8 Μάρτη Παγκόσμια ημέρα των γυναικών

Οι γυναίκες γιορτάζουν σήμερα απανταχού της γης. Η ημέρα είναι αφιερωμένη σ’ αυτές και εμείς, ως διοίκηση θα κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στις συναδέλφισσες που έχουν βγει στη σύνταξη και δίνουν σκληρή μάχη, σε καθημερινή βάση.

Παρά την ηλικία τους, συνεχίζουν τη σκληρή οικιακή εργασία ως σκληρά εργαζόμενες, υποκαθιστώντας παιδικούς σταθμούς (που δεν επαρκούν για όλα τα παιδιά). Φυλάνε τα εγγόνια τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις παρέχουν φροντίδα σε υπερήλικους γονείς, έχοντας να αντιπαρέλθουν τις μη επαρκείς δομές για τους ηλικιωμένους.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο της «σκληρά «εργαζόμενης» πορεύεται η κάθε συνάδελφος συνταξιούχος. Εχοντας, τη δεδομένη περίοδο, να αντιμετωπίσει τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, που με την πολιτική της… επιβάλλει η κυβέρνηση.

Η 8η Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Οι σημερινές γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα όπως την ανεργία,  χρειάζεται να περιφρουρήσουμε αλλά και να ανοίξουμε νέους δρόμους, για τα νέα κορίτσια, για την νέα γενιά.

Το σύνθημα ίσα δικαιώματα, ρόλοι και ευκαιρίες για τις γυναίκες, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                                        Τάσος Γεωργιάδης