ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 13:08

Κάλεσμα στην Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση στις 4 Απριλίου

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η Διοίκηση του Συλλόγου σας καλεί να παραβρεθείτε στην Παναττική, Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), την Τρίτη 4 Απριλίου και ώρα 10:00, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείo Αθήνας).

 

Στις 9:30, θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου και κατόπιν τα μέλη της Διοίκησης και οι συνάδελφοι που θα ανταποκριθούν στο αγωνιστικό κάλεσμα, θα μεταβούν στο σημείο της Συγκέντρωσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΣΕΑ, στην οποία ο Σύλλογός μας είναι ενεργό μέλος, έχοντας μάλιστα και πρωταγωνιστικό ρόλο:

«∆εν τους φθάνει που µέχρι σήµερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις µας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα µας, η περικοπή του ΕΚΑΣ. Που µας αποκλείουν από την υγεία την ιατροφαρµακευτική περίθαλψη. Που µας φόρτωσαν µε ανυπέρβλητα φορολογικά βάρη, ΕΝΦΙΑ. Που κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή κατακτήσαµε. ∆εν τους φθάνουν τα δισεκατοµµύρια που κούρεψαν και άρπαξαν από τα ταµεία µας για λογαριασµό των τραπεζιτών των επιχειρηµατικών οµίλων για την αιµατοβαµµένη τους ανάπτυξη.

Τώρα µε τα νέα αντισυνταξιουχικά - αντιλαϊκά µέτρα έρχονται να µας ισοπεδώσουν. Η Κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγµατεύεται σκληρά, αφού έχει συµφωνήσει µε του δανειστές σε νέες θανατηφόρες περικοπές σε ότι έχει αποµείνει από τις πενιχρές συντάξεις µας. Η εφαρµογή της «προσωπικής διαφοράς», σηµαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις υπάρχουσες συντάξεις µας έως και 30%. Έχουν συµφωνήσει σε νέα µείωση του αφορολόγητου, που σηµαίνει νέες περικοπές επάνω στις περικοπές, όπως και η εφαρµογή του αυτόµατου κόφτη.

Για τα παιδιά µας ετοιµάζουν εργασιακό µεσαίωνα µε αφαίρεση των Συλλογικών Συµβάσεων Εργασίας, παραπέρα απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων. Αυτά απαιτούν οι επιχειρηµατικοί όµιλοι και η Ευρ. Ένωση. Καµία ανοχή στα µέτρα της κυβέρνησης. Να τελειώνουµε µε τις αυταπάτες, τον εφησυχασµό, την αδιαφορία, την απογοήτευση, τον φόβο. Απορρίπτουµε την µαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει µε ωµά ψέµατα, την δικαιολογηµένη οργή και αγανάκτηση µας.

Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόµµατα που έχουν ψηφίσει τα µνηµόνια και δεν πρόκειται να επαναφέ ρουν κανένα από τα καταργηµένα δικαιώµατά µας. ∆εν θα επιλέξουµε ποιος δήµιος θα µας αποκεφαλίσει. ∆εν υποχωρούµε δεν θα υποταχθούµε, δεν θα αποδεχθούµε και δεν θα νοµιµοποιήσουµε ποτέ στην συνείδησή µας ως τετελεσµένο ότι µας έχει αφαιρεθεί.

Μένουµε σταθερά στον δρόµο του αγώνα. Μαζικά, αγωνιστικά δίνουµε την µάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα, την νέα θανατηφόρα συμφωνία µε αφαίρεση της «προσωπικής διαφοράς», την µείωση του αφορολόγητου, τον αυτόµατο κόφτη, που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. ∆ιεκδικούµε την απόδοση στο ακέραιο, στις κύριες, τις επικουρικές συντάξεις µας, το ΕΚΑΣ, τα µερίσµατα. Την επαναφορά των δώρων µας, 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στην δηµόσια υγεία και ό,τι άλλο µας έχει αφαιρεθεί. Άµεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεµούν. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φοροµπηχτικών νόµων, ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταµείων. Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,  ο δρόµος για το δυνάµωµα του κοινού µας αγώνα µε τα παιδιά µας µε το εργατικό λαϊκό κίνηµα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. ∆ρόµος για επιστροφή δεν υπάρχει.

Θα νικήσουµε µόνο δυναµώνοντας την πάλη µας, τους αγώνες, την µαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών για να ζήσουµε καλύτερα µε το πλούτο που παράγουµε.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ - ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 164

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ