Δελτίο Τύπου

Οι συνταξιούχοι και του ΕΛΤΑ ενόψει της δεύτερης κάλπης που θα στηθεί στις 25 Ιουνίου 2023, διεκδικούμε και αναμένουμε ξεκάθαρες δεσμεύσεις για τα δίκαια και πολύ ώριμα αιτήματά μας και φυσικά απαιτούμε λύσεις από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει.

Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας:

Για τα αναδρομικά

Να χορηγηθούν τα υπόλοιπα αναδρομικά (επικουρικά και δώρα) σε όλους και χωρίς προαπαιτούμενα!

13η σύνταξη

Να πάρουν όλοι εδώ και τώρα ολόκληρη την 13η σύνταξη και αντί των πενιχρών επιδομάτων που λάβαμε τα προηγούμενα χρόνια να επανέλθουν τα δώρα που είναι πληρωμένα από εμάς τους ίδιους.

Αυξήσεις σε όλους χωρίς την προσωπική διαφορά

Να χορηγηθεί ολόκληρη η αύξηση και στους συνάδελφους που είχαν προσωπική διαφορά.

ΕΚΑΣ

Να γίνει επαναφορά του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους κάτω των 500 ευρώ τον μήνα. Πρόκειται  επιβεβλημένη ενέργεια που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της φτώχειας των συνταξιούχων.

Υγεία-ΕΣΥ

Εμείς οι συνταξιούχοι, πρώτοι βιώνουμε με δραματικό τρόπο την τραγική υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.  Είμαστε μάρτυρες της κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπου ηλικιωμένοι συνταξιούχοι βρίσκονται στο έλεος του Θεού.

Να αναβαθμιστεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός στα νοσοκομεία και να αυξηθούν άμεσα οι δημόσιες δομές, για ανθρώπους με ανίατες ασθένειες και υπερήλικες.

Να αυξηθούν οι δομές και να σταματήσει η αισχροκέρδεια των ιδιωτικών γηροκομείων.

Επικουρικό ΕΛΤΑ

Να επανυπολογιστεί το επικουρικό για τους συναδέλφους που  συνταξιοδοτήθηκαν πριν το 2015. Ζητάμε να ψηφιστεί και στ συνέχεια  εφαρμοστεί η τροπολογία που έχουμε καταθέσει στα πολιτικά κόμματα και επεξηγεί με σαφήνεια ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία που υπόκεινται οι «παλαιοί» συνάδελφοι σε σχέση με τους νέους (οι παλαιοί έχουν πληρώσει τα ίδια ασφάλιστρα με τους νέους αλλά λαμβάνουν τη μισή σύνταξη).

Αποζημίωση

Πρέπει να πάρουν τα υπόλοιπα χρήματα της αποζημίωσης από τον ΕΛΤΑ (15.000 ευρώ), οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν το 2019 και 2020.

Να ανατραπεί η επαίσχυντη απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης του ΕΛΤΑ, που έκοψε την αποζημίωση ετσιθελικά και με παράνομο τρόπο.

 

Μείωση ΦΠΑ

Τέλος, για να αντέξουμε στην ακρίβεια, το αυξημένο κόστος ζωής και τις ανατιμήσεις, ζητάμε να μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα.

Λύση στα προβλήματά μας σημαίνει σεβασμό στους συνταξιούχους και διασφάλιση της αξιοπρέπειάς μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                           Τάσος Γεωργιάδης