Επιστροφή δώρου: Απαιτούμε να πάρουμε τα χρήματα για τα οποία έχουμε κοπιάσει, κύριε υπουργέ!

Σοκ και αποτροπιασμό μας προκάλεσε η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του δώρου στους συνταξιούχους.

Με περίσσεια ευκολία που αγγίζει τα όρια του θράσους, ο υπουργός Εργασίας πετάει στο καλάθι των αχρήστων τις ολότελα δίκαιες διεκδικήσεις μας, για χρήματα που είναι δικά μας , τα έχουμε πληρώσει με το παραπάνω και έχουμε κοπιάσει γι’ αυτά!

Σε μια επίδειξη άκρατου νεοφιλελευθερισμού, ο κ.Γεωργιάδης δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την επιστροφή του δώρου, αντιμετωπίζοντας τους συνταξιούχους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αδιαφορεί παντελώς για τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις που έχει κάνει το συνταξιουχικό κίνημα και ο Σύλλογός μας, περί επιστροφής του δώρου, προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημα των συνταξιούχων και να αντιμετωπίσουν έτσι το σαρωτικό «κύμα» ακρίβειας.

 

Δεν ιδρώνει, όμως, το αυτί του υπουργού Εργασίας, που φυσικά δεν συζητά ούτε για την επιστροφή της 13ης σύνταξης. Χρησιμοποιεί, μάλιστα, μια πολυφορεμένη και γνωστή δικαιολογία, για να πείσει  πώς η επιστροφή του δώρου στους συνταξιούχους είναι φαινομενικά ανέφικτη. «Δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός» μας είπε ο υπουργός Εργασίας.  Αντέχει, όμως , τις τεράστιες αμυντικές δαπάνες, τα δισ. για την προώθηση του… επιχειρείν και άλλα πολλά. Mόνο από την πρόσθετη φορολόγηση των υπερκερδών θα προέκυπταν ισχυρά κεφάλαια που θα μπορούσαν να διοχετευτούν προς εμάς τους συνταξιούχους.

Αυτή η αποκρουστική και καθόλα άδικη αντιμετώπιση των συνταξιούχων δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Συνολικά η κυβέρνηση, όχι μόνο ο αρμόδιος υπουργός, μας εμπαίζει, μας κοροϊδεύει, καθώς δεν υλοποιεί τις υποσχέσεις της. Ούτε αυτή την κουτσουρεμένη 13η σύνταξη μας δίνει, σ’ αυτή τη δύσκολη-λόγω ακρίβειας, συγκυρία για μας.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας και το συνταξιουχικό κίνημα δεν θα εγκαταλείψει το αίτημα για επιστροφή του δώρου αλλά και των υπόλοιπων διεκδικήσεων, έτσι ώστε να αποκαταστηθεί η αδικία που έχουμε υποστεί.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                      Τάσος Γεωργιάδης