Οδηγίες για τις εκλογές του Συλλόγου

 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η  Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.ΕΦ.Ε.) που εκλέχθηκε από τη Γενική Συνέλευση, του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛ.ΤΑ, της 13-03-24 αποφάσισε οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη μελών για τα Κεντρικά Όργανα Διοίκησης του Συλλόγου και των μελών των Περιφερειακών Επιτροπών θα πραγματοποιηθούν: α) Στις 09 & 10 Απριλίου 2024  ηλεκτρονικά όσοι έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του Συλλόγου με καταληκτική ημερομηνία για καταχώρηση στοιχείων στο ηλεκτρονικό μητρώο την 03-04-24.  β) Στις 11-04-24 με φυσική παρουσία (σε κάλπη).  Διευκρινίζεται τα μέλη του Συλλόγου θα ψηφίσουν μια φορά με τον τρόπο που θα επιλέξουν.

Οι υποψηφιότητες να υποβληθούν μέχρι 21-03-24 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 π.μ  σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.  Οι υποψηφιότητες που θα υποβληθούν από παρατάξεις ή ομάδες υποψηφίων θα πρέπει να έχουν καταχωρηθεί κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά και να έχουν αριθμηθεί κατά αύξοντα αριθμό. Οι υποψηφιότητες θα συνοδεύονται από αιτήσεις των υποψηφίων.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων δε γίνονται δεκτές υποψηφιότητες. Διορθώσεις μπορούν να γίνουν πριν την ανακήρυξη των υποψηφίων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Η ανακήρυξη υποψηφιοτήτων θα γίνει εντός 48 ωρών (23-03-24) από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί  από τις κατά τόπους περιφερειακές εφορευτικές  επιτροπές οι οποίες εκλέχθηκαν από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου (13-03-24) παρουσία Δικαστικών Αντιπροσώπων από ώρα 08.00 μέχρι 20.00.

Περιφερειακές Εφορευτικές επιτροπές θα λειτουργήσουν ως ακολούθως:

 1. Στην έδρα του Συλλόγου Βερανζέρου 13 Αθήνα θα λειτουργήσουν οι Περιφερειακές Επιτροπές Α΄, Β΄ & Γ΄ , Αττικής και Κυκλάδων και θα ψηφίσουν τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στις περιφερειακές ενότητες κεντρικού τομέα Αθηνών, Νοτίου τομέα Αθηνών, Δυτικού τομέα Αθηνών, Πειραιώς, Νήσων Αττικής, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής και του νομού  Κυκλάδων.
 2. Στην έδρα της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας η Εφορευτική Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας (Τσιμισκή 16. 546 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) για τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στους νομούς: Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.
 3. Στην έδρα της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου (28ης Οκτωβρίου 9, 452 21 ΙΩΑΝΝΙΝΑ) η Εφορευτική Επιτροπή Ηπείρου για τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στους νομούς: Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Κερκύρας.
 4. Στην έδρα της Περιφερειακής Επιτροπής Ηρακλείου- Λασιθίου (Μανουσογιάννη η Εφορευτική Επιτροπή Ηρακλείου- Λασιθίου για τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στους νομούς: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου.
 5. Στην έδρα της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας η Εφορευτική Επιτροπή Θεσσαλίας τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στους νομούς: Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων
 6. Στην έδρα της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας η Εφορευτική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας για τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στους νομούς: Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.
 7. Στην έδρα του Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας, ( Αθ. Διάκου 1 – 35100 ΛΑΜΙΑ) η Εφορευτική Επιτροπή Στερεάς Ελλάδας για τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στους νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.
 8. Στο Ξενοδοχείο GALAXY (ΓΑΛΑΞΙΑΣ) Ελ.Βενιζέλου 27 στην Καβάλα η Εφορευτική Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στους νομούς: Δράμας, Καβάλας και  Ξανθής .
 9. Στην έδρα του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης (Ελ. Βενιζέλου 39 – 221 32 ΤΡΙΠΟΛΗ) η Εφορευτική Επιτροπή Πελοποννήσου για τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας,  Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
 10. Στην έδρα της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας η Εφορευτική Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας για τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.
 11. Στην έδρα της Περιφερειακής Επιτροπής Βορείου Αιγαίου στο Παλιό Εργατικό Κέντρο Μυτιλήνης (Κομνηνάκη 43 – 81100 Μυτιλήνη) η Εφορευτική Επιτροπή Βορείου Αιγαίου για τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στους νομούς Λέσβου, Σάμου και Χίου.
 12. Στην έδρα της Περιφερειακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας (Ελ. Βενιζέλου 13, Πάρκο, 301 31 ΑΓΡΙΝΙΟ) για τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.
 13. Στην έδρα της Περιφερειακής Επιτροπής Θράκης ( Λ. Δημοκρατίας 372, 681 00 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ) για τα μέλη του Συλλόγου που κατοικούν στους νομούς Έβρου και Ροδόπής.
 14. Στην έδρα της Περιφερειακής Επιτροπής Δωδεκανήσου στο Εργατοϋπαλληλικό – Εργατικό Κέντρο Δωδεκανήσου ( Καζούλη 30 , Επτά Βάγιες – 851 00 ΡΟΔΟΣ) που κατοικούν στα νησιά ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ , ΚΑΛΥΜΝΟΣ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ , ΚΑΣΟΣ , ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ, ΚΩΣ, ΛΕΙΨΟΙ,  ΛΕΡΟΣ, ΝΙΣΥΡΟΣ,  ΠΑΤΜΟΣ, ΡΟΔΟΣ, ΣΥΜΗ, ΤΗΛΟΣ , ΧΑΛΚΗ.
 15. Στην έδρα της Περιφερειακής Ρεθύμνου – Χανίων στο Εργατοϋπαλληλικό Εργατικό Κέντρο Χανίων (Μ. Μπότσαρη 68, 731 00 ΧΑΝΙΑ)

Τα μέλη του Συλλόγου θα ψηφίσουν υποχρεωτικά στις κάλπες των Περιφερειακών Εκλογικών Επιτροπών που κατοικούν, όπως έχουν καταχωρηθεί στα Μητρώα του Συλλόγου, μετά από δήλωσή τους.

Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν σύμφωνα με τον Ν. 1264/82 άρθρα 10, 11, 12, 13 και 13α το οποίο προστέθηκε με τον Ν .4331 και το άρθρο 87 του Ν. 4808/21 και το καταστατικό του Συλλόγου μας.

Η ψηφοφορία θα γίνει από τις Περιφερειακές Εκλογικές Επιτροπές παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου.

Με το πέρας του χρόνου των ψηφοφοριών ο  Δικαστικός Αντιπρόσωπος με τα μέλη της Περιφερειακής Εφορευτικής Επιτροπής θα ανοίγουν τις κάλπες, θα καταμετρούν τα ψηφοδέλτια και τα αποτελέσματα θα διαβιβάζονται στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με τηλεομοιότυπο (FAX) ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (MAIL) πρώτα τα αποτελέσματα παρατάξεων και συνεχεία αποτελέσματα σταυροδοσίας.

Το σύνολο του αρχείου που θα σχηματιστεί  (ψηφοδέλτια, πρακτικά, καταστάσεις καταμέτρησης σταυρών, έγγραφα κλπ) διαβιβάζονται άμεσα στη Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ (ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ).

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή συλλέγει και επεξεργάζεται τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και από τις Περιφερειακές Επιτροπές, τα ελέγχει και εκδίδει τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών και συντάσσει τα σχετικά πρακτικά.

2. Οδηγίες για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Οι φετινές εκλογές του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθούν και ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας για την ηλεκτρονική πλατφόρμα έναν μοναδικό κωδικό που θα σταλεί στο email που έχετε δηλώσει στο σύλλογο. Σας ενημερώνουμε ότι μία μέρα πριν την καθορισμένη ημερομηνία των εκλογών θα λάβετε από τον λογαριασμό ksiamandoura@ prudential-group.gr στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email), τον μοναδικό σύνδεσμο για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Για την είσοδο σας στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας, θα πατήσετε τον μοναδικό σύνδεσμο https://psselta.evoting. events/login/xxxxx , όπου στην θέση χχχχχ θα βρίσκεται και ο μοναδικός κωδικός, εξασφαλίζοντας την μοναδικότητά του. Πατώντας τον σύνδεσμο θα οδηγηθείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου  θα μπορείτε να συμμετάσχετε στη ψηφοφορία, έχοντας στη διάθεσή σας τα ψηφοδέλτια. Με την επιλογή «Υποβολή Απαντήσεων» ολοκληρώνεται η ψηφοφορία και υποβάλλεται η ψήφος σας. Θα σας εμφανιστεί ηλεκτρονικό μήνυμα στην οθόνη πως η ψήφος σας έχει καταχωρηθεί επιτυχώς.

 Η ψηφοφορία είναι μυστική και δεν υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησης ψήφου και ψηφοφόρου. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με την πλατφόρμα, μπορείτε να απαντήσετε στο email που θα λάβετε ή να καλέσετε στα τηλέφωνα της τεχνικής υποστήριξης
1. Σιαμανδούρα Κωνσταντίνα: 6936751293
2. Δημήτρης Βαγγέλης: 6936502731

Προσοχή συνάδελφοι: Πρέπει να αποστείλετε την ηλεκτρονικής σας διεύθυνση (email), προκειμένου να ενταχθείτε στο ηλεκτρονικό μητρώο, έως την Τετάρτη 3 Απριλίου. Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας και εφόσον δεν έχετε κάνει τα απαιτούμενα, χάνετε το δικαίωμα να συμμετάσχετε στην ηλεκτρονική διαδικασία των εκλογών και για να ψηφίσετε θα πρέπει να προσέλθετε στις φυσικές κάλπες.