Κυβέρνηση και ΕΦΚΑ εξαντλούν την αυστηρότητα στα μικροποσά των συνταξιούχων και δεν ακουμπούν τους μεγαλοοφειλέτες των δισ!

Είναι αδιανόητο και συνάμα εξωφρενικά άδικο για τους συνταξιούχους, να ζητείται η εφάπαξ καταβολή των μικροποσών που από λάθος μπήκαν στους λογαριασμούς τους, ενώ την ίδια στιγμή ο ΕΦΚΑ «πετάει χαρταετό» και δεν διεκδικεί τα 47 δισ.ευρώ που χρωστάνε οι μεγαλοοφειλέτες.

To θλιβερό γεγονός ότι η κυβέρνηση βρήκε την πιο… ακατάλληλη ώρα για να πάρει πίσω χρήματα από εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ενόσω η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά, το καυτηριάσαμε σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας.

Στεκόμαστε στη αδικαιολόγητη «ζέση» της κυβέρνησης να πάρει εδώ και τώρα, εφάπαξ χρήματα από τους συνταξιούχους που δίνουν καθημερινή μάχη για να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια.

Ως Διοίκηση του Συλλόγου προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις, προκειμένου να «ελαφρύνει» κάπως η θέση των συνταξιούχων που καλούνται να επιστρέψουν χρήματα. Μια εφικτή και προσιτή λύση θα ήταν ο συμψηφισμός αυτών των ποσών και η αφαίρεσή τους όταν επιστραφούν τα αναδρομικά που οφείλονται σε κάθε συνταξιούχο.

Μια άλλη λύση είναι η παρακράτηση τουλάχιστον του ποσού που αποδόθηκε κατά λάθος στους συνταξιούχους, σε 12 μηνιαίες και άτοκες δόσεις.

Δεν νοείται να εξαντλείται την αυστηρότητά σας για τα μικροποσά των συνταξιούχων και να μην αγγίζετε τους μικροοφειλέτες των 47 δισ.ευρώ!

                                                Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                                  Τάσος Γεωργιάδης