ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 20:11

Ο Σύλλογος «έκοψε» την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η κοπή πίτας

του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ. Εκατοντάδες συνάδελφοι συνταξιούχοι, ανάμεσά τους και αρκετοί εργαζόμενοι, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα στην οποία έλαβε χώρα η εκδήλωση. Αυτή την φορά το κλίμα είναι πιο οικογενειακό από ποτέ και η Διοίκηση έγινε αποδέκτρια θετικών σχολίων για τη γιορτή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους συνάδελφοι εργαζόμενοι, όπως επίσης και εκπρόσωποι συνταξιουχικών ομοσπονδιών και συλλόγων.

Συγκριμένα παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του Κεντρικού Ταχυδρομείου Αθηνών Βασίλης Τσιούμας και οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Κέντρου ΕΛΤΑ,  πρόεδρος Χρήστος Ανδρεουλάκης, ταμίας Σούλα Μπράβου και το μέλος Νίκος Γληνός.

Από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), στην οποία ο σύλλογος μας είναι μέλος, παραβρέθηκαν ο επικεφαλής Δήμος Κουμπούρης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων Δημοσίου Χρήστος Μπουρδούκης, καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος των Συνταξιούχων Δημοσίου, Παναγιώτης Βαβουγιός.

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΣΑ: Πρόεδρος Χάρης Ταταράκης, ταμίας Αθανάσιος Ποϊραζής

Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ: Πρόεδρος Ρούσσιας Ευθύμιος, γενικός γραμματέας Νίκος Μητροκώστας

Σωμάτειο Συνταξιούχων Εμπόρων Αθηνών-Πειραιά: Πρόεδρος Γωγώ Παπαδάκου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ:  Πρόεδρος Παντελής Τάτσης

 

Ο γραμματέας Γιώργος Πεπόνης, παρουσίασε τους καλεσμένους και καλωσόρισε τους συναδέλφους, σημειώνοντας τα εξής:

«Συνάδελφοι και συναδέλφισσες καλησπέρα, εύχομαι μια καλύτερη χρονιά σ΄ εσάς και την οικογένειά σας. Ανήκουμε στην κοινωνική ομάδα που ένιωσε περισσότερο απ’ όλους τη βαρβαρότητα των μνημονίων. Παρά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δεχθήκαμε στο βιωτικό μας επίπεδο, πάρα τις δραματικές μειώσεις στο εισόδημά μας, φαίνεται όπως το δείχνετε απόψε, ότι δεν το βάζουμε κάτω. Είμαστε συνταξιούχοι μόνο επειδή τερματίσαμε τον εργασιακό μας βίο.

Δεν αποστρατευτήκαμε ούτε από τους αγώνες, ούτε από την διασκέδαση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, είμαστε ικανοποιημένοι από το αγκάλιασμα που κάνετε σ’ όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου. Βελτίωση υπάρχει και στην παρουσία σας, όσον αφορά στη βελτίωση του Συλλόγου. Χρειάζεται όμως να προσπαθήσουμε ακόμα σ’ αυτόν τον τομέα. Αλλά ας το αφήσουμε να το κουβεντιάσουμε στη γενική Συνέλευση, που είναι στον ίδιο χώρο, στις 22/2. Τότε να ξέρετε ότι θα συγκρίνουμε και την λίστα προσέλευσης στη συνέλευση, με την αποψινή, στην κοπή της πίτας.

Τελειώνοντας να πω δύο λόγια για τους υπεύθυνους της σημερινής διοργάνωσης, δηλαδή τον αντιπρόεδρο Γιώργο Γεωργιόπουλο και την υπεύθυνη της γραμματείας Δήμητρα Τελλίδη, που τα έδωσε όλα, όπως κάθε χρόνο, όντας φέτος άρρωστη από την Τετάρτη.

Είμαι βέβαιος ότι ένα δικό σας χειροκρότημα και το άγχος του αντιπρόεδρου θα διώξει και το καλύτερο φάρμακο, για το καλύτερο φάρμακο για την γραμματέα θα αποτελέσει. Τους ευχαριστούμε πολύ.

Καλώντας τον Κουμπούρη, θέλω να πω ότι έχουμε κινητοποιήσεις στα σκαριά για το Φεβρουάριο. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις δεν πρέπει να ατονίσουν αλλά αντίθετα να δυναμώσουν. Πρέπει πάση θυσία να κρατήσουμε αυτά που έχουμε αλλά και να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε.

Τι δικαιοσύνη είναι αυτή; Τώρα που έχουμε ανάπτυξη, να έχουν προγραμματίσει ήδη να μας κόψουν και άλλα. Τι ανάπτυξη είναι αυτή και ποιον οφελεί αν εμάς μας αφαιρεί κι άλλο εισόδημα. Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό και δεν το επιτρέψουμε, αλλά χρειάζεται να αφήσουμε οριστικά τους καναπέδες και να βγούμε στους δρόμους για τις ίδιες τις ζωές  μας, για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο επικεφαλής της ΣΕΑ Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος κάλεσε με τη σειρά τους συναδέλφους, να δώσουν παρών στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζει η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος σε πολλά επίπεδα. Τόνισε την ανάγκη δυναμικής παρουσίας των συνταξιούχων στις κινητοποιήσεις, έτσι ώστε να διεκδικηθούν πιο αποτελεσματικά τα αιτήματα και οι θέσεις μας. Για τα υπόλοιπα καυτά» ζητήματα, παρέπεμψε τους συναδέλφους, στην επερχόμενη Γενική Απολογιστική Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και τα μέλη του Δ.Σ, κ.κ. Θωμόπουλος, Μπακάρας, Ζώης και Ζηνεμπής.

Μετά την κοπή της πίτας από τον πρόεδρο Τάσο Γεωργιάδη, παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου, το «λόγο» πήραν τα τραγούδια και οι χοροί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, o ταμίας Ηλίας Κουτρούλης, παρέδωσε από 50 ευρώ σε καθέναν από τους τρεις τυχερούς συναδέλφους, στους οποίους έπεσαν τα «φλουριά».

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 164

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ