Επιστολή στη νέα υπουργό Εργασίας για το επικουρικό μας

Κυρία υπουργέ,

με το καλωσόρισμα στο υπουργείο Εργασίας και τις ευχές για καλή χρονιά αλλά και επιτυχία στο έργο σας, σας θέτουμε ένα ζήτημα που για μας είναι καθοριστικό, αυτό της επικουρικής σύνταξης των συναδέλφων μας ταχυδρομικών που συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι και τις 31/12/2014.

Είναι ένα μείζον θέμα το οποίο συζητήσαμε κατ’ ιδίαν με τον προκάτοχό σας κ.Γεωργιάδη, ο οποίος μας διατύπωσε τη βούλησή του για αποκατάσταση της αδικίας που έχουν υποστεί οι συνάδελφοι μας. Προσδοκούμε από σας να ενσκύψετε στο πρόβλημά μας και να δώσετε άμεσα λύση.

Συγκεκριμένα και μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης:

Αιτούμαστε την ένταξη των συναδέλφων μας συνταξιούχων, που έλαβαν επικουρική σύνταξη πριν το 2015, στον υπολογισμό  που γίνεται για όλους τους συνταξιούχους του ΕΤΕΑΕΠ.

Τονίζουμε ότι οι εισφορές των συνταξιούχων ΕΛΤΑ, παλιών (προ του 2015) και νέων, ήταν ίδιες (3% για τον εργαζόμενο και 3% για τον εργοδότη), ωστόσο  οι απολαβές τους από την επικουρική σύνταξη, δεν είναι ισόποσες, αδικώντας κατάφορα τους προ του 2015 συνταξιούχους.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση είναι καραμπινάτη αδικία για τους εν λόγω συνταξιούχους ταχυδρομικούς, καθώς παραβιάζεται η αρχή της ισότητας, της ισονομίας αλλά και της αναλογικότητας, που είναι βασικός «κανόνας» του ασφαλιστικού συστήματος.

Με δεδομένο ότι όλοι, παλιοί και νέοι συνταξιούχοι, «ανήκουμε» στο ΕΤΕΑΕΠ, ζητάμε να ενταχθεί η επικουρική σύνταξη όλων των συνταξιούχων του ΕΛΤΑ στο Ενιαίο Ταμείο και να υπολογίζεται όπως συμβαίνει μ’ όλες τις επικουρικές συντάξεις.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                                             Τάσος Γεωργιάδης