Μεγάλη συμμετοχή στο Συλλαλητήριο των συνταξιούχων – Τι είπε ο πρόεδρος (Βίντεο)

Μεγάλη σε όγκο και με έντονη αγωνιστική διάθεση ήταν η συμμετοχή των συνταξιούχων στο Παναττικό Συλλαλητήριο που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (Σ.Ε.Α) στην Πλατεία Κοτζιά. Οι συνταξιούχοι, μαζί και τα μέλη του Συλλόγου μας, έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα προς την κυβέρνηση για αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για τις 24 Νοεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Συγκέντρωση.

Οι εκπρόσωποι της ΣΕΑ συνοδευόμενοι από πλήθος κόσμου, έκαναν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και ζήτησαν από τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να τον συναντήσουν. Αυτός δεν αποδέχθηκε τον διάλογο και πρότεινε αντ’ αυτού να τον εκπροσωπήσει η διευθύντρια του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τους συνταξιούχους.

Ο υπουργός φανέρωσε ξανά το αλαζονικό και υπερφίαλο ύφος της κυβέρνησης που δεν καταδέχεται να συζητήσει με τους απόμαχους της εργασίας.

Στη συγκέντρωση των συνταξιούχων που έγινε στην Πλατεία Κοτζιά, ένας εκ των κεντρικών ομιλητών ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πεπόνης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Ο πρόεδρος τόνισε στην ομιλία του:

Καλημέρα αγαπητοί συνάδελφοι,

Ερχόμαστε σήμερα στην πρώτη μετά τις εκλογές συγκέντρωση με τη διαπίστωση ότι οι κυβερνώντες έχουν βγάλει ήδη τον μανδύα της αποκατάστασης. Οι προεκλογικές υποσχέσεις πήγαν στην άκρη και άρχισαν ήδη οι μετεκλογικές επιβαρύνσεις.

Ζούμε ίσως την πιο δύσκολη περίοδο. Η ακρίβεια έγινε εφιάλτης. Το πραγματικό αποκούμπι για μας , το σύστημα υγείας, καταρρέει. Πολλές συντάξεις ισοδυναμούν με ένα λογαριασμό της ΔΕΗ. Πραγματική απόγνωση επικρατεί μπροστά στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Αυτοί που το 2012, έτος σφαγής των συνταξιούχων, πετσόκοψαν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και εξαφάνισαν τα δώρα, μας φτώχυναν κι άλλο.

Μας λεηλάτησαν στην κυριολεξία, μας στέρησαν την αξιοπρέπεια και τώρα μας εμπαίζουν. Μιλάνε για ανάπτυξη, επενδυτικές βαθμίδες και άλλα τέτοια. Κρύβουν επιμελώς ότι αυτά είναι  γι’ αυτούς που ήταν μια ζωή, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους.

Για μας υπάρχει το 3% αύξηση, όταν ο πληθωρισμός για όσα εμείς έχουμε ανάγκη κοντεύει στο 10% και δυστυχώς αντί να μειώνεται αυξάνεται, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία.

3% λοιπόν και όχι για όλους τους συνταξιούχους. Λένε ότι Χιλιάδες από μας χρωστάνε, επειδή έχουν  προσωπική διαφορά και δεν ντρέπονται να το ισχυρίζονται ακόμη. Η όποια αύξηση γι΄αυτούς τους συνάδελφους θα αφαιρείται από το «χρέος» και αντί γι’ αυτό  θα πάρουν επίδομα 100 ως 200 ευρώ, δηλαδή από μισό ως ένα τενεκέ λάδι για όλο το χρόνο!

Το ίδιο μας εμπαίζουν και για τα αναδρομικά. Αφού  φέρανε τις δικαστικές αποφάσεις στα μέτρα τους και στον αντίποδα αυτών που είχε αποφασίσει το ΣτΕ και ισχύουν για τους δικαστές, δεν μας δίνουν ούτε τα ψίχουλα του ενδεκάμηνου.

Ίδια αντιμετώπιση και για τα επιμέρους προβλήματα.

Θα αναφέρω δυο λόγια για το επικουρικό των συναδέλφων μου στα ΕΛ ΤΑ.

Οι συνταξιοδοτηθέντες ως τις 31/12/2014 παίρνουν το μισό της επικουρικής σύνταξης που λαμβάνουν όσοι αποχώρησαν μετά την 01/01/2015. Τι και αν δούλευαν στον ίδιο εργοδότη,  έκαναν την ίδια εργασία με ίδια ασφάλιστρα και φυσικά ίδιες αμοιβές.  Ζητάμε να εφαρμοστεί ο συντελεστής του νόμου Κατρούγκαλου.

Αυθαιρετούν. Που είναι η ισότητα; Η κυβέρνηση δεν είναι να εφαρμόζει το Σύνταγμα και αυτό δεν μιλάει για ίση μεταχείριση;

Άλλο ένα δείγμα της αυθαιρεσίας της κυβέρνησης μαζί με την προηγούμενη Διοίκηση του ΕΛ ΤΑ που μετά τις αποκαλύψεις για ατασθαλίες, θυμάστε Πάτσης κ.λ.π., έδιωξε κακήν κακώς είναι το ταχυδακτυλουργικό κλέψιμο της μισής αποζημίωσης από 700 συναδέλφους μας  που συνταξιοδοτήθηκαν το 2019-2020.

Αυτά τα χρήματα των συναδέλφων μαζί και με άλλα έγιναν καπνός και το κατάντημα του ταχυδρομείου το βλέπετε…

Τέλος, αγαπητοί συνάδελφοι, η κυβέρνηση μας θεωρεί παραιτημένους και αδύναμους ακόμη και να αμυνθούμε. Πιστεύει ότι η πλειοψηφία των συνταξιούχων επειδή ψήφησε το κόμμα της Ν.Δ. υιοθετεί και αυτά που κάνει για μάς . Επικαλείται μάλιστα το 41% και στενοχωριέται ότι δεν έχει αντιπολίτευση.

Εν τω μεταξύ τα Μ.Μ.Ε. έχουν δημιουργήσει ένα μηχανισμό προπαγάνδας. Ανακυκλώνουν εναλλάξ  εφημερίδες και κανάλια αυξήσεις και αναδρομικά που θα πάρουμε, χωρίς ποτέ να φτάσουν στις τσέπες μας.

Στρέφουν το ενδιαφέρον του κοινού όπου θέλουν. Κάνουν πλύση εγκεφάλου και αν δεν είμαστε προσεκτικοί θα μας βάλουν να μισήσουμε τους καταπιεσμένους και να αγαπήσουμε τους καταπιεστές, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι όταν ζητάμε από το Ισραήλ να σταματήσει να σκοτώνει γυναίκες και παιδιά και όταν υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων, είμαστε με τη Χαμάς που δολοφόνησε αθώους

Εμείς, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι, που τώρα τους βάζουν και κεφαλικό φόρο, αποτελούμε την πραγματική αντιπολίτευση. Εμείς πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από την πολιτική της κυβέρνησης. Θέλουμε τις συντάξεις μας πίσω, εξάλλου τις έχουμε πληρώσει. Να μας δώσουν τώρα την 13η σύνταξη ολόκληρη. Όχι βοηθήματα.

Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε  μέσα από την Συντονιστική μας Επιτροπή που εκφράζει δυναμικά και αγωνιστικά τις ανάγκες όλων των συνταξιούχων.

Σήμερα ξεκινήσαμε και σε 10 μέρες θα ξαναπούμε.