Αποζημίωση: Νέο κάλεσμα προς όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κύριοι και κυρίες,

Ο Σύλλογος μας εκπροσωπεί 12.000 συνταξιούχους Ταχυδρομικούς υπαλλήλους.
Αποτελούμε τμήμα του ευρύτερου συνταξιούχικου κινήματος με παρουσία και ενεργή συμμέτοχη στους αγώνες και στις διεκδικήσεις του.

Τα τελευταία δυο χρόνια δίνουμε μια καθημερινή μάχη απέναντι στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, υπερασπιζόμενοι 700 συναδέλφους μας που συνταξιοδοτήθηκαν το 2019 και 2020 και η Διοίκηση τους παρακράτησε ετσιθελικά τη μισή αποζημίωση που δικαιούνται με βάση σχετικό όρο ΣΣΕ, που ίσχυε τα τελευταία 40 χρόνια και όλες οι διοικήσεις σεβάστηκαν.

Με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού στις 13/03/2020, με γνωμάτευση ιδιώτη δικηγόρου και όχι της Νομικής υπηρεσίας των ΕΛΤΑ, περιέκοψε κατά το ήμισυ την αποζημίωση απόλυσης, παραβιάζοντας μονομερώς σχετικό όρο ΣΣΕ.
Η γνωμάτευση στηρίχτηκε σε ένα χουντικό διάταγμα το οποίο καμία δημοκρατική Διοίκηση δεν το επικαλέστηκε ποτέ.

Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ από την 01/01/2019!!!

Η Διοίκηση αρνήθηκε οποιοδήποτε διάλογο. Εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες πανδημίας και τους αντίστοιχους περιορισμούς. Πάρα τις συνεχείς επιστολές μας για συνάντηση, δεν θεώρησε σκόπιμο να μας απαντήσει. Ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμπεριφορά και τόση αλαζονεία από τις τόσες διοικήσεις που πέρασαν απ τον Οργανισμό.

Απευθυνόμαστε σε σας και ζητούμε την στήριξη και την βοήθεια σας.
Να ασκήσετε την ανάλογη πίεση με βάση το θεσμικό σας ρόλο.
Να φέρετε το θέμα στη Βουλή και να ελέγξετε τον αρμόδιο υπουργό ο οποίος
σιωπά όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Σας υπενθυμίζουμε πως έχουν κατατεθεί 4 ερωτήσεις στη βουλή και δεν έδωσε καμία απάντηση.

Ζητούμε συνάντηση άμεσα με το κόμμα σας για να σας ενημερώσουμε καλύτερα.
Όλες οι διοικήσεις των ΕΛΤΑ σεβαστήκαν τις ΣΣΕ και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αποτελεί εξαίρεση η σημερινή. Ζητούμε την αποκατάσταση μιας κραυγαλέας αδικίας.
Ζητούμε δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση. Περιμένουμε τη δική σας ανταπόκριση.

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης            Αναστάσιος Γεωργιάδης