ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 18:03

Πρόεδρος προς τον υφ.Εργασίας: Μην περικόψετε κι άλλο τις συντάξεις

Συνάντηση με τον Αναστάσιο Πετρόπουλο-Τα αιτήματα που θέσαμε στην κυβέρνηση

 To ηχηρό μήνυμα, που αναδείχθηκε στην μεγαλειώδη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΣΕΑ, για μη περικοπή των συντάξεων και καταβολής της 13ης σύνταξης-χωρίς διαχωρισμούς-, μετέφερε προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος Τάσος Γεωργιάδης, κατά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Παράλληλα υπενθύμισε, τις σχετικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών στελεχών, που έκαναν λόγο για μη περαιτέρω περικοπή των συντάξεων. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στις  σχετικές κυβερνητικές δεσμεύσεις και σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σε ΜΜΕ (τηλεοπτικούς-ραδιοφωνικούς σταθμούς), στο περιθώριο της συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας.

Εκφράζοντας την κοινή πεποίθηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) αλλά και όλου του συνταξιουχικού κινήματος, o κ.Γεωργιάδης επισήμανε προς τον κ.Πετρόπουλο, ότι οι συντάξεις δεν πρέπει να μπουν ξανά στην «κλίνη του Προκρούστη».

Επιπρόσθετα επισήμανε με έμφαση προς τον υφυπουργό Εργασίας, ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποδώσει την 13η σύνταξη, χωρίς κανένα διαχωρισμό. To «βοήθημα για όλους τους συνταξιούχους» αποτελεί κεντρικό αίτημα του Συλλόγου μας αλλά και της ΣΕΑ, το οποίο έχει διαμηνυθεί και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, κατά την πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

O πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ, τονίζοντας ότι εσφαλμένως λογίζονται ως υψηλοσυνταξιούχοι και πρέπει να αποδοθεί σε όλους η 13η σύνταξη. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που υποστηρίζει ότι ο μέσος όρος σύνταξης στην Ελλάδα, είναι τα 846 ευρώ.

Επίσης ο πρόεδρος κ.Γεωργιάδης έθεσε και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των ασφαλιστικών Ταμείων, στα πρότυπα των τραπεζών, που αποτελεί πάγια θέση του Συλλόγου μας. Η απάντηση του κ.Πετρόπουλου ήταν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα.

Μεγαλειώδης Παναττική Συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Πριν την συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, προηγήθηκε η Παναττική Συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΣΕΑ, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Πλήθος συνταξιούχων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έδωσε βροντερό παρών. Τον Σύλλογό μας εκπροσώπησε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και πλήθος συναδέλφων.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 162

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ