ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 13:05

Σε εγρήγορση οι συνταξιούχοι για την αποτροπή νέων αντιλαϊκών πολιτικών

Το «δίδαγμα» από την έκθεση του ΔΝΤ – Τι αναφέρει για τις συντάξεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

H πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καταδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο, ότι οι πρώην δανειστές μας επιμένουν στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών που έχουν ως αιχμή του δόρατος τους συνταξιούχους αλλά και τους εργαζόμενους.

Εμείς ως συνταξιουχικό κίνημα και συνταξιούχοι πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να αποτρέψουμε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν τις νόρμες του ΔΝΤ και άλλων Θεσμών, εφαρμόζοντας πολιτικές που θα «ψαλιδίσουν» εκ νέου τις συντάξεις.

Τα βασικά σημεία της έκθεσης

Συντάξεις

Το ΔΝΤ δηλώνει και πάλι τη διαφωνία του με την απόφαση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει τη συμφωνημένη αναπροσαρμογή των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2019.

Εμμονή στη μείωση του αφορολόγητου

Το Ταμείο εμμένει στην ανάγκη να εφαρμοσθεί κανονικά η, επίσης συμφωνημένη αλλά αμφισβητούμενη, μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020. Αυτό πρέπει να γίνει, ώστε να αλλάξει το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής προς αναπτυξιακή κατεύθυνση, καθώς η μείωση του αφορολόγητου ορίου μπορεί να χρηματοδοτήσει μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές, αναφέρει το ΔΝΤ στην έκθεσή του.

Όχι στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%

Ως σοβαρότερο πρόβλημα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα το Ταμείο θεωρεί την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και κατά 27% για τους εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών!!! Σημειώνει ότι πρόκειται για αύξηση που κατά πολύ την αύξηση της παραγωγικότητας και θα υποσκάψει την ανταγωνιστικότητα!!!

Εξάλλου, η αναστροφή μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, όπως συνέβη με την απόφαση του Αυγούστου για επέκταση κλαδικών συμβάσεων με υπουργική απόφαση, προκαλεί ανησυχίες για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα, σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης του ΔΝΤ.

Δικαστικές αποφάσεις - Αναδρομικά

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΝΤ εκφράζει την έντονη ανησυχία για την εξέλιξη δικαστικών υποθέσεων με δημοσιονομικές επιπτώσεις και καλεί την κυβέρνηση να κάνει «βαθύτερο σχεδιασμό» για την αντιμετώπισή τους. Το Ταμείο αναφέρεται στις αγωγές (τερματισμός κρατήσεων-επιστροφή αναδρομικών) που μεταξύ άλλων έχουν καταθέσει και χιλιάδες μέλη του Συλλόγου μας και αφορούν την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους νόμους 4051 και 4093 που κρίθηκαν παράνομοι και αντισυνταγματικοί.

Συνάδελφοι,

Άπαντες πρέπει να ενισχύσετε τις προσπάθειες που καταβάλει ο Σύλλογος, για να προασπίσει τα συμφέροντα των συνταξιούχων και να βάλει φραγμό σε σχέδια, όπως αυτά που προωθεί το ΔΝΤ.
Σταθείτε όλοι στο πλευρό του Συλλόγου!

Ενισχύστε τον αγώνα μας!

               

                   Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν.Γραμματέας

Πεπόνης Γιώργος            Γεωργιάδης Αναστάσιος

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 164

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ