ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 12:38

Δικαίωση του Συλλόγου- Eπιστρέφονται οι κρατήσεις του ΕΟΠΠΥ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Μόλις αναλάβαμε τη διοίκηση του Συλλόγου, επισημάναμε ότι η παρακράτηση των εισφορών υγείας για το διάστημα από 01/01/2012, ήταν παράνομες. Όταν ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν προσχέδιο, παρεμβήκαμε, απαιτήσαμε την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών , με το ατράνταχτο επιχείρημα ότι δεν μπορεί να μας κρατούνται εισφορές, για χρήματα που δεν εισπράττουμε.

 

Η επιμονή μας, η σθεναρή πίεση προς την κυβέρνηση, η οποία εκείνο το επίμαχο διάστημα μας υποδεχόταν με δακρυγόνα, έξω από το Μαξίμου, έφερε αποτελέσματα και με το νόμο Κατρούγκαλου, «σφραγίστηκε» η αλλαγή στο τρόπο υπολογισμού των εισφορών ασθενείας.

Έκτοτε, ο Σύλλογος, διεκδίκησε την επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων εισφορών από 01/01/2012 έως 30/06/2016, την ημερομηνία, δηλαδή, που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Συγκεκριμένα:

Πρώτον προβήκαμε σε διάφορες παραστάσεις διαμαρτυρίας και πορείες

Δεύτερον θέσαμε το ζήτημα στους κυβερνητικούς παράγοντες

Τρίτον η Διοίκηση αποφάσισε και όλα τα μέλη του Δ.Σ κατέθεσαν εξώδικη πρόσκληση, για την επιστροφή των χρημάτων.

Τελικά, οι αγώνες μας είχαν αποτέλεσμα και στη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα με τον υφυπουργό Εργασίας Α. Πετρόπουλο, που έγινε μετά τη μεγάλη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα (3/10), ο ίδιος ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για την επιστροφή των χρημάτων.

Σήμερα, λοιπόν, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα, ότι κατατέθηκε ήδη στη Βουλή το νομοσχέδιο και τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν στους δικαιούχους (άτοκα), με τη σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου.

                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας                                                                                                                      

Τ.Γεωργιάδης                                                                        Γ.Πεπόνης

 

Υ.Γ: Η Διοίκηση, τηρώντας πάντα υπεύθυνη στάση της απέναντι στα μέλη της,  σας κάλεσε να μην προστρέξετε σε δικηγορικά γραφεία, που μέσα στην περίοδο των μνημονιακών χρόνων, θέλουν να κερδίσουν χρήματα από τους συνταξιούχους.

Ο αγώνας της Διοίκησης συνεχίζεται, για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τις κρατήσεις που προκύπτουν από τους νόμους 4093 και 4051. Είμαστε εν αναμονή του ορισμού ημερομηνίας εκδίκασης, ως προς τα ποσά, από τα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 164

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ