Αποζημίωση: Νέα επιστολή στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

DCIM100GOPROGOPR0814.JPG

Νέα επιστολή στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, για το μείζον θέμα της αποζημίωσης των συναδέλφων μας, απέστειλε η Διοίκηση του Συλλόγου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε υπουργέ,

Επανερχόμαστε με νέα επιστολή για να υπενθυμίσουμε ότι δεν έχετε ανταποκριθεί στο αίτημά μας για κατ’ ιδίαν συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε εκτενώς το ζήτημα της αποζημίωσης συναδέλφων ταχυδρομικών.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας εκπροσωπεί 11.000 συνταξιούχους  ταχυδρομικούς και μεταξύ αυτών 700 συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ένα μείζον πρόβλημα που άπτεται της δικαιοδοσίας σας.

Η μεγάλη αδικία που υφίστανται οι 700 συνάδελφοί μας, αφορά την αποζημίωση που δικαιούνται με βάση τον αντίστοιχο όρο της ΣΣΕ και υλοποιούνταν χωρίς κανένα πρόβλημα και από όλες διαχρονικά τις διοικήσεις. Η προηγούμενη Διοίκηση με απόφαση της στις 13.3.20,προχωρησε στην περικοπή κατά το ήμισυ της αποζημίωσης και μάλιστα αναδρομικά από 1.1.2019.

Πρόκειται για κατάφορη αδικία, και άνιση μεταχείριση.

Η προηγούμενη διοίκηση του ΕΛΤΑ, η οποία έφυγε κακήν κακώς, δεν καταδέχθηκε να μας δεχθεί. Φαίνεται πως σκοπός της ήταν να μοιράσει αλλού τα χρήματα που υφάρπαξε από τους συναδέλφους. Η τωρινή διοίκηση που δείχνει ότι κατανοεί το πρόβλημα και το δίκαιο του αιτήματός μας, δεν μπορεί να τα δώσει. Δεσμεύεται, βεβαίως, ότι θα τα δώσει όταν έρθει η ανάκαμψη του Οργανισμού, που κάθε άλλο παρά φαίνεται στον ορίζοντα.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ζητάμε εκ νέου συνάντηση για να σας εκθέσουμε το πρόβλημα, για τη λύση του οποίου αγωνιζόμαστε πάνω από τρία χρόνια, έτσι ώστε έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                                             Τάσος Γεωργιάδης