ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Έξω από την Απελλου βρεθήκαμε για μια ακόμη φορά. Ήμασταν όλοι εκεί. Παλιοί, νέοι συνταξιούχοι, η ΠOΣΤ, τα Σωματεία και πολλοί εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Στο κάλεσμα του Συλλόγου για το ζήτημα της αποζημίωσης ανταποκρίθηκαν όλοι.  Δεκάδες συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα ταξίδεψαν και έδωσαν βροντερό παρών.Από την Κρήτη, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή κλοπή των χρημάτων τους. Ολοφάνερη η οργή και ο θυμός όλων. Απαίτησαν δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση.  Διεκδικούν τα χρήματα που τους έκλεψαν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο.

Φτάνουν τα  ψέματα της Διοίκησης πια.  Φτάνει η αφωνία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού.  Αν πιστεύουν πως θα ξεχαστεί το θέμα  πλανώνται. Τίποτα δεν θα ξεχαστεί να είναι βέβαιοι.  Διέπραξαν ύβρη και θα επέλθει η Νέμεσις!  Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία και να δοθούν τα χρήματα που τους έκλεψαν σε μια νύχτα.

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης, το προεδρείο του Συλλόγου συναντήθηκε με τον σύμβουλο και απαίτησε για μια ακόμα φορά την καταβολή των χρημάτων και την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης που πήρε το Δ.Σ. στις 13-3-20.  Δεν υπήρξε καμία δέσμευση για λύση από το Διευθύνοντα  Σύμβουλο.  Είναι θετικό πως δεν επικαλέστηκε αυτή τη φορά τα χουντικό διατάγματα, όπως έκανε στην προηγούμενη συνάντηση.  Θέλουμε να ελπίζουμε πως θα επανεκτιμήσει τη στάση του, θα μπει στην ουσία και θα δώσει λύση. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα εντείνουμε τον αγώνα μας. Θα υποχρεώσουμε τη διοίκηση  του Οργανισμού να πάρει πίσω την απόφαση της. Θα αναγκάσουμε τη νέα κυβέρνηση να αποκαταστήσει την αδικία και οι συνάδελφοι να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Η απερχόμενη κυβέρνηση τρία χρόνια μας εμπαίζει. Ουδέποτε δέχτηκε να μας συναντήσει. Ούτε και να απαντήσει στις αλλεπάλληλες επιστολές μας. Ο αρμόδιος υπουργός κρύβεται.  Περίσσεψε η αλαζονεία τους και δεν το ξεχνάμε!

Στη συγκέντρωση μας παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν,  Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ από το ΣΥΡΙΖΑ  τη δέσμευση του οποίου καταγράψαμε πως αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει άμεση λύση με την καταβολή των χρημάτων. Εκπρόσωπος του ΚΚΕ που δεσμεύτηκε για κάθε βοήθεια στον αγώνα μας. Η ΝΔ αν και προσκλήθηκε δεν ανταποκρίθηκε.   Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΟΣ γραμματέας της ΠΟΣΤ και εκ μέρους της Προέδρου ΒΑΝΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ δεσμεύτηκε για κάθε βοήθεια στον αγώνα μας.  Ο εκπρόσωπος της  Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ)  τόνισε πως το θέμα της αποζημίωσης έχει ενταχθεί στο διεκδικητικό της πλαίσιο και το αναδεικνύει σε κάθε συνάντηση με τους αρμόδιους.

Συνάδελφοι,

Η αλληλεγγύη και οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.

Αυτόν θα συνεχίσουμε μέχρι και οι 720 συνάδελφοι πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση. Είναι κλοπή και το φωνάζουμε δυνατά!

Τι ανέφερε ο πρόεδρος Γιώργος Πεπόνης στην ομιλία του

Έχουμε προβλήματα  αλλά σήμερα η διαμαρτυρία μας είναι μονοθεματική. Δείχνουμε ενότητα αλληλεγγύη όλων στους 720 συνάδελφους

Σήμερα για την αποζημίωση – αύριο για το επικουρικό

Δεν υπάρχει κάτι άλλο εφάπαξ κ.λ.π. εκτός της αποζημίωσης. Με αγώνες – διαπραγματεύσεις δεκαετιών  έφτασε 30. 000.  Παρά τα Μνημόνια- μειώσεις μισθών η αποζημίωση έμεινε ανέπαφη κατοχυρωμένη με ΣΣΕ και κοινή συμφωνία ΕΛ ΤΑ- ΠΟΣΤ κατατιθέμενη στην επιθεώρηση εργασίας

Είναι τρομερό και ανήκουστο αυτό που συνέβη. Δεν πήραν την αποζημίωση ενώ την πήραν οι πριν και οι μετά. Δινόταν τμηματικά λόγω έλλειψης ρευστότητας. Με αγορασμένη γνωμοδότηση  νόμοι χούντας 1967 και 1970 άλλαξαν τα πάντα. Με την απόφαση του Μάρτη 2020 κόβεται η μισή αποζημίωση. Τιμωρία αναδρομική 2019 αλλά και τους επόμενους του 2020.

ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ – κινδυνεύουμε δηλαδή.

Δεν ντρεπόμαστε!

Και τι δεν κάναμε ως τώρα έγγραφα – εξώδικα –  διαμαρτυρίες. Τα επιχειρήματα δεν αντικρούστηκαν   ποτέ  λύση δεν δόθηκε. Καταθέσαμε ερωτήσεις στη Βουλή  τους αγνόησαν παντελώς.

Αυτή είναι η δημοκρατία τους

Να πούμε για τον ρόλο της προηγούμενης Διοίκησης  Ηταν αάριστοι για κλάματα. Τα χρήματα των συναδέλφων είναι τα δικά τους bonus. ΠΑΤΣΗΣ  — ΠΙΤΣΙΚΑ  –  ΟΝΙΞ  έφυγαν νύχτα Α.Μ.Κ. 280 εκατομ. Τα ξεκοκάλισαν

Μαυρογιαλούροι!!! Εδώ ισχύει φάγανε και τα πόμολα Ντροπή τους

Με τη νέα Διοίκηση είχαμε δύο συναντήσεις

Ήξεις αφήξεις στην πρώτη, εισπράξαμε ΟΧΙ στη δεύτερη

Να δούμε τώρα

Θα ζητήσουμε στο Δ.Σ. να ακυρώσουν την απόφαση. Να σταματήσουν την αδικία. Ο ΕΛ ΤΑ χρωστάει της Μιχαλούς. Ας εγγράψει σ’ αυτά πρώτη την απαίτηση των συναδέλφων. Είναι ζήτημα δημοκρατίας ισοτιμίας αλλά και νομιμότητας.

Όρο της ΣΣΕ παραβίασαν. Τι δεν καταλαβαίνουν;

Ο Υπουργός άφαντος σιωπά και κρύβεται Δεν ακούει την οργή των συναδέλφων;

Όλοι θα δώσουν λόγο.

Τρία χρόνια μας κοροϊδεύουν  θα το πληρώσουν Εμείς γνωρίζουμε από αγώνες Δεν υπάρχει περίπτωση να μη πάρουν οι συνάδελφοι αυτά τα χρήματα

Θα συνεχίσουμε  όσο χρειαστεί…