Καμία επιλεκτική αύξηση στις συντάξεις – Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού!

Η απόφαση του Ελεγκτικού δικαίωσε τους συνταξιούχους δικαστικούς που είχαν καταθέσει προσφυγή για τις μνημονιακές περικοπές το 2012 και επανέφερε τις συντάξεις αυτών, στα προ μνημονίων επίπεδα. Παράλληλα ανοίγει την πόρτα ώστε και άλλοι «πατρίκιοι» της κοινωνίας, όπως είναι οι βουλευτές, να κερδίσουν αυξήσεις και αναδρομικά στις συντάξεις τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει έστω και σταδιακά στην αποκατάσταση όλων των συντάξεων που πετσόκοψαν τα μνημόνια,  στο πλαίσιο της ίσης και δίκαιης αντιμετώπισης όλων των Ελλήνων πολιτών.

Της υπενθυμίζουμε το εξής  σημαντικό: δεν υλοποίησε, ως όφειλε, την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας (2015) που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 στις συντάξεις μας ούτε φυσικά και τις θετικές αποφάσεις από τα δικαστήρια επί των προσφυγών που καταθέσαν τα μέλη του Συλλόγου μας και άλλοι συνταξιούχοι. Περιόρισε το εύρος των επιστρεπτέων χρημάτων στο 11μηνο και με πολιτική απόφαση μας έδωσε ψίχουλα-και όχι σε όλους- σε σχέση μ’ αυτά που δικαιούμασταν να λάβουμε.

Πρέπει να τηρηθεί η δικαιοσύνη και η ισονομία για όλους τους συνταξιούχους. Αυτό σημαίνει πως η επιστροφή των συντάξεων στα επίπεδα που ήταν πριν τα μνημόνια, πρέπει να αφορά άπαντες τους συνταξιούχους και όχι μια κατηγορία που θα έχει προνομιακή μεταχείριση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                              Τάσος Γεωργιάδης