Ντροπή στην κυβέρνηση! Παίρνει πίσω χρήματα από τους συνταξιούχους

Ενώ η ακρίβεια χτυπάει «κόκκινο» και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και προϊόντα βρίσκονται στα ύψη, η κυβέρνηση χωρίς αιδώ και με περίσσιο θράσος, βρήκε την ώρα να πάρει πίσω χρήματα από εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Επικαλούμενη λάθη που έγιναν κατά τη χορήγηση των αυξήσεων 7,75% στις συντάξεις, τον Φεβρουάριο του 2023, η κυβέρνηση θα δώσει μειωμένη σύνταξη σε περισσότερους από 550.000 συνταξιούχους με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Είναι πρόδηλο και το είχαμε επισημάνει και πριν από περίπου ένα χρόνο, ότι η κυβέρνηση λειτούργησε με όρους ψηφοθηρίας δίνοντας αύξηση στους συνταξιούχους. Και τώρα έρχεται-κατόπιν εορτής- με άλλοθι την… εκ παραδρομής  διπλή αύξηση που δόθηκε σε μια κατηγορία 550.000 συνταξιούχων, να πάρει πίσω και εφάπαξ μέσα σε ένα μήνα, τα χρήματα που έλαβαν.

Ντροπή και αίσχος αποτελεί αυτή η απόφαση της κυβέρνησης την οποία εκτελεί ο ΕΦΚΑ. Δεν λογαριάζουν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και τις δυσχέρειες που έχει προκαλέσει η ακρίβεια στους συνταξιούχους, όπου ακόμη και το ένα ευρώ είναι πολύτιμο προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Δεν τους καίγεται καρφί και μας κοροϊδεύουν χωρίς ίχνος ντροπής!!!

Ο ΕΦΚΑ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στο πλαίσιο ρύθμισης της οικονομικής εκκρεμότητας που είχε δημιουργηθεί Μάρτιο του 2023, με την αστοχία από την ανάδοχο εταιρεία, ως προς τα ποσά των συντάξεων που προπληρώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου 2023 σε 572.000 συνταξιούχους η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι με την καταβολή της σύνταξής Φεβρουαρίου 2024 –που θα καταβληθεί τέλος Ιανουαρίου 2024, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία συμψηφισμού των επιπλέον ποσών που καταβλήθηκαν λανθασμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανωτέρω».

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Πέντε χρόνια γινόμαστε μάρτυρες και ταυτόχρονα τα θύματα αλλεπάλληλων λαθών του ΕΦΚΑ. Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;

Από την άλλη η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλογιστεί ότι τέτοιου είδους μειώσεις-«αφαιμάξεις» δεν πρέπει να γίνονται μέσα σε ένα μήνα, αλλά πιο σταδιακά, διότι οι συνταξιούχοι δεν το αντέχουν.

                                    Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                Τάσος Γεωργιάδης