Συμπαράσταση στα θύματα φυσικών καταστροφών

Ο Σύλλογός μας στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, οι οποίοι έμειναν αβοήθητοι και στο έλεος του Θεού. Η πρόληψη αλλά και η αντίδραση του κράτους απέναντι στη βιβλική καταστροφή ήταν ανύπαρκτη και αν δεν υπήρχαν εθελοντές, που ρίχτηκαν στη μάχη της διάσωσης από τις πρώτες ώρες, τότε η κατάσταση θα ήταν ακόμα πιο δυσχερής για τους πλημμυροπαθείς.

Εγκαταλελειμμένοι, χωρίς νερό και τροφή για ώρες και κατά περιπτώσεις για ημέρες, οι συμπολίτες μας υπέστησαν ανείπωτη ταλαιπωρία, την ώρα που η περιουσία τους βούλιαζε στα νερά, παραδομένη στις πλημμύρες που κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά του.

Στο παράλληλο σύμπαν του πρωθυπουργού, το κράτος λειτούργησε. Έτσι, δήλωσε, με περίσσιο θράσος από τη ΔΕΘ. Τίποτα στην πραγματικότητα δεν λειτούργησε. Το περιβόητο 112 δεν ενημέρωσε έγκαιρα τους πολίτες, ο κρατικός μηχανισμός ολιγώρησε και τα αντιπλημμυρικά έργα δεν υπήρχαν γιατί τα σπαταλήθηκαν σε «έργα» που φέρνουν ψήφους. Εδώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι απεντάχθηκαν έργα.

Πλήρης αποτυχία του επιτελικού κράτους και της κυβέρνησης με θύματα τους συμπολίτες μας, ανάμεσα σ’ αυτούς και συνταξιούχοι, ηλικιωμένοι και ανήμποροι. Στο ίδιο έργο θεατές ήμασταν και όλο το καλοκαίρι, με τις πυρκαγιές που κατέκαψαν από άκρη σε άκρη την ελληνική επικράτεια. Η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο…

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως Σύλλογος είναι κάνουμε μια συμβολική χειρονομία και γι’ αυτό θα καταβάλλουμε το ποσό των 500 ευρώ Ταμείο Στήριξης Πρωτοβουλιών και Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                               Τάσος Γεωργιάδης