Επείγον κάλεσμα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η Διοίκηση του Συλλόγου σας καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), την Παρασκευή 10/1/2020 και ώρα 09:30, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Συμβούλιο της Επικρατείας και στο υπουργείο Εργασίας.  Η προσυγκέντρωση των μελών του Συλλόγου θα λάβει χώρα στις 08:30 στα γραφεία της Αθήνας (Βερανζέρου 13).

Την Παρασκευή 10/1/20 θα πραγματοποιηθεί σ το Συμβούλιο της Επικρατείας, η πιλοτική δίκη που αφορά τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι από τις περικοπές που υπέστησαν από το 2012 και εντεύθεν (νόμοι 4051 και 4093).

Ο ΕΦΚΑ, μέσω πολιτικής εντολής που έλαβε από την κυβέρνηση, κατέθεσε αίτημα διεξαγωγής πιλοτικής δίκης προς το ΣτΕ, στοχεύοντας στα εξής:

πρώτον να καθυστερήσει ή και να διακόψει όλες τις εκδικάσεις υποθέσεων που αφορούν αναδρομικά που διεκδικούν συνταξιούχοι και μέλη του Συλλόγου μας (στο Πρωτοδικείο Αθηνών).

Δεύτερον να προσδιορίσει εκ νέου την κλίμακα των αναδρομικών που δικαιούμαστε, προφανώς εις βάρος μας!

Από την πλευρά μας καταγγέλλουμε την αντιδεοντολογική και εκτός κάθε ηθικής προσφυγή του ΕΦΚΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας , επισημαίνοντας-διότι δεν πρέπει να λησμονηθεί-ότι στα μνημονιακά χρόνια οι μειώσεις του εισοδήματος των συνταξιούχων ξεπέρασαν το 50%!

Απαιτούμε

  • Την μη ανατροπή των αποφάσεων του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των μνημονιακών περικοπών
  • Την άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών που αντιστοιχούν στη νομολογία του ΣτΕ του 2015

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                          Τάσος Γεωργιάδης

 

Όλοι στην προσυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 08:30 στα γραφεία του Συλλόγου (Βερανζέρου 13, Αθήνα)