Επιστολή για την απόδοση των επικουρικών συντάξεων σε ταχυδρομικούς συνταξιούχους

Επιστολή στο υπουργείο Εργασίας με αντικείμενο τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην απόδοση των επικουρικών συντάξεων στους ταχυδρομικούς συνταξιούχους, απέστειλε η Διοίκηση του Συλλόγου. Η τελευταία αιτείται την άμεση απόδοση των ανάλογων αναδρομικών και της μηνιαίας σύνταξης σε δικαιούχους συνταξιούχους και μέλη του Συλλόγου μας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε υπουργέ,

Οι συνάδελφοι μας, συνταξιούχοι των Ελληνικών Ταχυδρομείων, προκειμένου να θεμελιώσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης στην επικουρική σύνταξη, κατέβαλαν το απαιτούμενο χρηματικό ποσό. Εντούτοις, αυτό, δεν έχει τακτοποιηθεί για τους ενδιαφερόμενους μέχρι και σήμερα.

Υπάρχει εδώ και καιρό και μάλιστα πριν την πανδημία του κορωνοϊού, μεγάλη καθυστέρηση στην απόδοση των επικουρικών συντάξεων. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται αντιμέτωποι με οξύ οικονομικό πρόβλημα, εξαιτίας της μη απόδοσης της επικουρικής τους σύνταξης (αναδρομικών και μηνιαία σύνταξη) και αυτό συμβαίνει διότι: σε πλείστες περιπτώσεις, οι συνάδελφοί μας ταχυδρομικοί, κατέφυγαν στον δανεισμό χρημάτων, προκειμένου να καταβάλουν το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, αναγκαίο για να θεμελιώσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης. Το έπραξαν αυτό , προσδοκώντας, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λάμβαναν τα ανάλογα αναδρομικά καθώς και τη μηνιαία σύνταξη.

Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι οι σχετικοί αυτοί φάκελοι για την απόδοση των επικουρικών συντάξεων, βρίσκονται στοιβαγμένοι στα γραφεία του ΕΦΚΑ (Νικηφόρου 14-16) και περιλαμβάνουν περιπτώσεις που ξεπερνούν τα  πέντε χρόνια καθυστέρησης!

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, έτσι ώστε να αποδοθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους, που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη. Επίσης, επιμένουμε στην επίλυση του ζητήματος, ούτως ώστε οι δηλώσεις σας να συνάδουν με τα έργα σας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                                                             Τάσος Γεωργιάδης