ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 13:47

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 4ης Οκτώβρη 2017 (Video+Photos)

Ο Σύλλογός μας χαιρετίζει τους χιλιάδες συνταξιούχους που ανταποκρίθηκαν στα κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ)

των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων και πήραν μέρος στην αγωνιστική συγκέντρωση της 3ης Οκτώβρη 2017 στην Πλατεία Κοτζιά  και την πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.

Χαιρετίζουμε και τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδωσαν εντυπωσιακό παρών.

Δεχόμαστε ανελέητη επίθεση. Δεν το βάζουμε κάτω και οι αγώνες μας θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υφυπουργό κο Πετρόπουλο δεν βγήκαν πολλά πράγματα, γιατί ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης υπεραμύνθηκε της πολιτικής της και έκανε ξεκάθαρο ότι τα οικονομικά μας αιτήματα εντάσσονται στα ασφυκτικά πλαίσια της συμφωνημένης, με τους δανειστές, δημοσιονομικής πολιτικής.

Κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων της ΣΕΑ με τον κ Πετρόπουλο, τέθηκε επί τάπητος και το μείζον θέμα των νέων συντάξεων χηρείας και των αδικιών που υπάρχουν στο περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου. Ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν αδικίες, αλλά είναι σε περιορισμένο πλαίσιο και θα ελεγχθούν διεξοδικά. Παράλληλα, υποστήριξε, ότι δεν θα υπάρξουν μεταβολές στις συντάξεις χηρείας, που αφορούν μητέρες με ανήλικα ή ανάπηρα παιδιά.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου, Γ. Πεπόνης έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα του νέου πλεονάσματος που, όπως  ακούγεται,  θα υπάρξει και φέτος και ζήτησε τη χορήγηση 13ης σύνταξης, σ΄όλους τους συνταξιούχους. Η απάντηση ήταν, ότι η κυβέρνηση, δεν έχει αποφασίσει ακόμη πως  θα διανεμηθεί  το φετινό κοινωνικό μέρισμα.

Δεσμεύτηκε ο υφυπουργός

Τέλος, στην ίδια συνάντηση, ο υφυπουργός Εργασίας, δεσμεύτηκε ότι θα επιστραφούν στους δικαιούχους συνταξιούχους, τα επιπλέον ποσά που παρανόμως έχουν παρακρατηθεί για τις εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ,

Ο υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει τα χρήματα, που παρανόμως παρακρατήθηκαν από τους συνταξιούχους, σημειώνοντας ότι η καταβολή θα γίνει σταδιακά, προς όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους.

Κατόπιν της υπουργικής δέσμευσης, ενώπιον των εκπροσώπων της ΣΕΑ, γίνεται αντιληπτό ότι το «γαϊτανάκι» που έχουν στήσει ορισμένοι… επιτήδειοι για την δικαστική διεκδίκηση των παραπάνω χρημάτων, δεν έχει ουσιαστικό αντικείμενο, αλλά γίνεται μόνο για ιδιοτελείς κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Ως Διοίκηση, είμαστε υποχρεωμένοι να σας προστατέψουμε από την «φάμπρικα» αγωγών που μεγάλα δικηγορικά γραφεία έχουν δημιουργήσει, σε συνεργασία με διάφορους «ψευτοεκπρόσωπους» του συνταξιουχικού κινήματος.

Συνάδελφοι, τα χρήματα θα δοθούν για τις εισφορές υπέρ ΕΟΠΥΥ, θα αποδοθούν και πάλι σε εσάς και δεν χρειάζεται να καταφεύγετε σε δικηγορικά γραφεία, προκειμένου να τα διεκδικήσετε, μέσω της δικαστικής οδού. Υπάρχει δεδηλωμένη πολιτική-κυβερνητική απόφαση για το ζήτημα.

Πριν τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, πραγματοποιήθηκε Πανσυνταξιουχικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Κοτζιά, υπό την «αιγίδα» της ΣΕΑ. Το Σύλλογο εκπροσώπησε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ το παρών έδωσαν και αρκετά μέλη μας. Εκ των κεντρικών ομιλητών του Συλλαλητηρίου, ήταν ο γραμματέας Γιώργος Πεπόνης, που αναφέρθηκε διεξοδικά στις προτάσεις που έχει υποβάλει ο Σύλλογός και αφορούν μεταξύ άλλων την ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων και την καταβολή 13ης σύνταξης σ΄όλους τους συνταξιούχους.

                                                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΠΟΝΗΣ


 

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 162

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« February 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ