ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 24/4/2023, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων (ΣΕΑ), ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Γιώργος Πεπόνης, συναντήθηκαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με αντιπροσωπεία του κυβερνώντος κόμματος, με επικεφαλής τον γραμματέα Παύλο Μαρινάκη.

Αφού τέθηκαν επί τάπητος και αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν το συνταξιουχικό κίνημα, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πεπόνης, ο οποίος έθεσε το θέμα της αποζημίωσης. Η παρέμβασή του έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της ΣΕΑ, η οποία έχει «υιοθετήσει» ως αίτημά της, την επίλυση του ζητήματος της αποζημίωσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε εκτενώς στην κλοπή της μισής αποζημίωσης που υπέστησαν από την προηγούμενη διοίκηση του ΕΛΤΑ, 720 συνάδελφοι που αποχώρησαν το 2019 και το 2020, καθώς και ελάχιστοι που αποχώρησαν το 2021 πριν την εθελούσια.

Ο κ.Πεπόνης άσκησε κριτική για το χρόνο που τελέστηκε η συνάντηση με τους ιθύνοντες της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια η Διοίκηση του Συλλόγου μας ζητά επιμόνως από την ηγεσία του ΕΛΤΑ, τον αρμόδιο υπουργό και συνολικά την κυβέρνηση, να δώσουν τα χρήματα στους συναδέλφους.

Αναπτύσσοντας τα επιχειρήματα που καταδεικνύουν ότι δεν απαιτείται νομοθετική ρύθμιση αλλά πολιτική απόφαση για την ανατροπή της επαίσχυντης απόφασης, ο πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε από τους ιθύνοντες της Νέας Δημοκρατίας να πιέσουν για λύση και άμεση καταβολή των χρημάτων στους συναδέλφους.

Υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι θα κινητοποιηθεί άμεσα προς επίλυση του ζητήματος.

Εμείς από την πλευρά μας αναμένουμε τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του κυβερνώντος κόμματος, καθώς έχει πλέον πλήρη γνώση του προβλήματος και οι δικαιολογίες έχουν στερέψει…

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν.Γραμματέας