Ο ΕΦΚΑ τα έκανε ξανά… σαλάτα – Μειωμένες συντάξεις έλαβαν συνάδελφοι – Παρέμβαση της Διοίκησης για να δοθεί λύση

Για μία ακόμη φορά ο ΕΦΚΑ τα έκανε… σαλάτα, καθώς πολλοί συνάδελφοι μας γνωστοποίησαν ότι έλαβαν μικρότερη σύνταξη (αφορά τον Απρίλιο 2024) από αυτή που παίρνουν κάθε μήνα. Από την πρώτη έρευνα που έκανε η Διοίκηση, με αφορμή τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων, διαπιστώθηκε το εξής παράδοξο που προφανώς χρήζει περαιτέρω… μελέτης:

Πολλές περιπτώσεις χορήγησης μειωμένης σύνταξης για τον Απρίλιο, αφορά συναδέλφους που έχουν τραπεζικά δάνεια. Παρατηρήθηκε μάλιστα, ότι στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, η περικοπή της σύνταξης ήταν ισόποση με το δάνειο που υποχρεούνται να καταβάλλουν μηνιαίως στις τράπεζες.

Δεν φτάνει λοιπόν η μεγάλη δυσκολία που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, πρέπει τώρα-εξαιτίας των νέων λαθών του ΕΦΚΑ- να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, που ξεχειλώνει ολοένα και πιο πολύ!

Χωρίς αιδώ και ενσυναίσθηση, σε συνάδελφο με σύνταξη 1.206 ευρώ και δάνειο 600 ευρώ, του έβαλαν στο λογαριασμό 6 ευρώ!!!

Η Διοίκηση του Συλλόγου πραγματοποίησε σήμερα παράσταση στον ΕΦΚΑ, όπου η προϊσταμένη διεύθυνσης εκκαθάρισης και πληρωμής συντάξεων Αναστασία Τσόγκα, διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα θα μπουν σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Επειδή γνωρίζουμε ότι ο ΕΦΚΑ είναι μπάχαλο και υπάρχει τραπεζική αργία-λόγω του Πάσχα των Καθολικών- αν τα χρήματα δεν μπουν μέχρι την Τρίτη, τότε οι συνάδελφοι να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο.

Οσον αφορά τους συνάδελφους της ΔΑΚΕ που παριστάνουν τη Διοίκηση του Συλλόγου και επικαλούνται υπουργούς και “πράσινα άλογα”, ξεπέρασαν κάθε όριο και προσπαθούν να υφαρπάξουν ακόμη και τις παρεμβάσεις του Συλλόγου.

Τους καλούμε να συνέλθουν. Υπάρχουν όρια ακόμα και στην ψηφοθηρία!

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Συσπειρωθείτε γύρω από τη Διοίκηση του Συλλόγου, προκειμένου οι παρεμβάσεις της να έχουν άμεσα και θετικά αποτελέσματα.