Αποχαιρετίσαμε τον Παναγιώτη Βαβουγυιό

Έφυγε από κοντά ο επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου Παναγιώτης Βαβουγυιός. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας Γιώργος Πεπόνης έδωσε το παρών στον τελευταίο αποχαιρετισμό προς τον εκλιπόντα, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον συνδικαλιστικό χώρο.

Ο Γιώργος Πεπόνης εκφώνησε επικήδειο

«Εκλεκτέ συνάδελφε, αγαπητέ φίλε Παναγιώτη,

είμαστε σήμερα εδώ, με τους δικούς σου ανθρώπους και όσοι είχαμε την τιμή και ευτυχία να σε γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σου.

Εγώ εκπροσωπώ και τους συνταξιούχους του ΕΛΤΑ, με συλλογική εντολή να αποτίσω φόρο τιμής και εκτίμησης σε σένα Παναγιώτη.

Εσένα που άφησες ανεξίτηλο το στίγμα στον συνδικαλιστικό χώρο των ταχυδρομικών, ως άνθρωπος που αγωνίστηκε ανυποχώρητα όλο το διάστημα της ενασχόλισής σου με τον συνδικαλισμό και τα αιτήματα των συναδέλφων εργαζόμενων στα Ταχυδρομεία.

Υπερασπίστηκες με σθένος την ενότητα, όταν αυτοί ήταν χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες και δύο Ομοσπονδίες. Στα γραφεία του Συλλόγου μας υπάρχουν γι’ αυτά ντοκουμέντα και μια φωτογραφία του 1965 από τη μεγαλειώδη και ενωτική συγκέντρωση και σένα να απευθύνεσαι σ’ όλους τους εργαζόμενους Α’ και Β’ κατηγορίας για τη διεκδίκηση τότε των εξόδων κίνησης.

Αργότερα διέπρεψες και ως Δ/ντης κεντρικών αλλά και περιφερειακών υπηρεσιών του Ταχυδρομείου. Ακόμα φτάνουν μηνύματα για το φιλότιμό σου και την αξιοπρέπειά σου ως Δ/ντης. Συνάδελφοι έχουν να λένε, χρόνια τώρα, αλλά και χτες που έμαθαν τον χαμό σου, για την άπειρη εκτίμηση και εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπό τους, ως υπάλληλοι.

Τίποτα δεν τυχαίο. Είχες πολλές δυνατότητες και φυσικά ικανότητες τις οποίες εκτίμησαν οι χιλιάδες συνταξιούχοι του Δημοσίου και σε εξέλεξαν πρόεδρο στην Ομοσπονδία τους για σειρά ετών Ακόμα και στο περασμένο της ηλικίας σου σε έκαναν επίτιμο πρόεδρο και βλέπω και σήμερα σύσσωμη τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας να σε τιμάει, όπως πρέπει.

Είχε ευγένεια και καλλιέργεια Σε διέκρινε η οξύνοια, με σωστή και ψύχραιμη κρίση. Ενημερωμένος και συστηματικός προσέφερες πολλά όχι μόνο στους συνταξιούχους του Δημοσίου, αλλά σε όλους τους συνταξιούχους, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιούχων.

Η συμβολή σου στην ενότητα και έτσι στην αποτελεσματικότητα των αγώνων των συνταξιούχων είναι ανεκτίμητη και βάζει τα γυαλιά σε πολλούς από μας τους νεώτερους.

Αυτή η διαδρομή σου, Παναγιώτη, μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ήσουν άξιος της εμπιστοσύνης αυτών που εκπροσωπούσες. Ήσουν γενναίος και δεν δίσταζες μπροστά στις όποιες δυσκολίες. Πρόθυμος να βοηθήσεις, να συμπαρασταθείς, έντιμος πάντα, δίκαιος και αγωνιστής. Κατόρθωσες να σε αγαπούν οι συνάδελφοι και να σε σέβονται οι αντίπαλοι.

Δικαίως, λοιπόν, και όντας στη ζωή, κέρδισες την αγάπη και εκτίμηση των περισσότερων, σχεδόν όλων. Σ’ ό,τι με αφορά και προσωπικά, θα θυμάμαι τις συζητήσεις μαζί σου. Ήταν πάντα ευχάριστες και ωφέλιμες, διότι ήσουν άτομο με άποψη για πολλά κοινωνικά θέματα. Δεν έκανες άδικες και αυστηρές κρίσεις. Τα λόγια σου σοφά και μετρημένα και το βλέμμα σου ήρεμο που γέμιζε σιγουριά και γαλήνη.

Είμαι τυχερός που μου τηλεφώνησες πριν περίπου δύο εβδομάδες στην τελευταία, αποχαιρετιστήρια όπως αποδείχθηκε συνομιλία μας και πάντα θα νιώθω και θα θυμάμαι τη γλύκα των λόγων σου.

Μ’ αυτή λοιπόν την ανάμνηση αγαπητές μου Παναγιώτη, συναντιέμαι σήμερα εδώ με τους δικούς σου ανθρώπους, αποχαιρετώντας σε από τον μάταιο κόσμο. Συγκινούμαι γιατί δεν ήσουν μόνο όλα αυτά που είπα. Ήσουν σπουδαίος οικογενειάρχης και είναι φυσικό να λείψεις πολύ από την αγαπημένη σου σύζυγο και σύντροφο της ζωής σου, που τόσο σεμνά, ταπεινά, με πίστη και αφοσίωση στάθηκε όλα τα χρόνια της κοινής ζωής δίπλα σου. Αξια σύζυγος και άξια μητέρα.

Θα λείψεις στα παιδιά επίσης πολύ, αν κρίνω από τον συνάδελφο και φίλο, τον τόσο αγαπητό στον ταχυδρομικό κόσμο Γιάννη, που σε λάτρευε και σε προστάτευες. Θα λείψεις και στα εγγόνια σου

Θα λείψεις τελικά πολύ και από πολλούς και αυτό είναι η καλύτερη βεβαίωση και απόδειξη ότι το πέρασμά σου από αυτόν τον κόσμο δεν θα σβήσει με το θάνατό σου. Μαζί τους και εμείς θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπάμε.

Καλό σου ταξίδι αγαπητέ και σεβαστέ μου Παναγιώτη…