Δεν αρέσουν τα μηνύματα ενότητας, πυροβολούν τους αγγελιαφόρους

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Επιθυμία και διαρκής επιδίωξή μας είναι ο Σύλλογος να αγκαλιάζει όλους τους συνταξιούχους του ΕΛ ΤΑ, να είναι το σπίτι τους και να μπορεί ο κάθε συνάδελφος να βρίσκει στήριγμα για κάθε πρόβλημά του.

Ως Διοίκηση μπορεί να κάναμε ακόμη και λάθη αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων βλέπει ότι βάλαμε πολλές πέτρες πάνω από άλλες και αυτό αναγνωρίζεται. Φαίνεται και μας συγκινεί από τα τηλεφωνήματά σας, τα σημειώματα και τις επιστολές, με τα εύσημα για τον τρόπο που λειτουργούμε, ως Διοίκηση, για το έργο που παράγουμε.

Εμείς θεωρούμε την υποστήριξή σας ως υποχρέωση σε ανιδιοτελή προσφορά και όχι σκαλοπάτι για παραταξιακούς, κομματικούς ή ιδιοτελείς σκοπούς. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εκπρόσωποί σας στο Σύλλογο δεν πρέπει να γίνονται παράγοντες αλλά να λειτουργούν με βάση τα συμφέροντα των συναδέλφων.

Θέλουμε σήμερα και όχι δυστυχώς για πρώτη φορά, να εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Διοίκηση του Συλλόγου από τις πρακτικές που ακολουθούν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ.

Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, επειδή δεν τους αρέσουν τα μηνύματα ενότητας, αγωνιστικότητας, αλληλεγγύης αλλά και αποτελεσματικότητας που αυτή η Διοίκηση στέλνει στους συνάδελφους, πυροβολούν τον αγγελιοφόρο.

Ας ξεκινήσουμε από το πιο απλό που είναι η «κατάληψη» του χώρου – γραφείου που προορίζεται για όλα τα μέλη του Δ.Σ. και αυτό ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκουν και ας πάμε στα πιο ουσιώδη. Μετέτρεψαν το χώρο σε «στρατηγείο», παραμάγαζο, όπως θέλετε ονομάστε το και άρχισαν να λειτουργούν ως Σύλλογος μέσα στον Σύλλογο.

Πιο «παραβατική» συμπεριφορά για συλλογικό όργανο από αυτή της ΔΑΚΕ δεν υπάρχει. Τίποτα πιο δημαγωγικό, ψευδές και αθλιότερο δεν θα μπορούσε να εφεύρει η ηγεσία της, προκειμένου να φαίνεται ότι λειτουργεί ως διοίκηση, από το να σας καλεί να απευθύνεστε σ’ αυτούς για εξυπηρετήσεις για θέματα ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΠ και ΤΑΥΤΕΚΩ και παράλληλα να σας «καθοδηγεί» για κατάθεση αιτήσεων, αγωγών κ.τ.λ.

Θέλει με κάθε τρόπο να θεσπίσει μια παράλληλη λειτουργία, χωρίς φυσικά να έχει εξουσιοδοτηθεί με τη ψήφο σας για κάτι τέτοιο, γιατί η Διοίκηση του Συλλόγου είναι μία, η σφραγίδα του Συλλόγου είναι μία και αυτή μόνον διαθέτει την θεσμική οντότητα.

Δυστυχώς η ΔΑΚΕ όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα, δεν επεξεργάζεται και φυσικά δεν καταθέτει ουσιώδεις προτάσεις για τα προβλήματά σας. Βάζει κάθε φορά διαχωριστικές γραμμές και η ηγεσία της «χτίζει» για ίδιο όφελος.

Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ αποτελούν διαιρετική τομή για το Σύλλογο και στόχο έχουν να ικανοποιήσουν την αρχομανία κάποιων. Θέλουν να δημιουργηθεί η εντύπωση, έστω και σε μειοψηφική μερίδα συναδέλφων, ότι αυτή η συγκεκριμένη Διοίκηση του Συλλόγου πρέπει να απορριφθεί όχι γατί δεν είναι καλή, αληθινή, αποτελεσματική ή ό,τι άλλο, αλλά επειδή το λέει η ΔΑΚΕ!!!

Όμως γελιούνται, αυτή η λογική επικρατούσε σε κάποιο βαθμό όταν ήμασταν νέοι και δουλεύαμε στον ΕΛ ΤΑ. Τώρα όλοι οι συνάδελφοι έχουν κάποια ηλικία και τους ενδιαφέρει το προϊόν της δουλειάς, το αποτέλεσμα που παράγει η Διοίκηση και τίποτε άλλο.

Δυστυχώς είναι πιο επίκαιρες από ποτέ οι παραινέσεις συναδέλφων προς εμάς, να προσέξουμε καλά, γιατί αυτοί που έκαναν δύο κομμάτια την παράταξή τους, δεν θα διστάσουν να διαλύσουν και το Σύλλογο!!!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Αυτό το τελευταίο αποκλείεται να το καταφέρουν, να βλάψουν το Σύλλογο, γιατί εμείς δεν είμαστε έξω από την πραγματικότητα. Δεν μας αρκεί η προώθηση της ενότητας από κάτω, που είναι η βασική μας και μόνιμη προτεραιότητα, αλλά επιδιώκουμε σταθερά και αταλάντευτα και την ενότητα σε επίπεδο υπαρκτών, οργανωμένων δυνάμεων, όπως είναι η ΔΑΚΕ αλλά και η ΑΦΣ. Όλα αυτά, βεβαίως, τα αντιμετωπίζουμε με πολύ υπομονή εντιμότητα και ειλικρίνεια, αλλά με τόλμη όπου χρειάζεται, χωρίς προαπαιτούμενα, αποκλεισμούς ή προτιμήσεις. Μας ενδιαφέρει η εξυγίανση και η ακόμη καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου σε όσα εμπόδια και αν προσκρούει.

Σ’ αυτό το έργο μένουμε αμετανόητα πιστοί με κάθε κόστος και καλούμε τους ολοένα και λιγότερους συνάδελφους που ακολουθούν ή επηρεάζονται από τη ΔΑΚΕ, να συμβάλλουν δημιουργικά, με τεκμηριωμένη κριτική και σοβαρές προτάσεις, στο να «συνετιστούν». Αυτά που λέτε σε μας γι’ αυτούς να τα πείτε και στους ίδιους. Ίσως τους κάνετε καλό και τους οδηγήσετε σε αυτοκριτική και αλλαγή στάσης. Ίδωμεν.

Για το Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΠΟΝΗΣ      ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ