ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 11:18

Στο επίκεντρο της Γ.Σ ο ΕΛΤΑ και οι εργαζόμενοί του

Ψήφισμα για τον ΕΛΤΑ- Τι είπαν ο πρόεδρος του Συλλόγου και ο επικεφαλής της ΠΟΣΤ

 Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΤΑ και η διάθεσή όλων, εργαζομένων και συνταξιούχων, να παλέψουν από κοινού προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια του και να αποφευχθεί το ειδεχθές σενάριο της απόλυσης χιλιάδων ατόμων, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην Γενική Συνέλευση του ΠΣΣ-ΕΛΤΑ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πεπόνης έκανε ιδιαίτερη μνεία στη δυσχερή θέση που έχει περιέλθει ο ΕΛΤΑ, τονίζοντας ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να σταθούν αρωγοί στον πολύπαθο οργανισμό.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Να ευχηθούμε και για τον ΕΛ ΤΑ, στον οποίο περάσαμε 3-4 δεκαετίες ο καθένας μας και μας πονάει πολύ, να ξεπεράσει τα προβλήματα. Είναι κρίμα γιατί έχει μια μεγάλη ιστορία προσφοράς στην κοινωνία.

Τον προηγούμενο χρόνο, όταν ο ΕΛ ΤΑ παρακρατούσε χρήματα που εισέπραττε από το δίκτυο των καταστημάτων του για λογαριασμούς της ΔΕΗ,  είχαμε, τόσο από τα δημοσιεύματα όσο και  από ακούσματα ανθρώπων του περιβάλλοντός μας, ένα κόμπο.

Τώρα, που ο ΕΛ ΤΑ κέρδισε τον διαγωνισμό και η σχέση του   με την ΔΕΗ εξομαλύνεται, αυτός ο κόμπος μας φεύγει.

Ο ΕΛ ΤΑ ωστόσο έχει σοβαρά προβλήματα και εμείς δεν μπορούμε να τα λύσουμε αλλά ας κάνουμε ότι μπορεί ο καθένας μας. Να ξέρετε π.χ. ότι για μας τους συνταξιούχους, όπως και για τους εργαζόμενους είναι ο φθηνότερος  πάροχος ενέργειας. Μπορούμε λοιπόν, όσοι δεν το έχουμε κάνει ήδη, να πάρουμε ρεύμα από τον ΕΛ ΤΑ».

 Πρόεδρος της ΠΟΣΤ: Θέλουμε τους συνταξιούχους στο πλευρό μας

Κεντρικός ομιλητής στην Γενική Συνέλευση ήταν και ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος. Ο τελευταίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις τεράστιες ευθύνες που έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και διοικήσεις του οργανισμού, για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΕΛΤΑ. Αναφέρθηκε εκτενώς για το σχέδιο που επεξεργάζεται η νυν διοίκηση, που προβλέπει την απομάκρυνση περίπου 2.000 εργαζομένων και το κλείσιμο εκατοντάδων υποκαταστημάτων σ’ όλη την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η ΠΟΣΤ θα επιχειρήσει να βάλει φραγμό στα εν λόγω πλάνα.

Ο Γιώργος Βασιλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις 23 Ιανουαρίου, όπου έδωσε το παρών η Διοίκηση και μέλη του Συλλόγου. Ο κ.Βασιλόπουλος προανήγγειλε και νέες κινητοποιήσεις, καλώντας από το βήμα της Γ.Σ τους συνταξιούχους να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων.

Μετά το πέρας των ομιλιών ψηφίστηκε ομόφωνα ψήφισμα για τον ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενούς του.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλευσης για τον ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενούς του

 Ο ΕΛΤΑ αποτελεί το δεύτερό μας σπίτι, όπου περάσαμε δύο-τρεις δεκαετίες ο καθένας μας. Ο Οργανισμός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και εμείς οι συνταξιούχοι, θεωρούμε υποχρέωση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να βάλει τέρμα στην απαξίωση του Ταχυδρομείου. Να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του, μ’ ό,τι κι αν απαιτείται και να δημιουργήσει αντίστροφη πορεία ανάπτυξης.

Καλούμε την διοίκηση του ΕΛΤΑ να μην προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού και σε περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου, διότι η επιλογή αυτών των «λύσεων», θα οδηγήσουν – με μαθηματική ακρίβεια – τον οργανισμό στην οριστική καταστροφή και χρεοκοπία.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΕΛΤΑ να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν ένα σχέδιο εξυγίανσης του οργανισμού, που θα έχει ως «πυξίδα» την ανάπτυξη και θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητά του, χωρίς να βάζει υπό την δαμόκλειο σπάθη τους εργαζόμενους.

Για μας τους συνταξιούχους, η λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η περαιτέρω ανάπτυξη τους, είναι διακαής πόθος  και αντικείμενο καθημερινής ενασχόλησής μας.

Είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε το δικό μας «λιθαράκι», προκειμένου τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και οι συνάδελφοι - εργαζόμενοι να μην χάσουν τις δουλειές τους.

                 

                 Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2019

                  

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 163

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« March 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ