Καθολική αποδοχή του έργου της Διοίκησης στη Γενική Απολογιστική Συνέλευση

Καθολική αποδοχή του έργου της Διοίκησης στη Γενική Απολογιστική Συνέλευση

 

Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2016

Το έργο και η παρουσία της Διοίκησης το 2016, έτυχε θερμής αποδοχής κατά την Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Ακράδαντη πιστοποίηση της αποδοχής των πεπραγμένων της Διοίκησης, αποτελεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά όλες οι παρατάξεις και όλοι οι συνάδελφοι, ενέκριναν ομόφωνα τον διοικητικό απολογισμό της περασμένης χρονιάς. Επίσης, ομόφωνη, ήταν η έγκριση του οικονομικού απολογισμού του 2016, όπως και η έγκριση οικονομικού προϋπολογισμού του 2017. Επιπρόσθετα εγκρίθηκε ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματα του Συλλόγου.

Αναφέρουμε στη συνέχεια κάποια στοιχεία καθώς και εκτενή αποσπάσματα από τις ομιλίες συναδέλφων που έλαβαν το λόγο.

Με τη διαπίστωση της απαρτίας έγινε η εκλογή του προεδρείου.

Πρόεδρος αναδείχθηκε ο συνάδελφος Αποστόλης Διαμαντόπουλος, Γραμματέας η συναδέλφισσα Ολγα Γκαρίκου και μέλος ο συνάδελφος Σωκράτης Σκόρδος.

Σύντομο χαιρετισμό στη Συνέλευση απεύθυναν ο κ.Μπιρμπίλης, από τον Σύλλογο συνταξιούχων Ο.Τ.Ε., ο Σωτήρης Ραυτόπουλος πρόεδρος των συνταξιούχων Ο.Σ.Ε. και ο κ.κ Καλοπίτας, Παπανικολάου που εκπροσώπησαν τους εργαζόμενους των ΕΛ ΤΑ (Π.Ο.Σ.Τ.).

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον Δημήτρη Καρναχωρίτη, τον πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής, να παίρνει τον λόγο και να παραθέτει τα στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο για την Οικονομική Διαχείριση, από 1-1-2016 μέχρι 31-12-2016.

Κατόπιν ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο του Συλλόγου Τάσο Γεωργιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η διοίκηση, κάνοντας μια περιεκτική αναδρομή στα πεπραγμένα της, το 2016.

Πρόεδρος: «Σας καλωσορίζω στην ετήσια απολογιστική μας συνέλευση. Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του προέδρου της ΣΕΑ, του Δήμου Κουμπούρη, ο οποίος είχε σοβαρό κώλυμα. Το λέω αυτό γιατί ο Σύλλογός μας, συμμετέχει στην μεγαλύτερη συνταξιουχική οργάνωση. Εμείς δεν μπορεί να είμαστε τα υποζύγια της κρίσης. Μέσα από αυτή την διαδικασία γεννήθηκε το ενωτικό ψηφοδέλτιο, το οποίο αγκαλιάσατε δίνοντάς μας το 60% και είπατε όχι στα μικροκομματικά συμφέρονται. Εμείς δεν βγήκαμε στους δρόμους για να ρίξουμε την κυβέρνηση. Εμείς παλεύουμε για να αλλάξουν τις πολιτικές τους. Στις 15 Δεκεμβρίου είχαμε μια συνάντηση με τον κ.Φλαμπουράρη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τέθηκε το θέμα του μερίσματος των συνταξιούχων. Η θέση μας ήταν ότι καλώς τα δώσατε, αλλά διαχωρίσατε τους συνταξιούχους. Του είπα ότι ο μέσος όρος σύνταξης είναι 846 ευρώ, το αμφισβήτησε αλλά μετά από μερικές ημέρες, η Eurostat, επιβεβαίωσε αυτό που του είχα πει. Λεπτομέρειες για τη μετέπειτα συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα σας δώσει ο γραμματέας Γιώργος Πεπόνης, που παραβρέθηκε στο Μαξίμου, καθώς εγώ ήμουν στη Θεσσαλονίκη για δουλειές του Συλλόγου.

Εμείς για να αντιμετωπίσουμε την κρίση των συναδέλφων, προχωρήσαμε σε μια ομόφωνη απόφαση. Προσλάβαμε γιατρό που συνταγογραφεί εξετάσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Να σας πω ότι αγοράσαμε γραφεία, δίπλα στα ήδη υπάρχοντα στην Βερανζέρου και εκεί θα δημιουργήσουμε ένα πρότυπο ιατρείο πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το ίδιο κάναμε στην Θεσσαλονίκη, στα ιδιόκτητα γραφεία μας. Στόχος και δέσμευσή μας είναι να γίνει το ίδιο σε όλες τις Περιφερειακές Επιτροπές του Συλλόγου. Έχουμε δώσει την διαβεβαίωσή μας στους επικεφαλής των Επιτροπών. Αυτό είναι δέσμευση.

Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι ήρθαμε σε συμφωνία με την διοίκηση του ΕΛΤΑ. Αυτή δημιούργησε μια εταιρία παρόχου ρεύματος και συναποφασίσαμε ότι το τιμολόγιο για τους συνταξιούχους θα είναι φτηνό και το ίδιο με τους εργαζόμενους. Καλούμε τους συνταξιούχους να στηρίξουνε τον ΕΛΤΑ, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Χρειάζεται αγώνας. Χωρίς λαϊκισμό. Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Λέμε ναι στη συνεννόηση όλων των δυνάμεων. Λέμε όχι στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων και στον κόφτη. Τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού χρόνια τις έχουμε παλέψει και πρέπει να πάμε σε πολιτικές συνεργασίας αγορών κράτους και κοινωνίας.

Ολοι μιλούν για το θέμα της αξιολόγησης. Είτε συμφωνήσει η κυβέρνηση είτε διαφωνήσει, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται συσσωρεύουν τον πλούτο σε λίγους.

Σας καλώ να εγκρίνεται το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό αυτής της διοίκησης. Σας ζητώ να έρθετε κοντά μας και να μας βοηθήσετε με τη δική σας δύναμη».

Νίκος Θωμόπουλος (ΔΑΚΕ):  H σημερινή Γενική Συνέλευση, γίνεται κάτω από ένα πρωτόγνωρο για την πατρίδα μας, καθεστώς αβεβαιότητος για το αύριο και πλήρους ανασφάλειας, με τρόμο παρακολουθούμε την δράση των αναρχικών, οι οποίοι επεκτείνονται συνεχώς, καίνε και καταστρέφουν ότι ώρα θέλουν. Το κράτος είναι απών. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Η ανίκανη κυβέρνηση έχει φέρει την πατρίδα μας για άλλη μία φορά μέσα στα δύο χρόνια που μας κυβερνάει στο χείλος της αβύσσου. Αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, ψέματα, ψέματα, ψέματα, κυβέρνηση οπορέτα, ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΕΡΕΤΑ. Με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας πίστευα ότι σήμερα θα είχαμε πολλαπλάσιους συναδέλφους, αλλά επειδή η συνέλευση δεν είναι εκλογοαπολογιστική δεν έγινε κινητοποίηση.

Η ΔΑΚΕ στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου μας, παρ΄ότι συμμετείχε για πρώτη φορά, εξέλεξε 2 μέλη στο Δ.Σ. Το ποσοστό μικρό αλλά η δύναμη που δώσαμε στο σύλλογο μεγάλη. Επιθυμία μας είναι να ενώσουμε το χώρο και όλους τους συναδέλφους. Η ΔΑΚΕ θέλει να είναι η παράταξη που να ανήκει σε όλους και να υπηρετεί όλους. Η παρουσία μας στο ΔΣ ανάγκασε το Προεδρείο να «ανεβάσει στροφές» να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου, ο αυταρχισμός, οι αντιδημοκρατικές αντιλήψεις, η αντιδημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου, η θεωρία είμαστε πλειοψηφία και δεν ακούμε κανέναν, σιγά –σιγά, υπεχώρησαν και έδωσαν την θέση τους στην λογική και στη δημοκρατία. Από το πρώτο ΔΣ προτάξαμε το κεφαλαιώδες θέμα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΑΝΤΙ-ΠΑΡΟΧΗΣ προς τα μέλη μας.  Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι το καθημερινό μας μέλημα και αφορά πρωτίστως τη ΔΑΚΕ και εν συνεχεία όλο το συμβούλιο. Αντι-παροχή σημαίνει αυτά που όλο το συμβούλιο πρέπει να προσφέρει στα μέλη του. Με την δική μας πειθώ και πίεση άνοιξε η διαδικασία πραγματοποίησης μονοήμερων εκδρομών σε κάθε Νομό με δαπάνη του Συλλόγου, αρκεί να υπάρξει πρωτοβουλία είτε από τις περιφερειακές επιτροπές, είτε από ομάδα εμπείρων συναδέλφων και τέως συνδικαλιστικών στελεχών του Νομού. Επίσης πιέσαμε για διάφορες άλλες εκδηλώσεις, όπως συνεστιάσεις, που σκοπό έχουν το συνεχές αντάμωμα των συναδέλφων μας.  Επίσης λύσαμε το πρόβλημα με το ΤΑΥΤΕΚΩ.  Από τα πρώτα συμβούλια θέσαμε για συζήτηση το σοβαρότατο θέμα εξυπηρέτησης των συναδέλφων μας, κυρίως από την περιφέρεια, που αφορά τις θεωρήσεις βιβλιαρίων, διάφορες δαπάνες, προσθήκη φύλλων. Πιέσαμε το προεδρείο να προχωρήσει σε ένδικα μέσα κατά της Διοίκησης του ΤΑΥΤΕΚΩ ως μέσο πίεσης για την ανεύρεση λύσης. Δυστυχώς το Προεδρείο εις ουδεμία ενέργεια προέβη.

Μπροστά στην «περίεργη» αυτή απραξία η ΔΑΚΕ με συντονισμένες ενέργειες (υπάρχει λεπτομερής αναφορά στην προηγούμενη έκδοση της εφημερίδος μας) έδωσε λύση στο πρόβλημα ετών.

Στην κοπή της πίτας του Ν. Αττικής στις 4 Φεβρουαρίου 2017 η Πρόεδρος του ΕΛΤΑ είπε επί λέξει: «Σας ενημερώνω ότι τις επόμενες 10 μέρες θα βγει απόφαση για απόσπαση ενός υπαλλήλου του ΕΛΤΑ στα Γραφεία του ΤΑΥΤΕΚΩ για να εξυπηρετεί κατ΄αποκλειστικότητα του ταχ/κούς εργαζόμενους και συνταξιούχους. Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. έγινε η πρόσληψη ενός άριστου επιμελητή παθολόγου ο οποίος θα είναι στο σύλλογο κάθε Τρίτη 10.00 -14.00 για γραφή εξετάσεων και φαρμάκων. Ανάλογες αποφάσεις θα υπάρξουν για την υπόλοιπη Ελλάδα.  Οι προαναφερόμενες ενέργειες ανήκουν στην κατηγορία των χειροπιαστών αποτελεσμάτων του Συλλόγου προς τα μέλη του.

Όπως επίσης θέλουμε να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα στο πρόβλημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και Νοσοκομειακής περίθαλψης. Το Δ.Σ. θα αναζητήσει τις πλέον αξιόπιστες προτάσεις για κάρτες υγείας και συμβόλαια Νοσοκομειακής Περίθαλψης και θα τις προτείνει στα μέλη του Συλλόγου.Η ΔΑΚΕ για κάθε θέμα καταθέτει βάσιμες και σοβαρές προτάσεις. Ουδέποτε θα κάνει προτάσεις κενές περιεχομένου. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν αφ΄ενός η πρὀταση για ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με χρήματα των ξένων, όπως έγινε με τις Τράπεζες. Και αφετέρου η πρόταση για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για άχρηστα κτίρια άνευ αξίας. Όλους μας διακατέχει η αγωνία για το μέλλον των συντάξεων, και πως θα σταματήσουμε τα τρωκτικά που ροκανίζουν τις συντάξεις, τη ζωή μας, τα όνειρά μας να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, να κάνουμε χαρούμενα τα εγγόνια μας. Πρόσφατα ψηφίστηκε ο ασφαλιστικός Νόμος με την επωνυμία «Νόμος Κατρούγκαλου». Αυτός ο «σοφός άνθρωπος» εφεύρε για τους παλιούς συνταξιούχους την λεγόμενη προσωπική διαφορά, δηλ. επανυπολογισμό των συντάξεων από το 2002, την οποία ήδη προσφέρει ως «κεφαλή επί πίνακι» στους δολοφόνους των συνταξιούχων, Ντόπιους και ξένους. Αυτός ο ανόητος λοιπόν άνθρωπος δεν σκέφθηκε ή δεν τον υποχρεώσαμε να το σκεφθεί ότι εμείς οι του ΤΑΠ-ΟΤΕ πληρώναμε επί δεκαετίες σχεδόν διπλάσιες εισφορές και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να μας περνάνε με το ίδιο μαχαίρι.

Η ΔΑΚΕ γι΄ αυτό το θέμα θα καταθέσει πρόταση για ένδικα μέσα κατά παντός Υπευθύνου. Έντονα διακινείται και η θεωρία για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του οικογενειακού επιδόματος σύμφωνα με όσα παίρνουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι δηλ. τα 200 € να γίνουν 30-40 €. Όπως είναι πλέον φανερό καθίσταται αδήριτη ανάγκη οι συνταξιούχοι να βγουν στους δρόμους, μπορούν δεν μπορούν, μαζί με την οικογένειά τους.  Δεν πρέπει να τους περιμένουμε με σκυμένο το κεφάλι.

Όλοι στους δρόμους χωρίς πολιτικές διακρίσεις και σκοπιμότητες. Επίσης έχουμε χρέος να αμυνθούμε μέσω των δικαστηρίων με αγωγές για κάθε Νόμο που περικόπτει τις συντάξεις μας. ΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Στο συλλαλητήριο της 15 Δεκεμβρίου κατηφορίσαμε επικεφαλής της πορείας την για πρώτη φορά ανοικτή Ηρώδου Αττικού τα τελευταία 2 χρόνια, εγώ μαζί με τον Πρόεδρο.

Την ημέρα εκείνη άνοιξε η Ηρώδου Αττικού γιατί ο πρωθυπουργός απουσίαζε στο εξωτερικό και την επιτροπή αγώνα υποδέχθηκε ο έτερος «σοφός» της Κυβέρνησης Τσίπρα, Αλέκος Φλαμπουράρης. Την ημέρα εκείνη επίσης για πρώτη φορά δεν έπεσαν χημικά. Η ΔΑΚΕ από σήμερα από τη Γεν. Συνέλευση του Συλλόγου σηκώνει τη σημαία της ενότητας. Αρχίζει μια μεγάλη και φιλόδοξη προσπάθεια να ενώσει τον λεγόμενο χώρο της Αντιπολίτευσης στο Σύλλογο το χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, σε πρώτη φάση και στη συνέχεια όλο το Σύλλογο. Στη φιλόδοξη και δύσκολη αυτή προσπάθεια ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των συναδέλφων όπου και αν ανήκουν πολιτικά. Η πολυδιάσπαση του χώρου κάνει κακό σε όλους μας.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε αφενός οι κάθε λογής περαστικοί και αδικημἐνοι να διαλύουν μια παράταξη για να ικανοποιήσουν το εγώ τους και αφετέρου όσοι είτε από ανοησία είτε από αμέλεια προκάλεσαν αρνητική προσφορά στο Σύλλογο, οφείλουν να σκεφθούν εάν η παρουσία τους προσθέτει ή αφαιρεί στο συνταξιουχικό κίνημα τις δύσκολες τούτες ώρες. Οι παντιέρες και τα φλάμπουρα ευκαιρίας καταστρέφουν το συνταξιουχικό κίνημα και διώχνουν τον κόσμο.

Πρέπει να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν κώδικα ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ που να προβλέπει:

1ον. Πόσος είναι ο εύλογος χρόνος συμμετοχής ενός μέλους στο ΔΣ του Συλλόγου και

2ον. Ποιο είναι το εύλογο όριο ηλικίας που μπορεί κάποιο μέλος να ζητά εκλογή στο Δ.Σ. του Συλλόγου.

Κλείνοντας καταθέτω πρόταση για να προστεθεί στο ψήφισμα της Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου μας.

Γιάννης Ζώης: (ΔΑΚΣ) «Όλοι γνωριζόμαστε και ξέρουμε ο ένας τον άλλον. Ξέρουμε το τι φτιάξαμε και τι κάναμε στη ζωή. Ο φίλος μου ο Νίκος Θωμόπουλος με ερέθισε. Κύριε Θωμόπουλε μας βρήκατε στον Σύλλογο. Δεν θα ορίζεις πως θα εκλέγεται ο συνάδελφος. Εσείς ήρθατε και παίξατε ένα παιχνίδι. Το βρήκατε έτοιμο το περιεχόμενο, όμως δεν το σεβαστήκατε. Εμάς μας αγγίζει η ενότητα, όχι όμως με τέτοιες διαδικασίες. Θα φύγουμε όταν μας το πει ο λαός. Δεν ήταν διαδικασία να το βάλεις εδώ. Εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία και την υπηρετώ. Όμως δεν είμαι φερέφωνο.

Ας το κλείσουμε και θα το κουβεντιάσουμε Νίκο Θωμόπουλε. Εμείς σαν ΔΑΚΣ ΕΛΤΑ, δεν σας λέω ότι κάναμε πολλά, αλλά φτιάξαμε αρκετά. Τις Περιφέρειες που η τωρινή διοίκηση τις περπατάει. Οι επιτροπές είναι δικό μας εφεύρημα. Η αγορά γραφείων ξεκίνησε από μας. Και τις εκδρομές, τους γιατρούς, την κάρτα υγείας, ότι πάει στους συναδέλφους, πρέπει να το στηρίξουμε και έτσι κάνουμε με τη διοίκηση.  Συγχαρητήρια στη διοίκηση που περπατάει αυτά τα θέματα.

Αλλάζουν οι εποχές. Ήρθε ο Αλέξης και μας γέμισε ψέματα. Η ενότητα είναι σημείο αναφοράς, όπως είπε και ο πρόεδρος οι κομματικές ταυτότητες πρέπει να μείνουν μακριά από τον Σύλλογο.

Έχουμε την ικανότητα να βοηθήσουμε τους συναδέλφους. Αναπτύξτε τις δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα, για να μπορούν να ακουμπούν οι συνάδελφοι στον Σύλλογο».

Μάκης Ζηνεμπής (Α.Φ.Σ.):Θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη για ότι κάνατε για μένα στις εκλογές. Με την ψήφο σας με αναδείξατε σύμβουλο και ταυτόχρονα αναδείξατε μια νέα παράταξη, την ΑΦΣ. Το περιορισμένο του χρόνου, δεν μου επιτρέπει να σας αναπτύξω όλα όσα ήθελα. Το πρώτο πράγμα που θέλω να σας πω είναι το μόρφωμα, η προσωπική διαφορά. Τι είναι αυτό που κόβει ένα κομμάτι της κύριας σύνταξης. Ο νόμος αυτός καθισχύει τους νόμους με τους οποίους βγήκαμε στις συντάξεις. Ακόμα η απόφαση του ΣτΕ είναι μεταγενέστερη του νόμου που επινόησαν.

Εδώ τίθεται ένα ερώτημα. Ποιος τα έκανε όλα αυτά τα βάσανα και το χάλι που μας βρήκε; Ολοι τους. Το σύστημα ευθύνεται από την αρχή για ότι μας συμβαίνει. Τα δύο μνημόνια έκοψαν τις συντάξεις μας. Υπάρχει μέσα σ’ αυτή την αίθουσα ένας που αμφιβάλει γι΄ αυτό. Αν διαβάσετε την σελίδα 10 της εφημερίδας μας, που υπογράφει ως πρόεδρος της ΔΑΚΕ, εγκαλεί τον γενικό γραμματέα κ.Πεπόνη, να του απαντήσει αν ο Τσίπρας κατέστρεψε ότι είχε απομείνει όρθιο. Ποιος άφησε κ.Θωμόπουλε τα ερείπια αυτά; Γιατί δεν μας το λέτε. Μήπως είναι εκείνοι αυτοί που κατέστρεψαν τα ταμεία με το PSI, που κατέστρεψαν τους μικροομολογιούχους. Δεν μας τα είπατε αυτά, αντίθετα μας είπατε ότι λοιδορήσαμε την ΔΑΚΕ. Δεν σας θίξαμε κύριοι.

Μας λέτε κ.Θωμόπουλε, ότι δεξιοί, κεντρώοι, όλοι πρέπει να ενωθούν για να φτιάξετε ένα κομματικό αχταρμά μέσα στον Σύλλογο. Μας έγραψε, να δείξουμε στην πράξη αν ήλθαμε στον Σύλλογο, για να διαβάζουμε μια εφημερίδα τζάμπα και να ένα καφέ. Σας λέω ξεκαβαλήστε το καλάμι. Η συνήθεια είναι δευτέρα φύση, πρόβλημά σας.

Θέλω, κλείνοντας, να τονίσω το εξής: Υπάρχουν στη ζωή πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται. Αυτό συμβαίνει μέσα στον Σύλλογο και με την βοήθειά σας θα το ξεδιαλύνω. Σας το υπόσχομαι. Η ΑΦΣ και εγώ θα τιμήσουμε αταλάνευτα την ευθύνη που με την ψήφο σας μας αναθέσατε: Δουλειά, συνέπεια λόγω και πράξεων και στο φως τα πάντα. Έπεται συνέχεια…».

Ο Γιώργος Πεπόνης, γενικός γραμματέας του Συλλόγου, ανέφερε:

«Συνάδελφοι καλώς ορίσατε. Ο πρόεδρος με χρέωσε να σας πω για την συνάντηση που είχε η Σ.Ε.Α. με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο υπάρχουν και θέματα που τέθηκαν κατά τις ομιλίες και θέλω σε κάποια να αναφερθώ.

 Η Συνέλευσή μας γίνεται σε μια πραγματικά κρίσιμη περίοδο. Αυτό συνηθίζουμε να το λέμε αλλά την δεδομένη στιγμή δεν είναι σχήμα λόγου και ισχύει στο έπακρο. Όσον αφορά τα εξωτερικά θέματα έχουμε τους Αλβανούς και Σκοπιανούς να βάζουν διάφορα ζητήματα, έχουμε και τον μεγάλο γείτονα, την Τουρκία, να εκτοξεύει συνέχεια απειλές. Όσον αφορά το προσφυγικό και παρά την θετική αντιμετώπιση του ζητήματος από τον φιλόξενο λαό μας, ο κίνδυνος να μεταβληθεί η χώρα σε αποθήκη ψυχών είναι υπαρκτός. Τραγικό είναι ότι την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά είμαστε και οικονομικά πτωχευμένοι. Έχουμε τους δανειστές που ενώ αφαίρεσαν το 25% του Α.Ε.Π. από τη Χώρα και πάνω από το 40% των συντάξεων μας ζητάνε και άλλα. Έχουν στόχο να μας εξοντώσουν. Επιμένουν όχι μόνο σε νέα περικοπή των συντάξεων αλλά και σε περεταίρω μείωση του αφορολόγητου, δηλαδή να μας τα πάρουν από δύο μεριές.

Πρόκειται για εκβιαστές, που πιέζουν όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά τη χώρα.Το περίεργο είναι ότι κάποιοι στο εσωτερικό βρήκαν την ευκαιρία να τα βάλουν με την Κυβέρνηση αντί να αντισταθούν. Έχουν αυταπάτες και δεν ξέρουν ότι η όποια απογοήτευση του κόσμου από την κυβέρνηση δεν υποδηλώνει σε καμιά περίπτωση επιδοκιμασία προς την Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της, τον Μητσοτάκη, που προέρχεται από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, το οποίο και οδήγησε στην καταστροφική κρίση που ζούμε σήμερα.

Τώρα ας έρθουμε στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πως φτάσαμε σε αυτή.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στις σημερινές συνθήκες οι συνταξιούχοι βρισκόμαστε σε ακόμα πιο άσχημη κατάσταση μετά και το τρίτο μνημόνιο. Φυσικά οι τωρινές απώλειες καμιά σχέση δεν έχουν με αυτές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων Π.Α.Σ.Ο.Κ. και Ν.Δ. αλλά δεν παύουν να είναι απώλειες και μάλιστα πάνω στις προηγούμενες. Εμείς είμαστε ένας μικρός Σύλλογος, περίπου 10.000 μελών και καταλαβαίνετε ότι αυτός ο Σύλλογος πολλά πράγματα από μόνος του δεν μπορεί να κάνει. Ευτυχώς συνάδελφοι συνδικαλιστές, όπως ο Θανάσης ο Νιάσκος, ο Γιάννης Κοντονάσιος, ο Γιώργος Λορέτζος, ο αείμνηστος πρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Δήμου κ.α. συνεργάστηκαν με μεγάλες συνταξιουχικές οργανώσεις, όπως αυτές του Ι.Κ.Α , του Δημοσίου κ. λ. π. με πολλές χιλιάδες συνταξιούχους και δημιούργησαν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (Σ.Ε.Α.). Έτσι έχουμε μπροστά μας μια κοινή δράση όλου του συνταξιουχικού κινήματος. Όλο και πιο πολλοί συνταξιούχοι εγκατέλειψαν τους καναπέδες και βγήκαν στους δρόμους. Το συλλαλητήριο του Δεκέμβρη καθώς και τα άλλα που προηγήθηκαν, όπως αυτό κατά το οποίο οι συνταξιούχοι δεχτήκαμε την επίθεση των Μ.Α.Τ. και τον ψεκασμό μας με χημικά είναι που άνοιξαν την πόρτα του Μαξίμου και καθήλωσαν τον πρωθυπουργό να μας ακούει για πάνω από δύο ώρες

Μπήκαμε στο Μαξίμου και ο Τσίπρας νόμισε ότι έπιασε «λαβράκι». Με είδε και μου λέει «εσύ φαίνεσαι νεότερος, πόσα χρόνια δούλεψες;». Τριάντα πέντε (35) χρόνια του είπα και αν δεν είχα μια θέση ευθύνης, λόγω της οποίας παίρνω μια προσαύξηση στη σύνταξη, θα έπαιρνα τα χρήματα που παίρνουν όσοι δούλεψαν είκοσι πέντε (25) χρόνια. Γιατί οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί πετσόκοψαν τις συντάξεις και μας έφτασαν να παίρνουμε χρήματα, λες και έχουμε δουλέψει δέκα χρόνια λιγότερα. Είναι σωστό αυτό κ. πρωθυπουργέ τον ρώτησα και κούνησε το κεφάλι. Εκεί μπήκε κατά τον καλύτερο τρόπο, το θέμα των αγωγών που έχουμε κάνει και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις κρατήσεις στις συντάξεις.

Του είπα ότι όλες οι κρατήσεις του 2012 και 2013, που μας έδωσαν και τη χαριστική βολή, είναι παράνομες και αντισυνταγματικές. Το Συμβούλιο της Επικρατείας μας δικαίωσε και παρόλα αυτά αναγκαζόμαστε να τρέχουμε στους δικηγόρους. Κατά σύμπτωση και επειδή είχε υλοποιηθεί ήδη η απόφαση του ΣτΕ. για τα κανάλια εξέφρασα την απορία μου. Γιατί κ.πρωθυπουργέ γι’ αυτή την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες στα κανάλια έγινε χαμός, με τον χορό να σέρνει πρώτη η αντιπολίτευση και την εφαρμόσατε άρον άρον; Γιατί δεν δεσμεύεστε ότι, έστω και σταδιακά,θα εφαρμοστεί και η απόφαση που δικαιώνει τους συνταξιούχους;

Το «τουμπεκί» συνάδελφοι για το θέμα σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης αφήνεται στην κρίση όλων μας.

Τονίσαμε στον πρωθυπουργό ότι υφιστάμεθα μια συνεχή μεταβολή των συντάξεών μας, λίγη σημασία έχει για μας αν ονομάζονται κύριες ή επικουρικές, και εξίσωση προς τα κάτω. Επισημάναμε ότι τα χρήματα που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι διοχετεύονται αμέσως στην πραγματική οικονομία αλλά και υποχρεώσεις προς το κράτος όλης της οικογένειας, δηλαδή δικές μας, των παιδιών μας αλλά πολλές φορές και των εγγονών μας. Μας είπε για τις πιέσεις που δέχεται για περεταίρω μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης και το επιχείρημα των δανειστών που είναι ότι η Ελλάδα αναλογικά ξοδεύει για συντάξεις περισσότερα από άλλες χώρες. Ωστόσο ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί μας και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το πάν ώστε να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις.

Πράγματι συνάδελφοι εμείς δεν έχουμε  καμιά σχέση με τους συνταξιούχους προηγμένων κρατών. Οι Γερμανοί π.χ. δεν έχουν καμιά υποχρέωση να βοηθήσουν τα παιδιά τους γιατί έχουν δουλειές, ούτε τα εγγόνια τους γιατί υπάρχουν παιδικοί σταθμοί. Η σύνταξη είναι αποκλειστικά για τους ίδιους. Σκέφτονται που θα πάνε διακοπές να περάσουν καλά και όχι πως θα πληρώσουν τα φάρμακά τους. Ακόμη και τα παιδιά τους τα καλούνε σε γεύμα μια δύο φορές το μήνα, κατόπιν προσκλήσεως. Εδώ αν μειωθούν κι’ άλλο οι συντάξεις κινδυνεύουν ζωές από την πείνα.

Άλλο ένα ζήτημα που μπήκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν αυτό της ανακεφαλαιοποίησης των Ταμείων.

 Είναι τραγικό να έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί δύο και τρείς φορές οι τράπεζες με χρήματα που χρεώθηκε ο λαός, όχι για να βοηθηθούν μικροί δανειολήπτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, επειδή έχασαν τη δουλειά τους ή το μαγαζί τους, αλλά αυτοί  που πήραν τα δανεικά και αγύριστα. Δυστυχώς σ’ αυτούς ανήκουν και τα κόμματα Π.Α.Σ.Ο.Κ. και Ν.Δ., που χρωστάνε από διακόσια (200) εκατομμύρια ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον δεν μιλάει καθόλου για το θέμα ενώ η Ν.Δ. κοροϊδεύει. Λέει ότι θα το αποπληρώσει, δίνοντας ένα εκατομμύριο το χρόνο, δηλαδή σε 200 χρόνια.

Με αφορμή την ανακοίνωση που έγινε εκείνες τις ημέρες για το πλεόνασμα της χώρας και ήταν για το 2016 αναπάντεχα μεγάλο, είχα την ευκαιρία να ζητήσω από τον πρωθυπουργό να δοθεί το μέρισμα και στους συνταξιούχους που δεν το πήραν, ώστε να πάψει και ο μεταξύ μας διαχωρισμός.

Τέλος και φεύγοντας είπαμε στον πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, το χρωστάμε στις δικές μας τις ζωές αλλά και στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Τελειώνοντας θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ για λίγο στον συνάδελφο τον Θωμόπουλο. Είπε ότι θα αρχίσει, από σήμερα κιόλας, να ενώσει σε πρώτη φάση την αντιπολίτευση (τώρα είναι 3 κομμάτια) και μετά τον Σύλλογο.

Ταυτόχρονα ομολόγησε ότι η Δ.Α.Κ.Ε είναι μια μικρή δύναμη. Το άσχημο για αυτούς είναι ότι θα συνεχίσει να μένει μικρή γιατί εμείς, δηλαδή το Ενωτικό ψηφοδέλτιο, έχουμε την αντιπολίτευση μέσα μας. Το προεδρείο απαρτίζουν κορυφαία στελέχη που έχουν την ίδια ιδεολογική αναφορά με τον Θωμόπουλο. Η διαφορά μας αλλά και η υπεροχή μας συνίσταται στο ότι εμείς, τρία χρόνια τώρα, σφυρηλατούμε την ενότητα στο Σύλλογο με μοναδικό προσανατολισμό την αντίσταση στις πολιτικές, οι οποίες βλάπτουν τα συμφέροντα των μελών του και αυτό ανεξάρτητα από ποια κυβέρνηση τις εφαρμόζει.

Είμαστε βαθιά δημοκρατικοί και η Διοίκηση του Συλλόγου διαμορφώνει με τη συμμετοχή όλων των μελών του Δ.Σ.την πολιτική και τις θέσεις της μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση των απόψεων.

Βάση της ενότητάς μας αποτελεί το ενιαίο των συμφερόντων μας, ως συνταξιούχοι και όχι οι πολιτικές ή οι ιδεολογικές μας απόψεις.

Κλείνοντας καταθέτω πρόταση για να προστεθεί στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής του Συλλόγου μας».

 

Στη συνέχεια της διαδικασίας, ο λόγος δόθηκε στους εκπροσώπους των Περιφερειακών Επιτροπών που παραβρέθηκαν στην Γενική Απολογιστική Συνέλευση, Την Περιφερειαακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Ιωσήφ Δόμβρος, την Επιτροπή Κρήτης ο Γιώργος Μαυραντωνάκης, την Επιτροπή Ηπείρου ο Δημήτρης Ρούκος, την Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας ο Λάμπρος Δεληνιώτης.

Ιωσήφ Δόμβρος: «Σας μεταφέρω τον αγωνιστικό χαιρετισμό των συναδέλφων. Εκεί κάνουμε πράξη την ενότητα. Ο συνάδελφος Θωμόπουλος μιλάει για ενότητα, δεν αναφέρεται ποτέ σε τοπικές επιτροπές. Την ενότητα την παίρνει αλλιώς, μάλλον μιλάει για την ενότητα των ομοϊδεατών. Εμείς μιλάμε για την ενότητα όλων των συναδέλφων. Επίσης να σας πω ότι η εφημερίδα δεν είναι βήμα των παρατάξεων, να δώσετε σελίδες στις Επιτροπές. Πρέπει συνάδελφοι να είμαστε μια γροθιά».

Γιώργος Μαυραντωνάκης: «Εμείς τον κομματισμό τον έχουμε αποβάλει, τον απεχθανομάστε. Εμείς λειτουργούμε σαν παρέα στο Ηράκλειο. Εχουμε ένα γραφείο στο κέντρο του Ηρακλείου, κάνουμε εκδρομές, περιπάτους με λεφτά δικά μας. Συμφωνώ με τον συνάδελφο από την Θεσσαλονίκη, γιατί να είμαστε κομματικοί; Αυτό που μας μένει είναι να δημιουργήσουμε σχέσεις με τους συναδέλφους. Θεωρώ θετικό τον απολογισμό της Διοίκησης η εξωστρέφεια που έχει δημιουργήσει είναι θετικό. Τα πάει καλά και στον οικονομικό διαχωρισμό και γι’ αυτό άλλωστε τη στηρίζουμε.

Δημήτρης Ρούκος: «Οφείλω να πω τα συλλυπητήρια μου, έστω ετεροχρονισμένα, στην οικογένεια Τσαγκαράκη. Εμείς στα Γιάννενα έχουμε ξεχάσει τα κόμματα και τα χρώματα. Τα υπηρετήσαμε, Ηταν παιδικές αρρώστιες, τις οποίες και ξεπεράσαμε. Κάθε εκδήλωση που κάνουμε, πάμε από επιτυχία σε επιτυχία. Πιστεύω ότι έτσι θα αγκαλιάσουμε όλους τους συναδέλφους. Τα προβλήματα δεν είναι κομματικά, είναι για όλους μας. Αν δεν τα παλέψουμε όλοι μαζί, ζήτω που καήκαμε».

Λάμπρος Δεληνιώτης: Να θυμίσω στον Νίκο Θωμόπουλο, ότι και ένας Αντώνης είχε τα Ζάππεια, και είπε το ουδείς αναμάρτητος. Εκπροσωπώ την διοικούσα επιτροπή της Δυτικής Μακεδονίας. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση για την αγκαλιά που έδειξε σε όλες τις περιφέρειες. Ξεκινήσαμε δειλά δειλά, αλλά φέτος πήγαμε πολύ καλά. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Απαιτούμε από την διοίκηση δυναμική παρουσία. Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα του ελλείμματος, τα 30.000 ευρώ. Θέλω να τα φορτώσουν σε ένα άνθρωπο που απεβίωσε και δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Υπήρχε μια διοίκηση, ελέγχει τον ταμία και από μόνος του δεν μπορούσε να πάρει αυτά τα λεφτά. Απαιτώ τα χρήματα να επιστρέψουν. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε».

Κατόπιν στο βήμα ανέβηκε ο συνάδελφος Γιώργος Κρίκας, εκπρόσωπος της παράταξης «Ανατροπή», η οποία έλαβε το μήνυμα στις εκλογές του Συλλόγου και δεν εκπροσωπείται στο Δ.Σ. Εξαπέλυσε μάλιστα επίθεση κατά της Διοίκησης, λέγοντας μεταξύ άλλων «καταγγέλλω τον πρόεδρο για πολιτική αλητεία και συνδικαλιστική αγυρτία για να λάβει την απάντηση από τον Τάσο Γεωργιάδη. «Αυτές τις εκφράσεις δεν τις δέχομαι. Η αλητεία είναι ότι εκφράζεσαι τόσο χυδαία και δεν μπορείς να δικαιολογήσεις γιατί το κάνεις αυτό. . Το σύνολο των συναδέλφων αποδοκίμασαν τον εν λόγω συνάδελφο.

Ο συνάδελφος Κρίκας, 2-3 ημέρες μετά την Συνέλευση κατέθεσε επιστολή, ζητώντας από τη διοίκηση να την δημοσιεύσει στην εφημερίδα. Η επιστολή δημοσιεύεται αυτούσια και έχει ως εξής:

«Πριν ένα χρόνο, στην προηγούμενη Γ.Σ., βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαμόρφωση της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης και το σχέδιο τερατούργημα του υπουργού Κατρούγκαλου. Τις συνέπειες του Ν.4387/2016, τον επονομαζόμενο «νόμο  Κατρούγκαλου» και τη λεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση ζει σήμερα κάθε Έλληνας πολίτης, κάθε κοινωνική ομάδα. Εμείς θα τις γευτούμε και με το ύπουλο κατασκεύασμα της «προσωπικής διαφοράς», που θα φέρει μειώσεις στις συντάξεις μας μέχρι και 40%.

Τότε, παρά τις επισημάνσεις μας στη Γ.Σ. αλλά και στην εκλογική περίοδο, δε βρήκατε κάτι να πείτε ή να γράψετε δύο γραμμές. Πλήρης αποσιώπηση και καμία κουβέντα.

Εκείνο που είχατε να πείτε, μετά την επίσκεψη «παρωδία» στον Πρωθυπουργό, είναι πως,  για όλα φταίει το κακό Δ.Ν.Τ. και όχι η Κυβέρνηση που νομοθετεί και εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική.

Εμείς έχουμε να πούμε πως Δ.Ν.Τ. και Κυβέρνηση έχουν κοινή ευθύνη. Ο ένας δίνει εντολές και ο άλλος τις εφαρμόζει.

Αναρωτηθήκατε  γιατί; Να σας πω εγώ. Γιατί, δε θέλετε να απαλλαγείτε από το παρελθόν σας. Το παρελθόν του κομματικού συνδικαλισμού. 

Συνεχίζετε τη φανατική σας προσήλωση στο κόμμα. Υποτάσσετε  την πολιτική σας και τα προβλήματα της κοινωνίας το στενό ιδεολογικό και κομματικό καθήκον. Ενεργείτε  με γνώμονα  τις προσωπικές σας επιλογές.

Πριν ένα χρόνο, στην προηγούμενη Γ.Σ. και κατά τη διάρκεια των εκλογών σαν ΚΙΝΗΣΗ θέσαμε μια σειρά ερωτημάτων. Μέχρι σήμερα δε δώσατε συγκεκριμένες απαντήσεις. Παραμένουν και σήμερα επίκαιρα.

Γιατί; Τι έχετε να φοβηθείτε; Προσωπικά εμένα με απειλήσατε με μηνύσεις.

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ δε μας λέει τίποτε. Είναι αόριστος. Δε μας λέει για παράδειγμα, γιατί σε μια συνεστίαση στην Κέρκυρα χρειάστηκε να παραβρεθούν σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. 

Δε θα έφτανε ένα μέλος για παράδειγμα; Ποιο ήταν το οικονομικό κόστος; Ακολουθείται η ίδια τακτική στην Κρήτη, την Ήπειρο, τη Βόρεια Ελλάδα κ.τ.λ.;

Θα μου πείτε λεφτά υπάρχουν και πρέπει να τα ξοδέψουμε.

Από την άλλη μεριά, γιατί στις 31/12/2016 να υπάρχουν 196.803,52 Ευρώ και στις 31/12/2017  270.000,52 Ευρώ υπόλοιπα διαθεσίμων; Τι είμαστε επενδυτική εταιρεία; Είναι πολλά τα λεφτά.

Η πρότασή μας  είναι να μειωθεί άμεσα η συνδρομή των μελών του Συλλόγου. Μη ξεχνάτε ότι αυτή είχε αυξηθεί 50% το 2012, καταμεσής της οικονομικής κρίσης.

Τα οικονομικά πρέπει να χαρακτηρίζονται από διαφάνεια.

Οι κάθε είδους δαπάνες και αμοιβές πρέπει να είναι αναλυτικές και να μη μπαίνουν όλες μαζί μέσα σε ένα τσουβάλι.

Μας λέει ο Οικονομικός απολογισμός πόσο κοστίζει το κάθε μέλος του Δ.Σ.;

Μας λέει τι είναι τα 18.588,17 ευρώ για έξοδα κίνησης υπαλλήλων συναδέλφων; Τι είναι αυτή η δαπάνη; Ποιούς συναδέλφους αφορά;

Γιατί τόσα πολλά, όταν  τα προυπολογισθέντα ήταν μόλις 5.000 ευρώ;

Στα οικονομικά πρέπει να έχει πρόσβαση το κάθε μέλος του Συλλόγου.

Αν ζητήσει κάποιο μέλος ενημέρωση, θα την έχει;

Ζητήσαμε σε κάθε φύλλο της εφημερίδας μας το μισό της σελίδας για να εκφράζουμε τις απόψεις μας. Αρνηθήκατε. Γιατί; Τι έχετε να φοβηθείτε;

Η πράξη σας αυτή είναι βαθειά αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική.

Πέρα από το ότι υποχρεούστε να το κάνετε.

Έχετε το μαχαίρι, έχετε και το πεπόνι.

Όταν εσείς σαν προεδρείο διαθέτετε ολόκληρες σελίδες, το ίδιο και οι παρατάξεις. Όταν δίνετε σε κάθε εφημερίδα χώρο σε αρθρογράφους με τη σιγουριά όμως, ότι αυτοί ανήκουν στην πλειοψηφία.

Κι αυτό το κάνετε όταν, με δική σας ευθύνη,  μετατρέψατε την εφημερίδα σε έντυπο υποστήριξης των μνημονικών απόψεών σας και στήριξης  των κυβερνητικών πολιτικών.

Δε στέκει η δικαιολογία σας, ότι σα συνδικαλιστική κίνηση δε δικαιούμαστε, γιατί δεν εκλέξαμε μέλος στο Δ.Σ.

Γνωρίζετε ότι έχετε τη  δυνατότητα να διαμορφώνετε τα εκλογικά αποτελέσματα με διάφορους τρόπους.

Ελπίζω να δημοσιεύσετε την ομιλία μου.

Υπάρχουν οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, τις οποίες εσείς διορίζετε. Δεν τις αμφισβητούμε. Δίνουν όμως το χαρακτήρα ότι, «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Οι επιτροπές πρέπει να εκλέγονται  με κλήρωση. Να εκδηλώνεται ενδιαφέρον, από όσους επιθυμούν, και να αναδεικνύονται τα μέλη τους με κλήρωση. Οι επιτροπές πρέπει να έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Επιτροπή πρέπει να λειτουργεί και στο Νομό Αττικής. Γιατί εξαιρείται;

Δε γνωρίζω πως διοοργανώνονται οι εκδρομές, γιατί ποτέ δεν ενημερώθηκα. Που και πότε ανακοινώνονται οι εκδρομές; Πως γίνεται η επιλογή των συμμετεχόντων;

Προτείνουμε  να ανακοινώνεται πρόγραμμα εκδρομών και να γνωστοποιείταιι με ανακοίνωση σε όλα τα μέλη. Κόστος δεν έχουμε γιατί δεν πληρώνουμε Ταχυδρομικά . 

Σε διαφορετική περίπτωση, αυτές παιρνουν κλειστό χαρακτήρα και τις επωφελείται ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό συναδέλφων .

 

Για το κυρίαρχο ζήτημα που μας απασχολεί, το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, προπαγανδίζετε την ανακεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος σα θέση του σ.κ. για την επίλυση του. Ταυτίζεστε όμως με  τη θέση του Κυβερνητικού Συμβούλιου Κοινωνικής Πολιτικής, το οποίο με εισηγητή τον κ. Κατρούγκαλο, αφού με τον Ν.4387/16 δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο σύστημα συντάξεων, θεωρεί την ανακεφαλαιοποίηση σημαντικό πυλώνα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης!!!

Ξεχνάτε όμως, ότι το σύστημα των συντάξεων στην Ελλάδα οδηγήθηκε σε κατάρρευση κυρίως από τα Μνημόνια και τις αντικοινωνικές, αντιαναπτυξιακές και αντισυνταξιοδοτικές πολιτικές, με ευθύνη των Ελληνικών Κυβερνήσεων και των ξένων.

Ξεχνάτε ότι πάνω από 1 δις € είναι η απώλεια των Ταμείων από την ανακεφαλαιοποίηση-αφελληνισμό των Τραπεζών!

Πάνω από 70 δις € είναι οι συνολικές απώλειες των Ταμείων, μόνο από τα Μνημόνια (2010-2015)!

Μόνο το «κούρεμα» («PSI») των αποθεματικών στοίχισε μέχρι σήμερα στα Ταμεία περίπου 26 δις €

Γιατί ξεχνάτε σήμερα το αίτημα για κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική;

Γιατί ξεχνάτε σήμερα το αίτημα  για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας με πλήρη κρατική χρηματοδότηση;

Που πάει το αίτημα για τριμερή κοινωνική ασφάλιση και διασφάλιση των συντάξεων από το Κράτος;

Είναι αυτά ξεπερασμένα σαν αιτήματα ή λειτουργείτε σαν ιμάντες μεταφοράς των μνημονικών επιλογών και δεσμεύσεων;

Ή παραμένετε στη θέση σας, ότι αν δεν ήταν τα μνημόνια δε θα παίρναμε συντάξεις;

Κάθε συζήτηση, συνεπώς, για τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Συντάξεις προϋποθέτει τουλάχιστον την επιστροφή των 27 δις € που απώλεσαν με το «κούρεμα» των αποθεματικών («PSI») και με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Τέλος, λόγω της πολύχρονης παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Χώρα μας απαιτείται ΤΕΤΡΑΜΕΡΗΣ χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Πέρα από τη συμμετοχή εργαζομένων, εργοδοτών και Κράτους επιβάλλεται η συγχρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και από Κοινοτικούς πόρους.

Οι συνέπειες των μνημονίων και των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια έχουν αφήσει βαριές τις συνέπειες για το Λαό, τη χώρα και την οικονομία.

Απομένει μόνο η αντίσταση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

 

Επόμενος στο βήμα ανέβηκε ο αντιπρόεδρος Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος επισήμανε: «Αλλα ήθελα να πω και μετά την τοποθέτηση του συνάδελφου Κρίκα, άλλα θα πω. Ολοι γνωριζόμαστε καλά πλέον. Ο συνάδελφος Κρίκας που αβασάνιστα και χωρίς ίχνος επιχειρημάτων, επιτίθεται στην Διοίκηση, έχει ιστορία. Σαν οικότροφος της Ομοσπονδίας ήταν ο Κρίκας, όλα του τα χρόνια. Αυτός έβγαινε με τις ψήφους όσων υποστήριζαν και τουλάχιστον θα έπρεπε να σέβεται την  πολιτική αυτού του κόματος, κατέληξε να βγάλει βιβλίο εναντίον του. Πολλοί αμφιβάλλουμε ένα ο λόγος έκδοσης του βιβλίου ήταν ιδεολογικός. Μάλλον εμπορικός ήταν. Έρχεται να μας μιλήσει τώρα για δημοκρατία. Αυτόν που τον αποδοκίμασαν οι συνάδελφοι, δίνοντάς του μόλις το 1%. Ανύπαρκτο ποσοστό, το οποίο όμως εμείς σεβόμαστε και γι΄αυτό του δίνουμε χώρο έκφρασης, συντριπτικά δυσανάλογο με την εκλογική του δύναμη. Εχουμε κάνει ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο, το οποίο έχετε αγκαλιάσει. Και σ’ αυτόν τον συνάδελφο, που μας επιτίθεται, λέμε να έρθει στο ενωτικό, γιατί αυτό το ψηφοδέλτιο αντέχει απόψεις σαν και αυτές που εκφράζει ο Κρίκας.

 Σε αντίθεση με το Νίκο Θωμόπουλο, που ζητάει ενότητα μόνο για τον χώρο του, δηλαδή πλήρη κομματικοποίηση. Συνάδελφοι, οι μέρες που περνούμε είναι δύσκολες. Τώρα τα διάφορα παπαγαλάκια και αυτοί που καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, όπως οι δικηγόροι, οι γιατροί και άλλοι, ξύπνησαν και ξεσηκώθηκαν. Τόσα χρόνια που εμείς οι συνταξιούχοι ήμασταν τα υποζύγια της κρίσης, δεν ενδιαφέρονταν. Συνάδελφοι πρέπει να κάνουμε το παν, προκειμένου να πάψουμε να είμαστε τα υποζύγια της κρίσης.

Εμείς ζητάμε αλλαγή πολιτικών, όχι κυβερνήσεων. Αυτό που κάναμε εμείς εδώ, ενωτικά, πρέπει να το κάνει όλο το πολιτικό σύστημα. Επειδή έγινε λόγος για τον Μηνά τον Τσαγκαράκη, ο οποίος ήταν στέλεχος της σημερινής Διοίκησης, τον τιμούμε, ήταν ένας αξιοπρεπής άνθρωπος».

Γιάννης Κοντονάσιος: «Προσωπικοί λόγοι υγείας, με ανάγκασαν να αποσυρθώ, γιατί αισθάνομαι δυνατός και αναφορά δίνω μόνο στον χάρο. Υπηρέτησα το συνδικαλιστικό κίνημα κα δεν ζητάω ευγνωμοσύνη. Ενας λόγος που είμαι εδώ, είναι για να τιμήσω τη μνήμη του φίλου και συνάδελφου Μηνά Τσαγκαράκη… Ηταν πολύ καλύτερος από μένα, θα τον θυμάμαι έτσι, σαν ένα λεβέντη Κρητικό, από τους αετούς κρητικούς. Θα ήθελα να ζητήσω από τον πρόεδρο, να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή (η πρόταση έγινε αποδεκτή από το προεδρείο της Γ.Σ).

Δύο λόγια για την δράση του Συλλόγου θα πω. Ο Σύλλογος έχει μια συνεπή λειτουργία στη δράση του και την επικροτώ πλήρως και τους συγχαίρω, που συνεχίζουν να δρουν πέρα από παρατάξεις και κόμματα. Θα πρέπει να θυμίσουμε, ότι και παλιά οι συνδικαλιστές παραμέριζαν τις παρατάξεις και ενώνονταν. Τώρα κάποιοι ως συνταξιούχοι, ανακαλύπτουν πάλι ταξικές διαφορές. Πρέπει να κάνουμε την άμυνά μας. Δεν υπάρχουν σωτήρες και ψέμματα. Ο Σύλλογος, όπως σωστά το πάει, να κάνει συχνότερες συγκεντρώσεις και να συμμετέχουμε όλοι. Η παιδική αρρώστια του κομματισμού, τέλειωσε όταν βγήκαμε στη σύνταξη. Να αντισταθούμε συνάδελφοι, όλοι μαζί.

Γιάννης Μπακάρας (ΔΑΚΕ): «Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα που ο ελληνικός λαός ανέθεσε με την ψήφο του την διακυβέρνηση της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ. Δύο χρόνια γεμάτα ψέματα, αποτυχίες, εθνική ταπείνωση και αριστερές εμμονές. Δύο χρόνια που πήγαν την Ελλάδα και τους Έλληνες πολύ πίσω. Η χώρα οπισθοδρόμησε και βυθίστηκε στην αβεβαιότητα του GREXIT. Κατά την διάρκεια των δύο αυτών χρόνων αποκαλύφθηκε η κατάρρευση των ψευδαισθήσεων που η αυτοαποκαλούμενη ριζοσπαστική Αριστερά επί χρόνια καλλιεργούσε. Αποδείχθηκε ότι ούτε σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση είχαν, ούτε κανένα «παράλληλο πρόγραμμα». Ευαγγελίζονταν κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αντί γι’ αυτό υπέγραψαν το 3ο αχρείαστο μνημόνιο – προϊόν της «υπερήφανης και σκληρής διαπραγμάτευσης» του Βαρουφάκη – και χρέωσαν τον ελληνικό λαό με 86 δισ επί πλέον. Θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ και αντί γι’ αυτό επέβαλαν ΕΝΦΙΑ και στα χωράφια. Αντί να φέρουν σισάχθεια στα κόκκινα δάνεια, έφεραν για πρώτη φορά πλειστηριασμούς ακόμα και στην πρώτη κατοικία. Θα έδιναν 13η σύνταξη και δεν θα έκαναν καμία νέα περικοπή στις συντάξεις. Αλλά πετσόκοψαν κύριες και επικουρικές, κατήργησαν το ΕΚΑΣ, μείωσαν κατά 42% το επικουρικό .

Mε τον νόμο Κατρούγκαλου aύξησαν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, μείωσαν τις συντάξεις αναπηρίας, οι συντάξεις της χηρείας κάτω των 55 ετών σχεδόν καταργήθηκαν. Αύξησαν τους φόρους σε μια σειρά προϊόντων  καθημερινής κατανάλωσης (πετρέλαιο, καφές κλπ.). Το ΦΠΑ στην εστίαση από 13% πήγε στο 24%. Έκλεισαν με την πολιτική τους τις τράπεζες και εφαρμόζουν capital controls. Στραγγάλισαν τα αποθεματικά των ταμείων.. Τριπλασίασαν την συνταξιοδοτική εισφορά των αγροτών. Μείωση του αφορολόγητου στις 8.600 ευρώ. Δίχασαν τον Ελληνικό λαό με ένα αχρείαστο δημοψήφισμα. Επέβαλαν μέτρα 9 δις. Θεσμοθέτησαν την αυτόματη εφαρμογή δυο δημοσιονομικού «κόφτη», δηλαδή μόνιμου μηχανισμού περικοπής μισθών και συντάξεων.  

Νομοθετούν νέα μείωση ή και κατάργηση του αφορολόγητου που θα σημάνει αυτόματα αύξηση της φορολογίας … και αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει … είναι έτοιμη η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, κάτι που θα επιφέρει μείωση στις συντάξεις μας μέχρι και 32%. Αποτέλεσμα αυτής της αλλοπρόσαλλης πολιτικής είναι η οικονομία να βρίσκεται σε ύφεση, οι επενδύσεις να βρίσκονται υπό το μηδέν, το βιοτικό δε επίπεδο των πολιτών, κυρίως των αδύναμων οικονομικά τάξεων, έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε το 30% και πλέον να μην μπορεί να εξυπηρετήσει βασικές βιοτικές ανάγκες. Το μέγεθος της καταστροφής και της ήττας της χώρας είναι καθολικό. Στα κράτη όμως δεν υπάρχει χρονικό τέλος. Υπάρχουν οριακές στιγμές.  Σε μια τέτοια οριακή στιγμή βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και είναι ευθύνη της πολιτικής της ηγεσίας να αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την οριακή θέση που βρίσκεται. Ποιας όμως πολιτικής ηγεσίας; Εδώ λοιπόν είναι η ευθύνη ημών των πολιτών της, να της δώσουμε την πολιτική ηγεσία που θέλει και μπορεί να φέρει την χώρα και τον λαό της στην θέση που της αξίζει και στην οποία ανήκει

Ταμίας Ηλίας Κουτρούλης: Δεν θα μακρηγορήσω, διότι έχω μια αρχή, ότι η Γενική συνέλευση γίνεται για εσάς και ο λόγος σας ανήκει. Κάποιοι πριν από πολλά χρόνια έφτιαξαν τον Σύλλογο. Έκαναν λάθη όπως όλοι μας. Σέβομαι όμως όσους έχουν βάλει ένα λιθαράκι. Σήμερα ήρθε και μας κατηγόρησε εδώ ο συνάδελφος Κρίκας, χωρίς κάποιο στοιχείο, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μόνο εντυπώσεις, για ψηφοθηρικούς λόγους. Παρόλο που τα επικοινωνιακά του τεχνάσματα, δεν του έχουν βγει στο παρελθόν, γι΄ αυτό και πάτωσε στις εκλογές. Ξαναπαρουσιάστηκε μετά από ένα χρόνο, για δεύτερη φορά. Την πρώτη ήρθε να πουλήσει βιβλία και δεν σας κρύβω ότι το αγόρασα.. Δεν πρόκειται να βρει φωλιά.

Δύο λόγια τώρα, όχι για την δράση του Συλλόγου, γι’ αυτή μιλάτε εσείς. Δεν έχω δικαίωμα και σε ότι αφορά προσωπικά, να πω ότι είμαι καλός ταμίας. Αυτό θα το πείτε εσείς. Εχω όμως δικαίωμα να πω ότι δεν αντέχω να με κρίνουν οι απόντες. Σε όλες τις κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες-πορείες, κρατάω και απουσίες από συναδέλφους μέλη που θεωρούνται πρωτοκλασάτοι. Επομένως καλά θα είναι αυτοί που ρίχνουν την λασπίτσα τους, να βρουν άλλο τρόπο να υποσκάψουν τη σημερινή διοίκηση.. Εμείς καταλάβαμε ότι αυτοί που μας έσφαξαν, δανειστές-κυβερνήσεις, θέλουν να μας πάρουν και άλλο αίμα. Για αυτό είπαμε όλοι μαζί και ανεξάρτητα που ανήκει ο καθένας, να αντισταθούμε σθεναρά. Κάτι που κάναμε πράξη και το βλέπετε στον απολογισμό μας.

Υπήρξα συγκεντρωσιάρχης της ΝΔ, αλλά ο Σύλλογος δεν έχει ανάγκη από αυτό και εγώ με πολλούς άλλους συνάδελφους, το καταλάβαμε έγκαιρα. Ο Σύλλογος έχει ανάγκη από προτάσεις και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Εμείς όσον αφορα τα οικονομικά, έχουμε κάνει μια και μοναδική δήλωση, να βρούμε τρόπο,  οβολός-συνδρομή των συναδέλφων να επανέρχεται σ’ αυτούς. Αυτή την δέσμευση την κάνουμε πράξη. Και λέω κλείνοντας, ότι εμείς, αν υπάρξει ανάγκη, θα στασιδιάσουμε στην πέτρα και θα κωλακιάσουμε και στη σπηλιά».

Σεραφείμ Βλάχος: «Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες. Σας εύχομαι καλή χρονιά και προσωπική, οικογενειακή υγεία και ευτυχία. Σας γνωρίζω τη θετική προσφορά στο Σύλλογο του προέδρου Τάσου Γεωργιάδη και του αντιπροέδρου Γιώργου Γεωργιόπουλου, με την καθημερινή τους παρουσία στα γραφεία του Συλλόγου. Συνεχίζω με την εφημερίδα του Συλλόγου μας «Συνταξιοδοτικός Αγώνας» και τους αρραβωνιαστικούς. Η εφημερίδα είναι η φωνή των συνταξιούχων ταχυδρομικών και όχι η πολιτική κομματική εφημερίδα με αντιπαραθέσεις και σχόλια εκατέρωθεν. Κάποιοι ευτυχώς λίγοι, συνάδελφοι επιθυμούν την αλλοτρίωση της εφημερίδας, γράφοντας και ξαναγράφοντας, στοχεύοντας πρόσωπα και απόψεις.Προτείνω η εφημερίδα από 16σέλιδη να εκδίδεται 8σέλιδη με στόχο το κόστος και τον περιορισμό των αρραβωνιαστικών.

Από την Εξελεγκτική Επιτροπή αναφέρθηκε χρηματικό έλλειμμα περασμένων ετών. Άποψή μου είναι, αν υπάρχουν παραλείψεις ελέγχου, αφορούν όλο το Διοικητικό Συμβούλιο»

Κατά την δευτερολογία του, ο πρόεδρος Τάσος Γεωργιάδης, έδωσε διευκρινήσεις και απαντήσεις σε ζητήματα που τέθηκαν από τους συναδέλφους, κατά την διάρκεια της Συνέλευσης. Συγκεκριμένα:

Για το έργο της διοίκησης και την απήχηση στα διεθνή ΜΜΕ

«Ηταν μια Γενική Συνέλευση όπου είχαμε προσωπικές επιθέσεις από ένα συνάδελφο,  τον οποίο έχετε αποδοκιμάσει. Εγώ είμαι υπερήφανος για τους συναδέλφους που συνεργάζομαι. Είναι έντιμοι και σοβαροί. Το προσπερνάω όμως αυτό το παραλήρημα του συναδέλφου. Στις προηγούμενες εκλογές έγραψε ότι ο Γεωργιάδης κάθεται στην εξουσία, γιατί αυτή είναι η κότα που βγάζει τα χρυσά αβγά. Θα σας πω εγώ ποια είναι η κότα που βγάζει τα χρυσά αβγά. Είναι το έργο μας, η καθημερινή μας επικοινωνία με τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό το έχουμε μεταλαμπαδεύσει στις Επιτροπές μας. Δίνω λοιπόν συγχαρητήρια, στην Περιφερειακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, που την περίοδο των γιορτών παραβρέθηκε κοντά σε συναδέλφους που τον είχαν ανάγκη και είπε τον καλό τον λόγο.

Εγώ δεν θα  αναφερθώ  στην δράση και στα επιτεύγματα της Διοίκησης. Αφήνω εσάς να τα κρίνετε, αφού σας υπενθυμίσω ότι αυτές οι δράσεις μας, ανάγκασαν σημαντικά διεθνή ΜΜΕ, όπως η Le Monde, το BBC, το τρίτο γαλλικό κρατικό κανάλι, να έρθουν στον Σύλλογο και να παίρνουν τις απόψεις μας. Τις συνεντεύξεις δεν τις έκανα μόνος μου, ήταν και άλλα μέλη του Δ.Σ παρόντα. Μακριά από μένα ο εγωκεντρισμός. Για αυτό μας τιμάει ο κόσμος, για το ήθος μας. Για τον οικονομικό απολογισμό.

Απορώ όμως από συνάδελφο εκπρόσωπο μιας παράταξης, που είπε ότι εισήλθε στον Σύλλογο και τακτοποίησε τις δυσλειτουργίες που υπήρχαν. Ποιες ήταν αυτές δεν τις ξέρουμε; Δεν μας τις είπατε κ.Θωμόπουλε».

Για τους γιατρούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στη δύσκολη αυτή περίοδο, αποφασίσαμε στη διοίκηση να προσλάβουμε γιατρό, προκειμένου να γλυτώσετε το δεκάρικο που δίνατε για συνταγογράφηση. Ηρθαμε επίσης σε συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρίες για την κάρτα υγείας. Καταλήξαμε σε δύο εταιρίες. Θα πάρετε φάκελο σπίτι σας. Τι θα λέει αυτός; Ότι ο κάθε συνάδελφος θα μπορεί να κάνει εξετάσεις σε συμβεβλημένα με την εταιρία, διαγνωστικά κέντρα. Κάναμε ένα υπολογισμό, ότι κατά μέσο όρο ένας συνάδελφος χρειάζεται γύρω στα 150 ευρώ τον χρόνο, για περίθαλψη και προσπαθούμε  αυτά να τα εξαλείψουμε.

Για τις αγωγές

Ολη η Ελλάδα μιλάει για αυτό το θέμα των αγωγών. Ειπώθηκαν ζητήματα για τα οποία κάποτε κάποιοι διαφωνούσαν και δεν είχαν πάρει θέση,  όταν εμείς αναλάβαμε να προχωρήσουμε το θέμα των αγωγών, με την αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Δεν απαξιώνεται αυτή η απόφαση. Αυτός σας λέω μετά βεβαιότητας, είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να διεκδικήσουμε τα χρήματα.  Τώρα βλέπω ότι κάποιοι από την αντιπολίτευση, που μειδιούσαν και μέσω της εφημερίδας, για τις αγωγές, τώρα εμφανίζονται ως υπερασπιστές αυτής της κίνησης.

Δεν μας ενδιαφέρει που θα βρει ο Τσίπρας τα χρήματα. Δεν είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Δεν σας κρύβω ότι για αυτή την προσπάθεια έχω δεχθεί πιέσεις, αλλά εμείς προχωράμε.

Επίσης ειπώθηκαν πράγματα για την προσωπική διαφορά, για το θέμα της αλληλεγγύης. Εμείς τα παρακολουθούμε, ο Σύλλογος έχει τους νομικούς του συμβούλους, όλα τα εξετάζουμε

Για την ενότητα

Καλούν τον κόσμο σε ενότητα, αλλά τοποθετούνται για να δείξουν ποιος είναι πιο πολύ Νέα Δημοκρατία, πιο πολύ ΔΑΚΕ, ΔΑΚΣ, ΑΦΣ. Εμείς ένα πράγμα κάνουμε και εγώ έχω την φιλοσοφία πως όλοι προερχόμαστε από κάποιο πολιτικό σωλήνα, Ομως κάναμε αυτό που έπρεπε και πάνω σ’ αυτό συνεχίζουμε, δηλαδή την ενότητα.

Εμείς δεν πετάμε κορώνες και λάσπη όπως άλλοι. Αυτούς πρέπει να τους απομονώσατε. Εχουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, των συναδέλφων και είμαστε βέβαιοι, ότι στις επόμενες εκλογές το 60% που μας δώσατε θα μοιάζει λίγο.

 Για το έλλειμμα

Οσον αφορά το έλλειμμα, εγώ σέβομαι τους πάντες. Όταν ανέλαβα την προεδρία, μαζί με τους συναδέλφους και τον αείμνηστο Μηνά Τσαγκαράκη-ζητώ συγνώμη που δεν αναφέρθηκα και προσωπικά στο αξέχαστο συνάδελφο- παραλάβαμε ένα έλλειμμα από την προηγούμενη διοίκηση. Αυτό βεβαιώθηκε και από τον πρώην πρόεδρο Γιάννη Ζώη. Κάναμε όλες τις προσπάθειες, να βρούμε τα χρήματα, τα οποία πρέπει να επιστραφούν στον Σύλλογο. Να σας πω ότι στις 23 Φεβρουαρίου θα γίνει εκδίκαση της υπόθεσης. Δεν χρειάζεται να πω παραπάνω, γιατί αυτά τα ζητήματα έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, είναι πλέον στα δικαστήρια. Δεν δίνουμε δικαίωμα να μας κατηγορήσουν ότι δηλητηριάζουν πρόσωπα και υπολήψεις

Σ’ αυτό τον αγώνα που κάνουμε, σας καλούμε όλους να είστε δίπλα μας. Ο σχεδιασμός από δω και πέρα θα έχει και άλλα ζητήματα. Κυρίως οργανωτικά. Εμείς είμαστε στη ΣΕΑ . Εχουμε κάνει από καιρό προτάσεις για την ενότητα όλων των συνταξιούχων, ζητώντας να πάμε σε νέα οργανωτική δομή. Πρέπει να οργανώσουμε το κίνημα και γι΄  αυτό σας καλώ δίπλα μας. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας»

 

Λεζάντα: Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο παραβρέθηκε στην Γενική Συνέλευση

Λεζάντα1: Το προεδρείο που διηύθυνε την Απολογιστική Συνέλευση, αποτέλεσαν οι: Πρόεδρος Αποστόλης Διαμαντόπουλος, Γραμματέας Ολγα Γκαρίκου και μέλος Σωκράτος Σκόρδος

Λεζάντα 2: Ο συνάδελφος Ιωσήφ Δόμβρος από την Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας

Λεζάντα 3: Ο συνάδελφος Γιώργος Μαυραντωνάκης από την Επιτροπή Κρήτης

Λεζάντα4 : Ο συνάδελφος Δημήτρης Ρούκος από την Επιτροπή Ηπείρου

Λεζάντα 5: Ο συνάδελφος Λάμπρος Δεληνιώτης από την Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας

Λεζάντα 6: Ο Γιάννης Κοντονάσιος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αείμνηστο Μηνά Τζαγκαράκη

Λεζάντα 7: Τ.Γεωργιάδης: «ο κόσμος δεν μας τιμάει μόνο για τους αγώνες μας αλλά και για το ήθος μας»

Λεζάντα 8: Την ομοσπονδία εργαζομένων ΕΛΤΑ, εκπροσώπησε ο κ.Καλοπίτας

Βoxaki: To ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης αναρτήθηκε στο επίσημο ιστότοπο του Συλλόγου (www.psselta.gr)