ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 12:56

Παναττικό Συλλαλητήριο: Ηχηρή παρουσία του Συλλόγου μας

Στο Μαξίμου οι συνταξιούχοι – Ραντεβού με τον Πρωθυπουργό το Σάββατο 30 Μαρτίου

Ηχηρή παρουσία είχε ο Σύλλογός μας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα και διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Πολλά μέλη του Συλλόγου μας έδωσαν βροντερό παρών στο Συλλαλητήριο, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τη Διοίκηση, η οποία έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους συναδέλφους, να συνδράμουν στον αγώνα των συνταξιούχων.

Στο Συλλαλητήριο συμμετείχαν χιλιάδες συνταξιούχοι, ενώ στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, μαζί τους και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πεπόνης μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί υπήρξε επικοινωνία με τους ιθύνοντες του πρωθυπουργικού γραφείου και ορίστηκε ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 13:00.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πεπόνης ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών στη μεγάλη συγκέντρωση και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολλοί διαπιστώνουμε ότι η Σ.Ε.Α. εκφράζει δυναμικά και αγωνιστικά τις ανάγκες των συνταξιούχων. Έχει πλέον αποκτήσει ταυτότητα, αξιόπιστο λόγο, κύρος και σεβασμό. Οι επιτυχίες που είχαμε τα τελευταία χρόνια ήταν αποτέλεσμα των διεκδικητικών μαχητικών προσπαθειών των μεγαλύτερων και δυναμικότερων συνταξιουχικών οργανώσεων, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι δύναμη είναι η ενότητα αλλά και η μαζικότητα.

Τη χρονιά που πέρασε δώσαμε μάχες, κυρίως να μη χάσουμε και τα καταφέραμε. Δεν μειώθηκαν οι συντάξεις, σε αντίθεση με τις επιθυμίες κάποιων που ακόμη δεν το πιστεύουν. Είναι στενοχωρημένοι, δείχνουν απαρηγόρητοι.  Τώρα δυνατοί όπως είμαστε δημιουργήσαμε τον ασφαλή εκείνο χώρο και μπορούμε να «αντεπιτεθούμε». Έχουμε ήδη διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν χαρίζουμε τίποτα και τα θέλουμε όλα πίσω.

Εμείς οι συνταξιούχοι, θα έλεγα και σε αντίθεση με τους εργαζόμενους (όχι μόνο δεν αγωνίζονται, δεν κινητοποιούνται αλλά ούτε καν ένα δημοκρατικό συνέδριο δεν μπορούν να οργανώσουν) εμείς λοιπόν δίνουμε μαθήματα αγωνιστικότητας ενώ ξέρουμε ότι χωρίς εργαζόμενους και καλούς μισθούς η ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης είναι βεβαία.

Έτσι δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την τελευταία έστω και μικρή αύξηση στο κατώτατο μισθό και φυσικά την εξαφάνιση του αίσχους που λεγόταν υπό κατώτατος μισθός. Δεν χρειάζεται φιλοσοφία ότι καλύτερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι σημαίνει καλύτερες συντάξεις και φυσικά καλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι σημαίνει καλές συντάξεις.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση εδώ και τώρα τα δώρα μας.

Να ξεψηφιστεί, όπως έγινε και με την προσωπική διαφορά, η μείωση του αφορολογήτου για το 2020. Αν θέλουν, εκλογές έρχονται, ας το ξεψηφήσουν όλοι μαζί.Ζητάμε να αυξηθούν οι συντάξεις που είναι παγωμένες ως το 2022. Είναι λογικό να έχουμε ανάπτυξη για τη χώρα και πάγο για τους συνταξιούχους; Για ποιόν τελικά θα είναι η ανάπτυξη; Γι’ αυτούς που ήταν μια ζωή, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους;

Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων. Ο ΕΦΚΑ και αν έχει όπως λένε πλεόνασμα είναι επειδή δίνει συντάξεις πείνας. Εμείς θέλουμε συντάξεις και όχι βοηθήματα αλλά και αυτοί που εργάζονται σήμερα συντάξεις αξιοπρέπειας θέλουν και αυτό με όσα ακούμε κάθε άλλο παρά εξασφαλίζεται.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Πιστεύω βαθιά στο μη διαχωρισμό των συνταξιούχων, δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να είμαστε εμείς και οι άλλοι και πρέπει να το καταλάβουν ότι, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις, αν θέλουμε να κερδίσουμε τη βελτίωση των όρων της ζωής μας πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί. Τα προβλήματα είναι κοινά και η ενότητα αυτονόητη. Αυτό δυστυχώς δεν βοηθιέται από όλους. Υπάρχουν συνάδελφοι, Ενώσεις ολόκληρες συνταξιούχων, έστω και σφραγίδες αλλά υπάρχουν, που η δράση τους περιορίζεται σε ένα παραγοντίστικο συνδικαλισμό και δείχνουν ότι αποδέχονται το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που βάζει τέλος στην δημόσια ασφάλιση και προωθεί, την ιδιωτική.

Βοηθάνε αυτούς που θέλουν να πιάσουν το νήμα από εκεί που το άφησαν πριν 4 χρόνια. Θυμάστε τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά. Τελευταία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Μητσοτάκης, μπροστά στην επίπλαστη εικόνα δημοσκοπικής απάτης ότι δήθεν προηγείται με δέκα – δεκαπέντε - είκοσι μονάδες, άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε ανοιχτά για παράδοση της επικουρικής ασφάλισης στους ιδιώτες, για όσους το επιθυμούν. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τους ήδη συνταξιούχους. Ποιος θα τους πληρώνει;

Τώρα βέβαια έρχονται εκλογές και μη σας κάνει καθόλου εντύπωση. Θα θυμηθούν όλους όσους προσπάθησαν να εξαφανίσουν από την Ελλάδα και συνολικά την κοινωνία που αποδόμησαν και διέλυσαν.
Θα θυμηθούν και μας τους συνταξιούχους που τόσο πολέμησαν με την πολιτική τους και τις πράξεις τους. Όμως εμείς δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Το 2012, έτος σφαγής των συνταξιούχων, δεν ξεχνιέται. Τότε με τους νόμους 4051 και 4093 πετσόκοψαν κύριες και επικουρικές συντάξεις και εξαφάνισαν τα δώρα.

Αυτοί οι νόμοι βγήκαν αντισυνταγματικοί και αυτά τα χρήματα διεκδικούμε με κάθε τρόπο και κυρίως με τις κινητοποιήσεις μας, όπως και την σημερινή.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πελώριο αυτό θέμα, να βάλλει τέρμα στην ταλαιπωρία των συναδέλφων. Να αναγνωρίσει πρώτα πρώτα ότι μας τα χρωστάει και να αποδοθούν θα δούμε πως, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Μέλημά μας αυτή την περίοδο και πρέπει να είναι και δικό σας μέλημα, είναι να κάνουμε τους συναδέλφους που λείπουν, όπως σήμερα, να εγκαταλείψουν τους καναπέδες και να πεισθούν για την ανάγκη συνέχισης των αγώνων για την αναπλήρωση του χαμένου μας εισοδήματος, μακριά από διαχωριστικές πολιτικές ή κομματικές γραμμές.

Σας καλούμε να ενισχύσετε τη φωνή της Σ. Ε. Α. τη στάση και τη δράση της. Να βρίσκεστε δίπλα στους αγώνες που δίνουμε και να ξέρετε ότι ανεξάρτητα από τις ενδεχόμενες διαφορετικές προσεγγίσεις του καθένα μας, αν θέλουμε να κερδίσουμε πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί. Τα προβλήματα είναι κοινά, η ενότητα αυτονόητη και ο αγώνας πρέπει να είναι και θα είναι μεθοδικός και μακροχρόνιος.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και μάλιστα με προσοχή.

Γεια σας και καλή δύναμη».

 

 

 

 

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 164

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ