Ο Σύλλογος «έκοψε» την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Σύλλογος «έκοψε» την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

 

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η κοπή πίτας του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ. Εκατοντάδες συνάδελφοι συνταξιούχοι, ανάμεσά τους και αρκετοί εργαζόμενοι, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα στην οποία έλαβε χώρα η εκδήλωση

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  οι επικεφαλής των ΕΛΤΑ, συνάδελφοι εργαζόμενοι από την ΠΟΣΤ, όπως επίσης και εκπρόσωποι συνταξιουχικών ομοσπονδιών και συλλόγων.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εκπροσώπησε  η πρόεδρος του Δ.Σ Φρόσω Σταυράκη και ο Γενικός Διευθυντής Ενέργειας Άγγελος Πρωτοψάλτης, λόγω κωλύματος του διευθύνοντα συμβούλου Γιάννη Ζαρονιάνκη.

 

Η πρόεδρος του Δ.Σ των ΕΛΤΑ, Φρόσω Σταυράκη, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και τόνισε ότι έχει ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με την Διοίκηση του Συλλόγου, με στόχο να αναπτυχθεί αγαστή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Επιπρόσθετα επισήμανε, ότι  οι συνταξιούχοι ταχυδρομικοί θα τύχουν της ίδιας ευνοϊκής μεταχείρισης με εκείνη των εργαζομένων, σε ότι αφορά τα «προνόμια» που θα παρέχει ο ΕΛΤΑ, μέσω της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 

Την ΠΟΣΤ εκπροσώπησαν οι κ.κ Κληρονομάκης και Παπανικολάου, καθώς ο πρόεδρος κ.Βασιλόπουλος δεν κατάφερε, λόγω κωλύματος, να δώσει παρών στην εκδήλωση.

 

Από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), στην οποία ο σύλλογος μας είναι μέλος, παραβρέθηκαν ο επικεφαλής Δήμος Κουμπούρης, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ,  Μανώλης Ραλλάκης και ο πρόεδρος των Συνταξιούχων Δημοσίου, Παναγιώτης Βαβουγιός.

 

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους:

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ: Ταμίας Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, έφορος πολιτιστικών εκδηλώσεων Γιώργος Μεράκος

 

Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΣΕ: Πρόεδρος Σωτήρης Ραυτόπουλος

 

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Αεροπορικών Επιχειρήσεων: Πρόεδρος Γιώργος Σταύρου

 

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΣΑ: Πρόεδρος Χάρης Ταταράκης

 

Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ: Πρόεδρος Ρούσσιας Ευθύμιος, γενικός γραμματέας Νίκος Μητροκώστας

 

Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων: Πρόεδρος Γωγώ Παπαδάκου

 

Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων: Πρόεδρος Χρήστος Ανδρεουλάκης, γενικός γραμματέας Γιώργος Δομπαζάς.

 

Ο γραμματέας Γιώργος Πεπόνης, παρουσίασε τους καλεσμένους και καλωσόρισε τους συναδέλφους.

 

Τους ευχαρίστησε γα το πραγματικό αγκάλιασμα όλων των εκδηλώσεων του Συλλόγου και τους ζήτησε «όλοι μαζί να αφήσουμε τους καναπέδες και να βγούμε στους δρόμους για τις ίδιες τις ζωές μας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας».

 

Μάλιστα όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η Διοίκηση έχει κάποια βίτσια-απαιτήσεις και θα συγκρίνει την χωρίς προηγούμενο αποψινή λίστα της παρουσίας σας, μ΄ αυτές των επερχόμενων κινητοποιήσεων»

 

Μετά την παρουσίαση των επίσημων προσκεκλημένων, που έγινε από τον γραμματέα Γιώργο Πεπόνη,  τον λόγο πήρε ο πρόεδρος Τάσο Γεωργιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος σε πολλά επίπεδα. Αναφέρθηκε εκτενώς στη νέα πρωτοβουλία που έφερε εις πέρας ο Σύλλογος και σχετίζεται με την παροχή δωρεάν υπηρεσιών συνταγογράφησης προς τους συναδέλφους, από πιστοποιημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, στα γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Πρόθεση της Διοίκησης, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος, είναι η επέκταση των εν λόγω «παροχών» σε όλη την Ελλάδα.

 

Επίσης έκανε αναφορά στην τρέχουσα πολιτική και κοινωνική κατάσταση, σημειώνοντας ότι απαιτείται άμεσα αλλαγή της πολιτική και η δημιουργία νέας σχέσης κράτους, κοινωνίας και αγορών.

 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και τα μέλη του Δ.Σ, κ.κ. Θωμόπουλος, Ζώνης και Ζηνεμπής.

 

Μετά την κοπή της πίτας από τον πρόεδρο Τάσο Γεωργιάδη, παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου, το «λόγο» πήραν τα τραγούδια και οι χοροί. Αυτό που αποτέλεσε κοινή παραδοχή των παρευρισκομένων, ήταν ότι η εκδήλωση ήταν άκρως επιτυχημένη και οι συνάδελφοι διασκέδασαν με την ψυχή τους, αυτό το όμορφο σαββατιάτικο βράδυ!

Κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, o ταμίας Ηλίας Κουτρούλης παρέδωσε 50 ευρώ σε τρεις τυχερούς συναδέλφους, στους οποίους έπεσαν τα «φλουριά».