Τραγωδία στα Τέμπη – Οι ευθύνες πρέπει, επιτέλους, να καταλογιστούν!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Βιώνουμε και εμείς μαζί με όλους τους Έλληνες μια ανείπωτη τραγωδία. Πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων. Ζητάμε να μάθουμε ακριβώς την αλήθεια και να τιμωρηθούν, όπως τους πρέπει, όλοι οι υπεύθυνοι.

Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν. Ο παραιτηθείς υπουργός μας διαβεβαίωνε το προηγούμενο διάστημα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να προσεγγίζει το ζήτημα με όρους ατομικής ευθύνης, επιχειρώντας να εντοπίσει τα αίτια της εθνικής τραγωδίας σε ανθρώπινο λάθος. Το λάθος του σταθμάρχη…

Οι εργαζόμενοι θα είχαν ευθύνη, αν δεν έκαναν κινητοποιήσεις. Όχι μόνο έκαναν απεργίες αλλά είχαν στείλει κα εξώδικα, είχαν επισημάνει τις εγκληματικές ελλείψεις, προδιαγράφοντας τα γεγονότα.

Πόσο μας αγγίζει, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, το μήνυμα πάρε με όταν φτάσεις, που όλοι είπαμε σε παιδιά και εγγόνια…

Και τα ΜΜΕ αντί να μετέδιδαν τις ειδήσεις ότι οι σιδηροδρομικοί απεργούν και για τα ανύπαρκτα μέσα ασφάλειας, ασχολούνταν με την αντίδραση των υπουργών οι οποίοι με περίσσιο θράσος αποκαλούσαν τεμπέληδες τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Τους κατηγορούσαν ως συντεχνίες που βουλιάζουν την εθνική οικονομία και άλλα αισχρά.

Μάλιστα, τους συνδικαλιστές (πολλοί δυστυχώς, έδιναν και δίνουν και τέτοια δικαιώματα) τους λοιδορούσαν, συκοφαντούσαν και απαξίωναν.

Ο κ.Μητσοτάκης την επομένη του δυστυχήματος, αν δεν είχε συμβεί, θα παρουσίαζε το επιτελικό και ευρωπαϊκό κράτος, διαφημίζοντας τα συστήματα που τελικά δεν υπάρχουν, όπως αποδείχθηκε. Δηλαδή, θα μας κορόιδευε!

Είναι τραγικό να μπορεί κάποιος να παρακολουθεί το γράμμα-δέμα που έρχεται και που ακριβώς αυτό βρίσκεται ανά πάσα στιγμή, να βλέπει τον διανομέα που φέρνει το φαγητό σ’ όλη τη διαδρομή και να μην μπορεί ο ΟΣΕ να παρακολουθεί πού είναι ένα τρένο ούτε όταν αυτό κινδυνεύει να συγκρουστεί μετωπικά με ένα άλλο.

Το τρένο ανήκει στα δημόσια αγαθά, είναι φιλικό μέσο προς το περιβάλλον και αποτελεί την επιλογή μετακίνησης για τους οικονομικά αδύνατους. Αν το κράτος ενδιαφέρεται πραγματικά γι αυτούς και όχι στα λόγια, πρέπει  να παίρνει χρήματα από αυτούς που έχουν, προκειμένου να διασφαλίζει τα δημόσια αγαθά.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                             Τάσος Γεωργιάδης