ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 13:09

Ολόπλευρη στήριξη της ΛΑΕ στα αιτήματα του Συλλόγου μας

Τι μας είπαν οι κ.κ Λαφαζάνης και Στρατούλης για το Ασφαλιστικό

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πεπόνη, επισκέφτηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας και συναντήθηκε με τον Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη του ΠΣ της Δημήτρη Στρατούλη (πρώην Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης) και Μάξιμο Μπόλα.

Να σημειωθεί ότι τον πρόεδρο Γιώργο Πεπόνη συνόδευαν ο γραμματέας Αναστάσιος Γεωργιάδης και τα μέλη του Δ.Σ. Γιάννης Μπακάρας και Γεράσιμος Ζηνεμπής.

Η Λαϊκή Ενότητα ήταν ο πρώτος-χρονικά-πολιτικός φορέας που ανταποκρίθηκε στην επιστολή που απέστειλε η Διοίκηση του Συλλόγου προς όλα τα κόμματα, όπου ζητούσε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Κατά την διάρκεια της εποικοδομητικής συζήτησης που έλαβε χώρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πεπόνης αναφέρθηκε εκτενώς στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους, όπως αυτά της επιστροφής αναδρομικών και δώρων (εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ), του επανυπολογισμού (προσωπική διαφορά), της ανακεφαλαιοποίησης των Ταμείων, του αφορολόγητου, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άλλων.

Ο Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξη του στα αιτήματα των συνταξιούχων και κατάγγειλε όλες τις  μνημονιακές κυβερνήσεις που τους οδήγησαν στην απόλυτη εξαθλίωση και  φτώχεια. Επίσης, ανέφερε ότι η ΛΑΕ αυτή τη περίοδο αγωνίζεται για τους εξής στόχους, που αφορούν τις συντάξεις και την κοινωνική ασφάλιση:

• Επαναφορά του δημόσιου – καθολικού – αναδιανεμητικού, αλληλέγγυου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με κατάργηση όλων των νόμων που ψηφίστηκαν στη διάρκεια των 3 μνημονίων λιτότητας, με τους οποίους το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετατράπηκε κατά 70% σε κεφαλαιοποιητικό.
• Ανακεφαλαιοποίησή της με συμπληρωματικούς δημόσιους πόρους, για την αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών της από τις τράπεζες, τις κυβερνήσεις και την άρχουσα τάξη της χώρας μας.
• Να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα οι μειώσεις συντάξεων και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους. Να γίνει σταδιακή αποκατάσταση των μνημονιακών απωλειών στις συντάξεις, ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Εφαρμογή για όλους τους συνταξιούχους των δικαστικών αποφάσεων, που κρίνουν παράνομες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων από τους συνταξιούχους.
• Αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας και όσον αφορά το ποσοστό αναπλήρωσης και όσον αφορά την κατάργηση του ηλικιακού ορίου.
• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους συνταξιούχους.
• Ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων με τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Επίσης ανέφερε ότι η ΛΑΕ στηρίζει την ενότητα και τον συντονισμό όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων και τις πανσυνταξιουχικές ή κλαδικές κινητοποιήσεις τους. Aπένειμε, μάλιστα, τα εύσημα στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιούχων, μέλος της οποίας είναι και ο Σύλλογός μας, για το επιτυχημένο έργο της και τον αδιάκοπο αγώνα με γνώμονα το συμφέρον των συνταξιούχων.

Να επισημανθεί ότι οι κ.κ Λαφαζάνης, Στρατούλης και Μπόλας παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας για το Ασφαλιστικό.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 164

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ