ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 15:23

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης!

Χιλιάδες συνταξιούχοι στη συγκέντρωση της ΣΕΑ, η ομιλία του προέδρου Τ.Γεωργιάδη.

 

Χιλιάδες συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) και έδωσαν το παρών στη Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Συντάγματος.

Η Διοίκηση αλλά και μέλη του Συλλόγου παραβρέθηκαν στη μεγάλη συγκέντρωση του συνταξιουχικού κινήματος και έστειλαν ηχηρό μήνυμα αντίστασης και συνεχούς αγώνα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι.

Εκ των βασικών ομιλητών στη συγκέντρωση, ήταν ο πρόεδρος Τάσος Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Σύλλογός μας.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης,

Είμαστε αντίθετοι στον προϋπολογισμό της φτωχοποίησης. Λέμε όχι στις νέες περικοπές στις συντάξεις μας, στην εκμηδένιση του ΕΚΑΣ, στα αντικοινωνικά μέτρα που εξουθενώνουν την πλατιά κοινωνική μάζα.

 Για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι αποτελούν τον εύκολο στόχο για τους κυβερνώντες. Είμαστε ξανά τα υποζύγια των μνημονιακών πολιτικών, τις οποίες η κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά, σε συνεργασία με τους δανειστές.

Κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης,

εσείς και οι υπουργοί σας, αρνείστε τις προτάσεις του συνταξιουχικού κινήματος. Έχουμε θέσει κάποια ζητήματα, όπως αυτό της ανακεφαλαιοποίησης των Ταμείων. Τι είπαμε στη κυβέρνηση; Ότι όλη αυτή η περιουσία των Ταμείων, να γίνει ένας οργανισμός Real Estate και να μπει ως εγγυητής ομολόγων του ΕΦΚΑ-Ταμείων, που θα αγοράζει από την δευτερογενή αγορά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αντί αυτού, πέρασαν όλη την περιουσία στο ΤΑΙΠΕΔ, για να τη δώσουν στους δανειστές.

Βαφτίσατε κοινωνικό μέρισμα την επιστροφή των παράνομων κρατήσεων. Ποιον κοροϊδεύετε; Η επιστροφή αυτών των χρημάτων, που παρανόμως κρατούνταν από το 2012, δεν είναι κοινωνικό μέρισμα! Δεν είναι δώρο προς τους συνταξιούχους, όπως θέλατε να παρουσιάσετε.

Που είναι η 13η σύνταξη για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους, χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις; Οι υπουργοί σας μιλούσαν για απονομή 13ης σύνταξης στις συνομιλίες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, αλλά και πάλι έμειναν τα λόγια

Λέμε στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε παράνομες και αντισυνταγματικές τους νόμους 4093 και 4051 του 2012, για τις κρατήσεις στις συντάξεις.

Είναι παράνομο να συνεχίζετε να κρατάτε αυτά τα ποσά από τους συνταξιούχους».

Μετά το πέρας των ομιλιών οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, μετέβησαν στη Βουλή και κατέθεσαν υπόμνημα με  προτάσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας διαφώνησε μ΄ αυτή την ενέργεια, δεν συμμετείχε, και αντιπρότεινε τη μετάβαση της αντιπροσωπείας της ΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 164

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ