούχων ταχυδρομικών έκανε η Διοίκηση του Συλλόγου, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στον υφυπουργό εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Διαπιστώνουμε με λύπη, ως Σύλλογος, ότι δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα που καταθέσαμε για ένταξη του επικουρικού των συνταξιούχων ΕΛΤΑ μέχρι 31-12-14, στον υπολογισμό που γίνεται για όλους τους συνταξιούχους του ΕΤΕΑΕΠ. Ως εκ τούτου αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε  για πολλοστή φορά και να σας ενημερώσουμε για το θέμα που μας «καίει».

Συγκεκριμένα, αιτούμαστε την ένταξη των συναδέλφων μας συνταξιούχων, που έλαβαν επικουρική σύνταξη πριν το 2015, στον υπολογισμό  που γίνεται για όλους τους συνταξιούχους του ΕΤΕΑΕΠ.

Τονίζουμε ότι οι εισφορές των συνταξιούχων ΕΛΤΑ, παλιών (προ του 2015) και νέων, ήταν ίδιες (3% για τον εργαζόμενο και 3% για τον εργοδότη), ωστόσο  οι απολαβές τους από την επικουρική σύνταξη, δεν είναι ισόποσες, αδικώντας κατάφορα τους προ του 2015 συνταξιούχους.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση είναι καραμπινάτη αδικία για τους εν λόγω συνταξιούχους ταχυδρομικούς, καθώς παραβιάζεται η αρχή της ισότητας, της ισονομίας αλλά και της αναλογικότητας, που είναι βασικός «κανόνας» του ασφαλιστικού συστήματος.

Με δεδομένο ότι όλοι, παλιοί και νέοι συνταξιούχοι, «ανήκουμε» στο ΕΤΕΑΕΠ, ζητάμε να ενταχθεί η επικουρική σύνταξη όλων των συνταξιούχων του ΕΛΤΑ στο Ενιαίο Ταμείο και να υπολογίζεται όπως συμβαίνει μ’ όλες τις επικουρικές συντάξεις.

Κύριε Υπουργέ,

Επισυνάπτουμε την προτεινόμενη τροπολογία του Συλλόγου μας.

Με τη βεβαιότητα ότι αυτή τη φορά θα δοθεί λύση τουλάχιστον σε αυτό το πρόβλημα, σας ευχαριστούμε, εκφράζοντας παράλληλα τη διαθεσιμότητά μας για τυχόν διευκρινήσεις, που προτιμότερο θα ήταν να δοθούν σε μια συνάντηση που θα ορίσετε εσείς.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γεν.Γραμματέας

 

Γιώργος Πεπόνης                                                              Τάσος Γεωργιάδης