ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η Διοίκηση του Συλλόγου σας έχει ενημερώσει, με προηγούμενες αλλά και πρόσφατες ανακοινώσεις, για τις ανάλγητες και ως εκ τούτου παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές  των συντάξεών μας (κύριων, επικουρικών και δώρων) με τους νόμους 4051 και 4093 του 2012.

Για την διευκόλυνση μάλιστα των συναδέλφων που επιθυμούν να κάνουν αιτήσεις στον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠ, για τη μη παραγραφή (επέρχεται για τους συνταξιούχους στην πενταετία), ο Σύλλογος είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του (www.psselta.gr) από τις 23/10/18  τα υποδείγματα των σχετικών αιτήσεων.

Σήμερα έγκαιρα και υπεύθυνα, όπως πάντα το κάνουμε, σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 12/11/18 ο ΕΦΚΑ θα κάνει αποδεκτές μόνο τις αιτήσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Η Διοίκηση του Συλλόγου, γι’ αυτό το θέμα, έγκαιρα (23/10/18) έδωσε και δίνει τη δυνατότητα  για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, μέσω της ιστοσελίδας μας.

Ο Σύλλογος, συνάδελφοι, είναι πλάι σας όπου και αν βρίσκεστε,  σ’ αυτόν θα πρέπει να καταφεύγετε ανά πάσα στιγμή, όταν χρειάζεστε ενημέρωση για προβλήματα που σας απασχολούν.

Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, ασκώντας για πολλοστή φορά παραδιοίκηση  έστειλαν, ως μη όφειλαν, έντυπες αιτήσεις σε πολλούς από σας και στο όνομα της εξυπηρέτησής σας. Στην πραγματικότητα  πρόκειται για δήθεν εξυπηρέτηση δηλαδή εκδούλευση.

Είναι δυνατόν να αποφασίζουμε ως Δ.Σ. το Α και αυτοί ως ΔΑΚΕ να υλοποιούν τον Β; Δηλαδή τι είναι σύλλογος μέσα στο σύλλογο; Ακατανόητο!!!

Νομίζουν ότι αυτό θα περάσει απαρατήρητο από τους συνάδελφους. Τι θα κάνουν τώρα με τις αιτήσεις που ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι αυτές θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά;

Το ίδιο έκαναν και πέρυσι με τις επιστροφές που μας είχαν κρατήσει παράνομα για τον ΕΟΠΥΥ. Την στιγμή που ο Σύλλογος είχε εξασφαλίσει τη δέσμευση του υπουργού, ότι τα ως άνω ποσά θα επιστρέφανε στους δικαιούχους χωρίς αιτήσεις και προαπαιτούμενα,  η ΔΑΚΕ σας καλούσε (στην ουσία ταλαιπωρούσε) να κάνετε αιτήσεις!!!

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. τους καλέσαμε  να ενισχύσουν τις συλλογικές διαδικασίες. Να πάψουν να λειτουργούν μ’ αυτόν τον πέρα για πέρα αντιθεσμικό  και απολύτως καταδικαστέο τρόπο, ο οποίος δυστυχώς κάνει τους συνάδελφους να στρέφουν τις πλάτες τους και στο Σύλλογο.

Με τη στάση τους, που δυστυχώς είναι ηθελημένη, εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες και επιδιώξεις οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την ενότητα, την κοινή δράση και την υπεράσπιση των συμφερόντων των συνταξιούχων.

Είναι ζωντανή ακόμη η αποτύπωση μιας πραγματικότητας που βιώσαμε όταν τη Διοίκηση του Συλλόγου είχαν αυτοί και οι συνοδοιπόροι τους. Επιδιώκουν με διάφορα τερτίπια, όπως αυτό με τις αιτήσεις, να την πάρουν και στις επόμενες εκλογές.

Εμείς ως Διοίκηση αφήσαμε το παλαιό οριστικά στο παρελθόν και ο Σύλλογος έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση στο χώρο του ανεξάρτητου συνταξιουχικού κινήματος, έχει πλέον αποκτήσει ταυτότητα, αξιόπιστο λόγο, κύρος και  σεβασμό. Αυτό το βλέπουν όλοι με πρώτους και καλύτερους τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ, άσχετα αν και λυπούμαστε γι’ αυτό, βάζουν σε μόνιμη προτεραιότητα ό,τι κατά τη γνώμη τους βλάπτει την πλειοψηφία.

Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες μάχες και δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να τις υπονομεύσουν. Είναι καθαρό και θα το κάνουμε πεντακάθαρο ότι θέλουμε ένα Δ. Σ. που θα έχει στόχο την ενότητα και συνεργασία των συναδέλφων, μακριά από άγονες και διχαστικές αντιπαραθέσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας καλούμε να ενισχύσετε τη φωνή του Συλλόγου, τη στάση και τη δράση του. Να βρίσκεστε δίπλα στους αγώνες που δίνουμε, όπως αυτός της Τρίτης 20 Νοεμβρίου 2018, με την πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος  (προσυγκέντρωση στο Σύλλογο, ώρα 9 το πρωϊ).

Εκεί θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να βάλλει τέρμα στην ταλαιπωρία των συναδέλφων και να δώσει λύση στο πελώριο θέμα, χωρίς  αιτήσεις και αγωγές.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν.Γραμματέας 

   Πεπόνης Γιώργος              Γεωργιάδης Αναστάσιος

 

 

cdscd 

Παραθέτουμε την  ανακοίνωση του ΕΦΚΑ:

«Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και εφεξής θα γίνονται αποδεκτές μόνο ηλεκτρονικά, οι αιτήσεις για τις μειώσεις οι οποίες έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.

Με προτεραιότητα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αποκλειστικά μέσω διαδικτύου κρίθηκε αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την απρόσκοπτη εκτέλεση του συνόλου των εργασιών του Φορέα.

Η  ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει τεθεί σε λειτουργία στο διαδικτυακό ιστότοπο του Φορέα διευκολύνει καθημερινά χιλιάδες συνταξιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, απαλλάσσοντάς τους από μετακινήσεις και αναμονή. Επιπλέον, δίνεται και η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής αίτησης»

 

Η on line εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους.