Υγεία: Άνοιξαν διάπλατα την είσοδο στους ιδιώτες!

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η κυβέρνηση ανοίγουν διάπλατα την πόρτα του Εθνικού Συστήματος Υγείας στους ιδιώτες γιατρούς-μεγαλογιατρούς, δηλαδή τους φακελάκηδες. Με την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση, συνεχίζει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Υγείας, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Αυτό που την «καίει» είναι να προωθήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα και μόνο, με αντίστοιχη αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος.

Διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το Ε.Σ.Υ!

Τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία ήταν μόνο η αρχή για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου συστήματος υγείας.

Με την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση, επιτρέπει σε ιδιώτες γιατρούς την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων, την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων θεραπευτικών και επεμβατικών, πέραν του τακτικού ωραρίου, δηλαδή στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων.

Ξέρετε τι συνεπάγεται αυτό συνάδελφοι;

Οι ιδιώτες γιατροί που θα χρησιμοποιούν τις δημόσιες υποδομές για να ασκούν το επάγγελμα τους και να κερδίζουν στις πλάτες του ΕΣΥ και των ασθενών!

Η πικρή αλήθεια είναι το μάρμαρο πάλι θα το πληρώνουν οι ασθενείς, εκεί θα μετακυλίεται το όποιο κόστος.

Η ρύθμιση που πέρασε τελικώς στη Βουλή, είχε κατατεθεί ύπουλα από τον Άδ.Γεωργιάδη πριν δύο εβδομάδες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τη μορφή της νομοτεχνικής βελτίωσης και αποσύρθηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Αν υλοποιηθούν τα κυβερνητικά σχέδια, δηλαδή η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και η εισβολή ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία για να εκτελούν και αυτοί με αμοιβή τις ιατρικές πράξεις.

Ζημιωμένοι θα είναι οι ασθενείς που μετατρέπονται σε πελάτες του Δημόσιου νοσοκομείου που θα μετατραπεί πλέον σε επιχείρηση. Ζημιωμένοι θα είναι και η πλειοψηφία των γιατρών του Ε.Σ.Υ.

Μόνη ωφελημένη θα είναι μικρή μειοψηφία μεγαλοκαθηγητών, μεγαλοδιευθυντών και μεγαλογιατρών του ιδιωτικού τομέα, που θα χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία για να βρίσκουν την πελατείας τους.

Εμείς, ως Σύλλογος, είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και πρέπει, μέσω των κοινωνικών αγώνων, να μην επιτρέψουμε την αλλοίωση της δημόσιας Υγείας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                                     Τάσος Γεωργιάδης