Μεγαλειώδης η κινητοποίηση των συνταξιούχων

Το έκτακτο βοήθημα έπρεπε να δοθεί σε όλους τους συνταξιούχους, τόνισε στη παρέμβασή του ο πρόεδρος του Συλλόγου μας.

Για άδικο διαχωρισμό των συνταξιούχων σε χαμηλοσυνταξιούχους και μη, με αφορμή το έκτακτο βοήθημα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γεωργιάδης, κατά τη συνάντηση των συνταξιούχων, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Σε παρέμβασή του ο κ.Γεωργιάδης, απευθυνόμενος προς τον Αλέκο Φλαμπουράρη, αναφέρθηκε στην κυβερνητική εξαγγελία για το έκτακτο βοήθημα, χαρακτηρίζοντας την διχαστική και συνάμα άδικη για τους συνταξιούχους και το συνταξιουχικό κίνημα.

«Το έκτακτο βοήθημα. Έπρεπε να δοθεί σε όλους του συνταξιούχους, χωρίς να γίνονται διακρίσεις σε χαμηλοσυνταξιούχους και μη».

Eως τις 15 Ιανουαρίου το ραντεβού με τον πρωθυπουργό

Ο υπουργός Επικρατείας  ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι μέχρι τώρα, δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση των εκπροσώπων της ΣΕΑ με τον πρωθυπουργό.  Μάλιστα διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να κλειστεί το «ραντεβού» με τον πρωθυπουργό, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Παράλληλα δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση θα επιστρέψει στους συνταξιούχους την 13η σύνταξη.

Η αντιπροσωπεία της ΣΕΑ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί περαιτέρω στο εγγύς μέλλον και ειδικότερα στην κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης θα κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε.

Οι συνταξιούχοι άνοιξαν τον δρόμο για το Μαξίμου

Αυτή την φορά πάντως, σε αντίθεση με ότι είχε γίνει στις 3 Οκτωβρίου, η αντιπροσωπεία της ΣΕΑ και οι συνταξιούχοι κατάφεραν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά από διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, οι κλούβες των ΜΑT που βρίσκονταν έξω από το Μαξίμου, άνοιξαν τον δρόμο, ενώ αποφεύχθηκαν τα προ μηνών θλιβερά φαινόμενα, με τον ψεκασμό χημικών που υπέστησαν οι συνταξιούχοι.

Είχε προηγηθεί το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΣΕΑ, με επίκεντρο την Ηρώδου Αττικού. Χιλιάδες συνταξιούχοι έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση, ανάμεσα στους οποίους η διοίκηση και μέλη του Συλλόγου μας.

Οι αγώνες μας έχουν αποτέλεσμα
Συνάδελφοι,

Χάρη στους αγώνες που δίνει το συνταξιουχικό κίνημα, στους οποίους ο Σύλλογός μας πρωτοστατεί ως αναπόσπαστο κομμάτι,  καταφέραμε πολλά το τελευταίο διάστημα. Η διαρκής μάχη και οι πιέσεις προς τους κυβερνώντες, είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να αποδοθεί σε μερίδα των συνταξιούχων, το έκτακτο βοήθημα.

Με την υποσημείωση, βεβαίως, ότι η μέθοδος που ακολουθήθηκε δεν ήταν ιδανική και θα έπρεπε το συγκεκριμένο μέρισμα να δινόταν σε όλους τους συνταξιούχους.