«Σφαγιάζουν» τις συντάξεις χηρείας!

Χωρίς αιδώ, κοινωνική ευαισθησία και με πλήρη έλλειψη ανθρωπιάς, η κυβέρνηση και δη το υπουργείο Εργασίας, βάζουν χέρι στις συντάξεις χηρείας. Τις μακελεύουν για τη ακρίβεια, με εγκύκλιο που έφερε Πρωτοχρονιάτικα ο θιασώτης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και εμπνευστής της εισόδου των ιδιωτών στην επικουρική ασφάλιση, Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Με την εγκύκλιο αυτή, αλλάζει πλήρως ο τρόπος υπολογισμού των ποσών που θα λαμβάνουν όσοι δικαιούνται δύο ή και περισσότερες συντάξεις, δηλαδή χηρείας, γήρατος και αναπηρίας. Η μείωση κατά περιπτώσεις στις συντάξεις χηρείας των δικαιούχων δύναται να φτάσει έως τα 268 ευρώ το μήνα.

Η εγκύκλιος διαχωρίζει την εθνική από την ανταποδοτική σύνταξη ως προς τον υπολογισμό του τελικού ποσού. Αυτό σημαίνει πρακτικά τα εξής; Ο δικαιούχος με δύο ή και περισσότερες συντάξεις δεν θα πρέπει να λαμβάνει από κάθε πηγή, ξεχωριστή εθνική σύνταξη. Δεύτερον το ποσό της Εθνικής Σύνταξης, δεν μπορεί να ξεπερνά σε άθροισμα από διαφορετικά δικαιώματα (σύνταξη χηρείας και αναπηρίας), το ποσό των 384 ευρώ, δηλαδή μια πλήρη Εθνική Σύνταξη.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Γίνεται αντιληπτό ότι βρισκόμαστε ενώπιον μια νέας «σφαγής» των συντάξεων, με θύματα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Πρόκειται για μια αποτρόπαιη ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία δείχνει χωρίς δισταγμό το αντικοινωνικό της πρόσωπο. Μας σοκάρει και παράλληλα μας εξοργίζει αυτή η ακατανόητη για εμάς απόφαση, η οποία θίγει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητη την κυβερνητική πρόκληση, οφείλουμε απέναντι στους συναδέλφους που θα πληγούν βάναυσα, να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, προκειμένου να ανατραπεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Παράλληλα, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, να είστε προετοιμασμένοι και για άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις από αυτή την κυβέρνηση, που έχει στο «αίμα» της τις αντεργατικές και αντικοινωνικές επιλογές.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν.Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                            Τάσος Γεωργιάδης