ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 19:33

Συγκέντρωση για την Υγεία και συνάντηση με τον υπουργό κ.Ξανθό

Η Διοίκηση του Συλλόγου μας χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους, μαζί  φυσικά και τους συναδέλφους μας συνταξιούχους του ΕΛ-ΤΑ, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου και της Σ.Ε.Α. , πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 23 Νοέμβρη μια μαζική και πολύ μαχητική κινητοποίηση με θέμα την Υγεία – Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη.

 

Ακολούθησε πορεία στο Υπουργείο Υγείας όπου αντιπροσωπεία της Σ.Ε.Α , στην οποία συμμετείχε και ο Γραμματέας του Συλλόγου μας Γιώργος Πεπόνης, συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Ξανθό.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης και τα βήματα προς τα εμπρός που έχουν γίνει στην παροχή υπηρεσιών Υγείας. Ωστόσο, δεν έκρυψε, ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για να καλυφθούν πλήρως, όπως θα έπρεπε, οι ανάγκες για την Υγεία.

Έκανε λόγο για μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται, σημειώνοντας ότι όλες αυτές γίνονται στο πλαίσιο της περιοριστικής οικονομικής πολιτικής, που έχουν επιβάλει οι δανειστές.

Για τον προϋπολογισμό του 2018, ανέφερε, ότι προβλέπεται μείωση στα κονδύλια για την Υγεία, αλλά διαβεβαίωσε ότι αυτή η μείωση δεν θα έχει επίπτωση στους ασφαλισμένους. Εξήγησε, ότι το κενό θα καλυφθεί από έσοδα του ΕΟΠΥΥ, τα οποία είναι αυξημένα, από εισφορές.

Όσον αφορά τις απαραίτητες και αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν γίνει ήδη 400 προσλήψεις γιατρών και έχουν προγραμματιστεί και άλλες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ωστόσο, και εδώ ομολόγησε, ότι ακόμα κι αν υλοποιηθούν όλες οι προσλήψεις, πάλι δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του συστήματος Υγείας.

Είπε, ότι στο παρελθόν έχει γίνει μεγάλο «πάρτι» στην Υγεία και αυτό συνέβη στις πλάτες των απλών πολιτών.

Πρόσθεσε,  ότι τα προβλήματα είναι πολλά και σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο παρουσιάζεται κάποια βελτίωση στα νοσοκομεία.

Τέλος, εκθείασε τα μέλη της Σ.Ε.Α για το εμπεριστατωμένο υπόμνημα που του καταθέσαμε, για τις γνώσεις στα θέματα Υγείας αλλά για το επίπεδο συζήτησης που έγινε.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα της Υγείας, απαίτησαν την άμεση και σύντομη πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και την πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Δημόσιου Τομέα Υγείας.

Έκαναν ξεκάθαρο προς τον κ.Ξανθό, ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για την ανατροπή  των αντιλαϊκών πολιτικών από όπου και αν προέρχονται.

 

Συνάδελφοι αν έρθει αποτέλεσμα και θα έρθει, αυτό θα είναι από τον αγώνα μας, τον οποίο και πρέπει να δυναμώσουμε.

Σ’ αυτό το πλαίσιο απευθύνουμε νέο κάλεσμα συμμετοχής για Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη, για να διεκδικήσουμε όσα μας έχουν αφαιρέσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος α.α.                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Ο Αντιπρόεδρος

 

Γιώργος Γεωργιόπουλος                                 Γιώργος Πεπόνης

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 162

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« February 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ