ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 13:26

Αποδοχή του έργου της Διοίκησης – Ηχηρό μήνυμα για νέες διεκδικήσεις

Εγκρίθηκαν κατά συντριπτική πλειοψηφία ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2018

 Τα πεπραγμένα της Διοίκησης το 2018, έτυχαν θερμής αποδοχής κατά την Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Οι συνάδελφοι ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία, τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό της περασμένης χρονιάς, καθώς επίσης και τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2019.

Επιπρόσθετα εγκρίθηκε ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματα του Συλλόγου, καθώς και ψήφισμα για τον ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενούς του.

Αναφέρουμε στη συνέχεια κάποια στοιχεία καθώς και εκτενή αποσπάσματα από τις ομιλίες συναδέλφων που έλαβαν το λόγο. Με τη διαπίστωση της απαρτίας έγινε η εκλογή του προεδρείου. Πρόεδρος αναδείχθηκε η συνάδελφος Ελένη Σιδέρη, Γραμματέας η συναδέλφισσα Όλγα Γκαρίκου και μέλος ο συνάδελφος Γιάννης Θεοχάρης.

 Σύντομο χαιρετισμό στη Συνέλευση απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γιώργος Βασιλόπουλος, που αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Γενική Συνέλευσης, ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Δημήτρης Καρναχωρίτης, πήρε τον λόγο και παρέθεσε τα στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο για την Οικονομική Διαχείριση, από 1-1-2018 μέχρι 31-12-2018. Όπως τόνισε, η Διοίκηση συνεχίζει να «φροντίζει» με επιμέλεια και να διαχειρίζεται άψογα τα οικονομικά του Συλλόγου.

Στην… αφετηρία των ομιλιών της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος Γιώργος Πεπόνης, αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η διοίκηση, κάνοντας μια περιεκτική αναδρομή στα πεπραγμένα της, το 2018.

 

Πρόεδρος Γιώργος Πεπόνης:

Αγαπητοί  Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στη σημερινή Γενική  Συνέλευση ,  εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. και να ευχηθώ να έχετε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό έτος εσείς και οι οικογένειές σας.

Καλή χρονιά και για τους συνάδελφους που δεν είναι σήμερα εδώ, χωρίς δική μας ευθύνη. Όλοι ήταν καλεσμένοι και μάλιστα εγγράφως.

Οι συνταξιούχοι και το συνταξιουχικό κίνημα, από το 2010 και μετά βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που διατάραξε μια κανονικότητα που επικρατούσε μέχρι τότε σχετικά με τις συντάξεις και το ασφαλιστικό κίνημα.

Η πρωτοφανής επίθεση στα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η βίαιη μείωση των συντάξεων σε ποσοστά που φτάνουν ή  ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις το 50%, έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη της δυναμικής αντίδρασης.

Η ανάγκη και η εξέλιξη των αγώνων δημιούργησε προϋποθέσεις για ενότητα και συντονισμό.

 

Μπροστά στις απειλές που παραμένουν αυτό που προέχει είναι η ενότητα όλων των συνταξιούχων και το δυνάμωμα του αγώνα μας.

 

Ο Σύλλογός μας μπορεί να παίξει και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανασύνταξη του συνταξιουχικού κινήματος, παίρνοντας πάντα πρωτοβουλίες παρά πέρα συσπείρωσης και όχι διχασμού, δίνοντας το βάρος στη μαζικοποίηση των επικείμενων αγώνων για την επαναφορά των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

 

Επιχειρώντας έναν απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι.

Το 2018 δώσαμε μάχες, κυρίως να μη χάσουμε άλλα.

Οι επιτυχίες που είχαμε τα τελευταία χρόνια ήταν αποτέλεσμα των διεκδικητικών μαχητικών προσπαθειών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (Σ.Ε.Α.) των μεγαλύτερων και δυναμικότερων συνταξιουχικών οργανώσεων, στις οποίες ισότιμα συμμετέχει και ο Σύλλογός μας.

 

Καταφέραμε κάτι πολύ σοβαρό!!!

Καταργήθηκε με νόμο πλέον η προσωπική διαφορά, δεν μειώθηκαν οι συντάξεις, σε αντίθεση με τις επιθυμίες κάποιων που ακόμη δεν το πιστεύουν και τώρα είναι στενοχωρημένοι, δείχνουν απαρηγόρητοι.

Αποδείχτηκε ότι παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα, ενώ είχαμε πολλούς και σκληρούς αντιπάλους. Δεν χάσαμε άλλο εισόδημα και μην ξεχνάτε ότι βγάλαμε στην κυριολεξία το χέρι του κλέφτη μέσα από την τσέπη μας.

Πολλοί έχουν βγάλει «σπυριά» που δεν κόπηκαν οι συντάξεις και αν καλά το προσέξετε θα διαπιστώσετε ότι, παρόλο που ψηφίστηκε ομόφωνα, πολιτικοί,  δημοσιογράφοι αλλά και άλλοι ινστρούχτορες  των καναλιών είναι ακόμη κατσούφηδες.

Μας είχαν τρελάνει κάθε βράδυ. Να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, δηλαδή οι περικοπές!!!

Θα έφερναν αχρείαστα βάρη σε μας, πρόβλημα στη Χώρα και αναδουλειά στους μικρομεσαίους για τους οποίους δήθεν κόβονται. Θα ωφελούσε όμως πολιτικά τους ίδιους και γι’ αυτό το έκαναν.

Ντροπή τους γιατί σχεδίαζαν την πολιτική τους πάνω στις πλάτες μας και όταν δεν τους βγήκε μίλησαν ότι η Κυβέρνηση το αντάλλαξε με εθνικό θέμα.

Ποτέ δεν θα πούνε ότι είναι αποτέλεσμα των αγώνων, θέλουν να μη το πιστέψουμε και οι ίδιοι ότι μπορούμε να αντιπαλέψουμε τις δυσκολίες. Δεν διανοούνται να παραδεχτούν ότι το συνταξιουχικό κίνημα επηρεάζει τις εξελίξεις και τις πολιτικές.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν θέλω να καταφεύγω σε μεγαλοστομίες. Θα πω απλά ότι αν αξιολογήσουμε την πορεία της Διοίκησης του Συλλόγου, πιστεύω ότι θα βάλλουμε θετικό πρόσημο.

Όλα δείχνουν ότι δημιουργήσαμε χώρο αλλά και ψυχολογία αντεπίθεσης για αναπλήρωση των χαμένων.

Ξέρετε ότι με τον επανυπολογισμό και λόγω των αυξημένων εισφορών που πληρώναμε στο ΤΑΠ ΟΤΕ, συνάδελφοί μας θα πάρουν και αύξηση.

Μάλιστα αυτή γίνεται σημαντική για όσους  συνταξιοδοτήθηκαν κοντά στην ημερομηνία ψήφισης του νόμου Κατρούγκαλου.

Όσον αφορά τους νέους συνταξιούχους συναδέλφους, αυτοί παίρνουν αξιοπρεπείς συντάξεις και πολύ καλό επικουρικό.

Όμως το 2012, έτος σφαγής των συνταξιούχων, δεν ξεχνιέται.

Τότε Σαμαράς και Βενιζέλος με δύο νόμους (4051 και 4093) πετσόκοψαν κύριες και επικουρικές συντάξεις και εξαφάνισαν τα ήδη από το πρώτο μνημόνιο του Παπανδρέου κουτσουρεμένα δώρα.

Αυτοί οι νόμοι βγήκαν αντισυνταγματικοί και αυτά τα χρήματα διεκδικούμε με κάθε τρόπο και κυρίως με τις κινητοποιήσεις μας.

Το άσχημο είναι ότι μας έκαναν να σκεφτόμαστε και να μας απασχολεί ότι τα αναδρομικά που δικαιούμαστε είναι πολλά  και … πώς θα μας τα δώσουν….

Μα και όταν μας τα κόβανε ήταν πολλά, αλλά ήταν το κόλπο να πάθουμε σοκ και να μην αντιδράσουμε.

Αυτό που ζητάμε είναι να αναγνωρίσει η Κυβέρνηση ότι μας χρωστάει χρήματα και θα βρεθεί τρόπος για το πώς θα μας τα δώσει.

Δεν γίνεται να δίνονται τόσα χρήματα για την αποπληρωμή του χρέους για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και να παραλείπονται οι ανάγκες επιβίωσης ενός τόσο μεγάλου κομματιού της κοινωνίας, που είναι οι συνταξιούχοι. Δηλαδή όλα σχεδόν τα νοικοκυριά.

Βέβαια και η δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών και των δώρων αποτελεί ατομικό δικαίωμα του κάθε συνάδελφου.

Θέλω όμως και από εδώ να γίνει καθαρό ότι αποτελεί υποχρέωση του Συλλόγου η αγωνιστική τους διεκδίκηση και εμείς αυτόν το δρόμο ακολουθούμε.

Δεν είναι ο Σύλλογος ντήλερ δικηγόρων. Δεν καλλιέργησε κλίμα αναμονής ούτε έδωσε φρούδες ελπίδες σε κανένα. Πολύ απλά εξυπηρέτησε,  ως όφειλε, τους συνάδελφους που θέλησαν να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Εμείς μαζί με τις πιο μαζικές συνταξιουχικές οργανώσεις , θα έλεγα και σε «αντίθεση» με τους εργαζόμενους, δίνουμε μαθήματα αγωνιστικότητας.

Βάζουμε τα γυαλιά στους εργαζόμενους και κυρίως στους νέους. Τους λέμε να αγωνιστούν για καλύτερους μισθούς και ασφαλισμένη εργασία. Έτσι βοηθάνε και μας, τους γονείς και τους παππούδες τους, να ζήσουμε με συντάξεις αξιοπρέπειας.

Επομένως ο αγώνας μας είναι ένα πάρε δώσε με τους νέους  γιατί ξέρουμε ότι χωρίς εργαζόμενους και καλούς μισθούς η ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης είναι βεβαία.

Έτσι δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την αύξηση στο κατώτατο μισθό και φυσικά την εξαφάνιση του αίσχους που λεγόταν υπό κατώτατος μισθός.

Δεν χρειάζεται φιλοσοφία. Καλύτερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι σημαίνει καλύτερες συντάξεις και φυσικά καλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι σημαίνει καλές συντάξεις.

Ο Σύλλογός μας όχι τυχαία και με μόλις 10.000 Μέλη, συγκαταλέγεται στις πιο ισχυρές και καλά οργανωμένες συνταξιουχικές Οργανώσεις.

 

Εκφράζουμε δυναμικά και αγωνιστικά τις ανάγκες των συνταξιούχων. Μέλημά μας αυτή την περίοδο είναι να κάνουμε τους συναδέλφους να εγκαταλείψουν τους καναπέδες και να πεισθούν για την ανάγκη συνέχισης των αγώνων για την αναπλήρωση του χαμένου μας εισοδήματος, μακριά από διαχωριστικές πολιτικές ή κομματικές γραμμές.

 

Αυτό δυστυχώς δεν βοηθιέται από τη ΔΑΚΕ. Η  μέχρι τώρα δράση της περιορίζεται σε ένα παραγοντίστικο συνδικαλισμό

και δείχνει ότι αποδέχεται το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που βάζει τέλος στην δημόσια ασφάλιση και προωθεί, την ιδιωτική και το σύστημα των τριών πυλώνων του Πινοσέτ.

 

Θα αναφέρω το παράδειγμα που είναι χαρακτηριστικό.

Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, ασκώντας για πολλοστή φορά παραδιοίκηση  έστειλαν, ως μη όφειλαν, έντυπες αιτήσεις σε πολλούς από σας και στο όνομα της εξυπηρέτησής σας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δήθεν εξυπηρέτηση δηλαδή εκδούλευση.

Δάσκαλοί τους οι ειδικοί που θέλουν να σώσουν τους συνταξιούχους,. Εγώ νόμιζα με χρήματα, αλλά εξαγγέλλοντας ήδη νέο κόμμα, ζητούν και τη ψήφο τους.

 

Το ίδιο έκαναν και πέρυσι με τις επιστροφές που μας είχαν κρατήσει παράνομα για τον ΕΟΠΥΥ. Την στιγμή που ο Σύλλογος είχε εξασφαλίσει τη δέσμευση του υπουργού, ότι τα ως άνω ποσά θα επιστρέφανε στους δικαιούχους χωρίς αιτήσεις και προαπαιτούμενα,  η ΔΑΚΕ σας καλούσε (στην ουσία ταλαιπωρούσε) να κάνετε αιτήσεις!!!

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. δηλώσαμε ευθέως ότι τα επικοινωνιακά παραταξιακά παιχνίδια δεν μας ενδιαφέρουν και τους καλέσαμε  να ενισχύσουν τις συλλογικές διαδικασίες. Να πάψουν να λειτουργούν μ’ αυτόν τον πέρα για πέρα αντιθεσμικό και απολύτως καταδικαστέο τρόπο, ο οποίος δυστυχώς κάνει τους συνάδελφους να στρέφουν τις πλάτες τους και στο Σύλλογο.

Με τη στάση τους, που δυστυχώς είναι ηθελημένη, εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες και επιδιώξεις οι οποίες δεν έχουν καμιά σχέση με την ενότητα, την κοινή δράση και την υπεράσπιση των συμφερόντων των συνταξιούχων.

Είναι ζωντανή ακόμη η αποτύπωση μιας πραγματικότητας που βιώσαμε όταν τη Διοίκηση του Συλλόγου είχαν αυτοί και οι συνοδοιπόροι τους. Επιδιώκουν με διάφορα τερτίπια, όπως αυτό με τις αιτήσεις, να την πάρουν και στις επόμενες εκλογές.

Εμείς όμως δεν ανησυχούμε καθόλου. Προφανώς και κάτω από την πίεση των ίδιων των συναδέλφων θα αλλάξουν στάση, θα επιλέξουν την τακτική που θα τους προκαλέσει μικρότερη ζημιά , όπως κάνει πάντα κάποιος όταν είναι στριμωγμένος.

 

Μ’ αυτή τη Διοίκηση, Συνάδελφοι, αφήσαμε το παλαιό οριστικά στο παρελθόν και ο Σύλλογος έχει αναπτύξει αξιόλογη δράση στο χώρο του ανεξάρτητου συνταξιουχικού κινήματος, έχει πλέον αποκτήσει ταυτότητα, αξιόπιστο λόγο, κύρος και σεβασμό.

Αυτό το βλέπουν όλοι με πρώτους και καλύτερους τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ, ασχέτως αν -και λυπούμαστε γι’ αυτό- βάζουν σε μόνιμη προτεραιότητα  ό,τι κατά τη γνώμη τους βλάπτει την πλειοψηφία.

Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες μάχες και δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να τις υπονομεύσουν.  Αυτό θα το κάνουμε πεντακάθαρο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε να ενισχύσετε τη φωνή του Συλλόγου, τη στάση και τη δράση του. Να βρίσκεστε δίπλα στους αγώνες που δίνουμε και να ξέρετε ότι ανεξάρτητα από τις ενδεχόμενες διαφορετικές  προσεγγίσεις του καθένα μας, ένα είναι σίγουρα αναγκαίο.

Αν θέλουμε να κερδίσουμε τη βελτίωση των όρων της ζωής μας πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί.

Θέλουμε στην ηλικία που βρισκόμαστε σωστή ιατρική περίθαλψη, φάρμακα, αξιοπρεπείς συντάξεις και όχι ελεημοσύνες, για να μπορέσουμε να ζήσουμε τα υπόλοιπα χρόνια με αξιοπρέπεια.

Τώρα  δυνατοί όπως είμαστε δημιουργήσαμε τον ασφαλή εκείνο χώρο και μπορούμε να «επιτεθούμε». Έχουμε ήδη διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν χαρίζουμε τίποτα και τα θέλουμε όλα πίσω.

Θέλουμε εδώ και τώρα τη 13η σύνταξη.

Να ξεψηφιστεί, όπως έγινε και με την προσωπική διαφορά, η μείωση του αφορολογήτου για το 2019.

Να αυξηθούν οι συντάξεις που είναι παγωμένες ως το 2022. Είναι λογικό να έχουμε ανάπτυξη για τη χώρα και πάγο για τους συνταξιούχους; Για ποιόν τελικά θα είναι η ανάπτυξη. Γι’ αυτούς που ήταν μια ζωή, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους;

Για τα αναδρομικά. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πελώριο αυτό θέμα, να βάλει τέρμα στην ταλαιπωρία των συναδέλφων. Να αναγνωρίσει ότι μας τα χρωστάει και να αποδοθούν χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Απαιτούμε την  ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων. Ο ΕΦΚΑ και αν έχει όπως λένε πλεόνασμα είναι επειδή δίνει συντάξεις πείνας. Εμείς  θέλουμε συντάξεις και όχι βοηθήματα αλλά και αυτοί που εργάζονται σήμερα συντάξεις αξιοπρέπειας θέλουν και αυτό με όσα ακούμε κάθε άλλο παρά εξασφαλίζεται.

Με τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ, αλλά και αυτόν της Α.Φ.Σ. δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να είμαστε εμείς και οι άλλοι και πρέπει να το καταλάβουν ότι, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις, αν θέλουμε να κερδίσουμε πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί. Τα προβλήματα είναι κοινά και η ενότητα αυτονόητη.

Θα ήθελα επίσης να σας πω, με ειλικρίνεια, ότι ο Σύλλογος και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας, είμαστε παρόντες στο ατομικό και προσωπικό σας πρόβλημα, στο οικογενειακό και φυσικά στο συνταξιοδοτικό, όποιος έχει τέτοιο.

Εύχομαι να εκπληρωθούν οι επιθυμίες σας  να πετύχετε όσο το δυνατόν περισσότερο τους στόχους γιατί πρέπει όλοι να συνεχίσουμε, παρά την ηλικία μας, να βάζουμε στόχους.

Ξανά καλή χρονιά και καλή αντάμωση στους αγώνες.

Με εντυπωσιάσατε με την προσοχή σας  και σας ευχαριστώ πολύ.

 

Αποσπάσματα ομιλίας Νίκου Θωμόπουλου (Μέλους Δ.Σ. – Εκπροσώπου ΔΑΚΕ):

Σας καλωσορίζω στην σημερινή απολογιστική συνέλευση η οποία είναι κομβικής σημασίας, γι’ αυτό θα έπρεπε να είμαστε περισσότεροι. Το προεδρείο όμως δεν στέλνει το σωστό μήνυμα όταν πρόκειται για τακτικές απολογιστικές συνελεύσεις. Προτάσσω στην ομιλία μου την υποχρέωση που έχουμε όλοι εμείς οι συνταξιούχοι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον ΕΛΤΑ: όπως να προμηθευόμαστε ρεύμα μέσω ΕΛΤΑ, διότι έχει το πιο φθηνό τιμολόγιο, και να πραγματοποιούμε όλες μας τις συναλλαγές ανεξαρτήτως κόστους.

Η ομιλία του Προέδρου με προβλημάτισε διότι πίστευα ότι, ως αριστερός, θα έδινε ένα ενωτικό στίγμα στην πρώτη του εμφάνιση σε Γεν. Συνέλευση. Δυστυχώς, το μόνο που εισπράξαμε είναι το «εσείς και εμείς» και η ΔΑΚΕ έκανε όλα τα στραβά. Η δε ομιλία του ήταν σοβιετικού τύπου.

Σε όλους μας είναι γνωστό ότι αποστολή του Συλλόγου είναι η προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας με κάθε τρόπο και μέσο, νόμιμο, όπως είναι τα ένδικα μέσα και με «μη νόμιμο», όπως είναι τα συλλαλητήρια.

             

Τον Οκτώβριο του 2018 το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε απόφαση με το ίδιο περιεχόμενο. Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Στις 22.10.2018 συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. στο Σύλλογο με θέμα: τα αναδρομικά. Η ΔΑΚΕ πριν το Συμβούλιο και για να γνωρίζει τι θα πει συναντήθηκε διαδοχικά με εργατολόγους και ειδικούς περί τα ασφαλιστικά θέματα. Στο συμβούλιο το προεδρείο εισηγήθηκε αγωγές μέσω συγκεκριμένου Δικηγορικού Γραφείου των Αθηνών.

            Η ΔΑΚΕ εισηγήθηκε σαν πρώτο βήμα να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να κάνουν αιτήσεις, όπως ακριβώς μας συμβούλευσαν οι ειδικοί με δεδομένο ότι όλοι αναμένουν την νέα απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει τον Νόμο Κατρούγκαλου. Εάν κριθεί συνταγματικός παύει κάθε διεκδίκηση (εκτός από το 11μηνο Ιούνιος 2015 - Μάϊος 2016). Εάν κριθεί αντισυνταγματικός τότε όλοι πρέπει να κάνουμε αγωγές.

                        Επειδή η ΔΑΚΕ καθημερινά δεχόταν δεκάδες αιτήματα από τους συναδέλφους μας για αποστολή αιτήσεων, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των συναδέλφων έστειλε όσες αιτήσεις, μπορούσε και ζήτησε από τους παραλήπτες των αιτήσεων να τις διαβιβάσουν σε όσους δεν πήραν. Παράλληλα δεσμευθήκαμε ότι οι αιτήσεις που οι συνάδελφοι θα μας εμπιστευτούν την διαχείρισή τους, θα κατατεθούν εις διπλούν στα ταμεία και το 2ο αντίγραφο θα τους επιστραφεί σφραγισμένο με τον αριθ. πρωτοκόλλου του ταμείου, όπως και έγινε.

Η ΔΑΚΕ στις 9.11.18 παίρνει την διαβεβαίωση από τους αρμοδίους του ΤΑΠ - ΟΤΕ και του επικουρικού ταμείου ότι από την Δευτέρα 12.11.18 οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται ομαδικά συνοδεία καταστάσεων.  Το Προεδρείο μετά την 12.11.18 αρχίζει τις παραστάσεις διαμαρτυρίας εναντίον της ΔΑΚΕ και στις 16.11.18 αποστέλλει στον ΕΦΚΑ - ΤΑΠ ΟΤΕ μια επιστολή, πολύ πιο κακή από ένα εξώδικο, που έλεγε:

            «Λάβαμε γνώση ότι μια συνδικαλιστική παράταξη του Συλλόγου μας, η ΔΑΚΕ Συνταξιούχων ΕΛΤΑ επιχειρώντας να υποκαταστήσει την εκλεγμένη Διοίκηση, καταθέτει - εις το όνομα αυτής- καθημερινώς δεκάδες αιτήσεις συναδέλφων συνταξιούχων ταχυδρομικών που αφορούν την υπόθεση των αναδρομικών. Δεν επιθυμούμε μέσω της επιστολής να σας εμπλέξουμε στα εσωτερικά μας, οφείλουμε ωστόσο να διερευνήσουμε το εν λόγω θέμα και μέσω απτών αποδείξεων να αποκρυπτογραφήσουμε  πλήρως τη δράση της συγκεκριμένης παράταξης» Και κλείνουν οι «ειδικοί ανακριτές» την επιστολή: «Αυτό που ζητάμε είναι να μας ενεχυριάσετε τις λίστες με τις αιτήσεις που καταθέτουν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ στις αρμόδιες υπηρεσίες  του ΕΦΚΑ, επικαλούμενοι ότι το πράττουν για λογαριασμό του Συλλόγου». Γ. Πεπονής - Α. Γεωργιάδης.

            Από όλα αυτά αβίαστα προκύπτει ότι τους τρομοκράτησε η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι χιλιάδες συνάδελφοί μας στην ΔΑΚΕ. Επίσης φάνηκε καθαρά ότι ήθελαν πάση θυσία να βάλουν στο χέρι τις λίστες για να δουν ποιος τους ξέφυγε.                   

Στο κράτος η σπατάλη συνεχίζεται με χιλιάδες διορισμούς μετακλητών  και χιλιάδες διορισμούς από το παράθυρο. Σημειώστε ότι υπουργός της κυβέρνησης έκανε 70 ταξίδια στο εξωτερικό σε διάστημα 20 μηνών κλπ.

Θυμηθείτε τις πρόσφατες δηλώσεις Τσίπρα που έλεγε ότι το ασφαλιστικό θα λυθεί με την «αναχώρηση» των άνω των 70 καθώς και του Τσακαλώτου που έλεγε ότι κάποιοι θα «φύγουν» το 2020, το 2030 και το 2040, θα λυθεί οριστικά με την «αναχώρηση» και των τελευταίων.

            Θυμηθείτε τον Νόμο 4334/2015, ο οποίος συντάχθηκε στις 12.7.2015 στις Βρυξέλλες και είναι γραμμένος στα αγγλικά και ελληνικά.

            Για τις αιτήσεις που έγιναν για τα επιπλέον οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ αφορούν τις εισφορές του λογαριασμού αλληλεγγύης.

            Αυτό οφείλεται στην ανικανότητα του Προεδρείου να δείξει ότι ο σύλλογος μπορεί και πρέπει να έχει και κοινωνικό πρόσωπο.

Η ΔΑΚΕ αναβάθμισε τη λειτουργία του Συλλόγου. 3 χρόνια προσφοράς σε όλους, έφερε το γιατρό στην Αθήνα και σε ορισμένες περιφέρειες και θα τον φέρει σε όλους τους νομούς.

            Έλυσε το θέμα της θεώρησης των βιβλιαρίων με εξώδικο που έστειλε στους αρμόδιους υπουργούς και Διοίκηση του ΕΦΚΑ - ΤΑΥΤΕΚΩ, ενώ το Προεδρείο ουδόλως ασχολήθηκε.

            Η ΔΑΚΕ είναι μια μεγάλη παράταξη, αγκαλιάζει όλους τους συναδέλφους χωρίς διακρίσεις και είναι στην υπηρεσία όλων.

 

Όλοι σας πήρατε μια επαίσχυντη ανακοίνωση με κόκκινα γράμματα και μαύρο περιεχόμενο που δεν αντέχει σε καμία κριτική και το μόνο που μένει να κάνω είναι να την σχίσω και να την πετάξω στα σκουπίδια.

            Οι επιτροπές πρέπει να τυγχάνουν της στήριξής μας.

Ο Διοικητικός Απολογισμός είναι απολογισμός του ενωτικού ψηφοδελτίου, συντάχθηκε εν κρυπτώ, περιέχει ανακρίβειες, ψέματα  παραμύθια και κενολογίες. Επίσης η αυταρχική συμπεριφορά του προεδρείου μας υποχρεώνει να τον καταψηφίσουμε.

            Όσον αφορά τον οικονομικό απολογισμό, μετά από απαίτηση της ΔΑΚΕ οι μηνιαίες ταμειακές καταστάσεις απέκτησαν τη σωστή απεικόνιση και εξομαλύνθηκε μια δυσλειτουργία χρόνων. Ψηφίζουμε τον οικονομικό απολογισμό. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό του 2019 διότι είναι απαράδεκτα υψηλός και το προεδρείο αρνήθηκε να το μειώσει και να δεσμευθεί ότι δεν θα ξεπεράσει τις δαπάνες του 2018 μειωμένες κατά 20% διότι δεν είναι εκλογική χρονιά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τη στήριξη που μας δίνεται να συνεχίσουμε τον αγώνα. Ούτε οι αιτήσεις, ούτε οι αγωγές θα μας λύσουν τα προβλήματα. Όλοι στον αγώνα ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τις συντάξεις, την αξιοπρέπειά μας, την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας.

Γεράσιμος Ζηνεμπής (Μέλος Δ.Σ.- Εκπρόσωπος ΑΦΣ-ΕΛΤΑ)

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας εύχομαι υγεία και ό,τι καλύτερο για σας και τις οικογένειές σας

Αξίζουμε να έχομε το 2019 μια καλύτερη τύχη και η ζωή μας να αλλάξει. Γιατί τα τελευταία χρόνια περάσαμε πολλά. Το τίμημα της κρίσης για μας ήταν μεγάλο και ο θυμός μας, για τις ψεύτικες υποσχέσεις, τα μεγάλα λόγια, και τις φρούδες ελπίδες που μας δημιούργησαν, είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Μας κατέστρεψαν οικονομικά και μας υπέβαλαν σε ένα ψυχολογικό Μπούλιγκ με ανυπολόγιστες συνέπειες. Στο τέλος καταλήξαμε ότι έπρεπε να τους πούμε ταπεινά και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μας χάρισαν, λέει, την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!! Την προσωπική διαφορά που, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ένα μέρος της εναπομείνασας σύνταξής μας μετά το ληστρικό 40% κόψιμό της, από τα δύο προηγούμενα μνημόνια, άλλων αφρόνων κυβερνούντων…

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να επιζητήσουμε την ειλικρίνεια και τα έργα για να ανακτήσουμε ό,τι χάσαμε. Να αποδοκιμάσουμε τα λόγια τα μεγάλα, τα φληναφήματα και την ψεύτικη και εικονική πραγματικότητα, που μέχρι τώρα μας σερβίριζαν δυστυχώς ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ…

Αυτά πρέπει να γίνουν η ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ και ιδιαίτερα της διοίκησης του Συλλόγου μας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι.

Την ανάγκη αυτή, οι διοικούντες τον Σύλλογό μας –ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ- την αγνόησαν, μέχρι σήμερα παντελώς, και όχι μόνο δεν την υπηρέτησαν, αλλά λειτούργησαν, στα πέντε χρόνια που διοικούν, εντελώς αντίθετα απ΄ αυτή… Μία διοίκηση που άλλα σκέπτονταν, άλλα έλεγε, άλλα έκανε, και άλλα έγραφε στην εφημερίδα μας, που ήταν πασπαλισμένα με ασημόσκονη για να γίνονται πιστευτά…

Σήμερα λοιπόν αυτά που μας λένε ότι θα αγωνισθούν για ένα Δ.Σ., με στόχο την ενότητα και συνεργασία των συναδέλφων, τόσο ο Κύριος Πεπόνης όσο και ο Κύριος Γεωργιάδης, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όσα μας έγραφαν λίγο πιο πριν…

Έτσι, συνοπτικά, θα σας παραθέσω τι λένε τώρα, για τους συναδέλφους συνταξιούχους και για τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, και τι έγραφαν πρόσφατα και παλαιότερα στην εφημερίδα μας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΠΟΝΗΣ (Πρόεδρος) στην εφημερίδα Νοεμβρίου 2018, και στον Απολογισμό 2018 της Διοίκησης:

  1. «Να αφήσουμε πρέπει το παλαιό οριστικά στο Παρελθόν».
  2. «Οι άξονες στους οποίους θα κινηθώ δεν έχουν χρώμα, δεν είναι γαλάζιο, δεν είναι κόκκινο, δεν είναι πράσινο. Η αγάπη μου δεν μπορεί να μπει για τον Σύλλογο ούτε σε στεγανά ούτε σε καλούπια κομμάτων. Η στοίχιση πίσω από τα ξεφτισμένα λάβαρα του κομματισμού ήταν «Παιδικές αρρώστιες» που οδηγούσαν συνήθως στον συμβιβασμένο και κυβερνητικό συνδικαλισμό».
  3. «Θα παλέψω για ένα Δ.Σ. που θα έχει στόχο την ενότητα και συνεργασία των συναδέλφων μακριά από άγονες και διχαστικές αντιπαραθέσεις».

Αγαπητοί Συνάδελφοι ακούστε τώρα τι μας έγραφαν ο Κύριος ΠΕΠΟΝΗΣ και ο Κύριος ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ πριν λίγο καιρό:

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΠΟΝΗΣ. Εφημερίδα Απριλίου 2017:

«Αν ήθελε το καλό των συνταξιούχων ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να πει και να το ακούσουν και οι δανειστές, όχι στις περικοπές των συντάξεων. Αντίθετα υπεραμύνεται των προγραμμάτων λιτότητας μαζί με τον Σόϊμπλε και δήλωσε ότι θα εφαρμόσει τα μέτρα, και ο αντιπρόεδρός του κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα εφαρμόσουν αυτά που λένε οι δανειστές και άλλα τόσα μόνοι τους!!!» 

  1. Εφημερίδα Ιουνίου 2017:

Συνάδελφοι ακούστε τι μας γράφει ο Κύριος ΠΕΠΟΝΗΣ για την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα των 500.000 χιλ. λαού, από ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, που διαμαρτύρονταν για τα επώδυνα οικονομικά και εθνικά μέτρα κατά του λαού μας.

ΓΕΩΡ. ΠΕΠΟΝΗΣ (Πρόεδρος):

«Πρώτη φορά συγκέντρωση που διαφημίστηκε τόσο πολύ από όλα τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (αποβλάκωσης) και σύσσωμη την μνημονιακή αντιπολίτευση, γνώρισε τέτοια παταγώδη αποτυχία. Θρήνος και κατήφεια επικρατούσε στους ακραίους συγκεντρωμένους από όλη την Ελλάδα!!! Η συγκέντρωση ήταν οργανωμένη από κραγμένους μνημονιακούς που ήθελαν να φύγει ο Τσίπρας για να έλθει ο δήθεν «σωτήρας» Μητσοτάκης με παρέα την Φώφη, τον Θεοδωράκη, τους Σημιτικούς κ.τλ.»!!!

  1. Εφημερίδα Σεπτεμβρίου 2018:

«Με λίγα λόγια η Ν.Δ. δείχνει τον δρόμο για συντάξεις Βουλγαρίας, δηλαδή 250 ευρώ!!!»

ΤΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Γεν. Γραμματέας) στην εφημερίδα Σεπτεμβρίου 2017:

  1. «Απαρχαιομένες πολιτικά και κοινωνικά οι απόψεις Μητσοτάκη» 
  1. Εφημερίδα Νοεμβρίου 2018:

«Αναγκαία η στροφή προς την Σοσιαλδημοκρατία» …. Η πολιτική νεοφιλελευθερισμού που επικράτησε τα τελευταία χρόνια, είχε οδυνηρά αποτελέσματα για τις κοινωνίες, απέτυχε. Κρίνεται πιο αναγκαίος από ποτέ, ο πολιτικός μετασχηματισμός της Ευρώπης με όχημα τη σοσιαλδημοκρατία!!!»

  1. Εφημερίδα Μάρτιος 2018 (πριν από τις εκλογές μας)!

ΠΕΠΟΝΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

«…Εμείς ενώνουμε τους συναδέλφους και τους θέλουμε απ΄ την ίδια όχθη. Άλλοι θέλουν να ενώσουν το κόμμα, παρά την ηλικία τους, επηρεασμένοι από τις παιδικές αρρώστιες του κομματισμού και της έντονης παραταξιοποίησης!!!»

Και το αίσχος τους:

«Για αυτούς τους συναδέλφους της «Αδέσμευτης Φωνής Συνταξιούχων (ΑΦΣ – ΕΛΤΑ) του Γεράσιμου Ζηνεμπή, μπορούμε να πούμε ότι: αμνήμονες και κατ΄ εξακολούθηση εξαπατηθέντες, μπορούν να επαναλάβουν το ολέθριο λάθος να την ψηφίσουν πάλι!!!»

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι.

                Αυτοί Είναι: Με ανήθικο τρόπο, μέσα από την εφημερίδα μας, την εφημερίδα ΟΛΩΝ ΜΑΣ, περνούν αυτά τα αίσχη και έχουν το θράσος να μας λένε ότι θα παλέψουν για ένα Δ.Σ. με στόχο την ενότητα και συνεργασία των συναδέλφων μακριά από διχαστικές αντιπαραθέσεις!!! Άκρατος κομματισμός, περιφρόνηση και ανοίκεια συμπεριφορά στο αντίθετο φρόνημα των συναδέλφων που αποτελεί το 70% και πλέον…. Αμετροέπεια και έλλειψη σεβασμού στην προσπάθεια του λαού μας να αντισταθεί σε ότι τον ζημιώνει, σε ότι τον πονάει, σε ότι τον σκοτώνει, ΑΠ΄ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ…

                Κραγμένοι και οργανωμένοι μνημονιακοί οι 500.000 χιλ. λαού στο Σύνταγμα μεταξύ των οποίων σίγουρα και πολλοί συνάδελφοι απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους…

                Ανέντιμη παρότρυνση στους συναδέλφους να μη ξαναψηφίσουν την ΑΦΣ και εμέ γιατί τους…εξαπάτησα!!!

                Συκοφαντία (που σηκώνει μήνυση και αγωγή) ότι η Ν.Δ. (υπεύθυνη και αυτή βέβαια για το χάλι μας) θέλει συντάξεις 250 ευρώ Βουλγαρίας και μεγαλύτερη ακόμα περικοπή τους!!! Όλοι γνωρίζουμε ότι κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία από την Ν.Δ. για να μη περικοπούν… Οπότε;

                Ασύδοτοι, στην εφημερίδα ΟΛΩΝ ΜΑΣ, γράφουν ακόμα και ανακρίβειες!!!

                Αγανακτισμένος, ως συνάδελφος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, τους λέω:

                Κύριοι αφήστε τον κομματισμό στα σπίτια σας. Αφήστε τον αποπροσανατολισμό, επιτέλους, των συναδέλφων. Ο Τσίπρας,ο Μητσοτάκης, η Φώφη και οι άλλοι θα πρέπει να μη αναφέρονται καθόλου στην εφημερίδα μας, γιατί όλοι τους είναι υπεύθυνοι για την κατρακύλα μας.

                Περιορίσου κ. Γεωργιάδη, στους….ανεμοδαρμένους, απ΄ όλους, συναδέλφους μας, και άφησε την Ευρώπη να πορευτεί  όπως εκείνη επιθυμεί, και όχι προς την «Σοσιαλδημοκρατία» που της… προτείνεις εσύ!!! Τι άλλο θα ακούσουμε τρομάρα μας…

                Ας ζυγιστούμε λοιπόν όλοι μας και ας κοιτάξουμε – ΕΝΩΜΕΝΟΙ – τι επιβάλλεται να κάνουμε μόνο για το καλό των συναδέλφων μας. Για να γίνει αυτό πρέπει ΟΛΑ να είναι στο ΦΩΣ. Εγώ αυτό θέλω και το εφαρμόζω. Εσείς; Αν ναι αποδείξτε το. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις που δείχνουν την αξιοπιστία ή αναξιοπιστία …

  

Τάσος Γεωργιάδης - Γραμματέας:

Σας καλωσορίζω στη Γενική Συνέλευση. Μια συνέλευση που γίνεται σε πολύ δύσκολους καιρούς για το εισόδημα και τη ζωή των συνταξιούχων μελών του Συλλόγου ας. Ετσι καλοσωρίζω την κ.Φραντζεσκάκη που προσήλθε στην Γεν.Συνέλευση, για να θέσει το προσωπικό της θέμα και έθεσε. Ένα μεγάλο θέμα της αναπηρίας της. Μας έχει ζητήσει και ζητάει και τώρα ένα ποσό, που θα χρησιμοποιήσει για να φτιάξει ένα αναβατόριο. Το υπάρχον καταστατικό

Ο Σύλλογος, συνάδελφοι, διαχειρίζεται χρήματα των μελών με τα οποία δεν μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική. Δεν έχει τέτοια εξουσιοδότηση. Σημειωτέον, πάρα πολλές ανάλογες περιπτώσεις μεγάλων επεμβάσεων, συναδέλφων  σε θέματα υγείας ή και ακόμη για τα παιδιά τους, πράττουμε το ίδιο, έχουμε σταθερή θέση. Εμείς θα σταθούμε δίπλα της, θέλουμε να βοηθήσουμε.

Παρόλο που τηρούμε σφιχτή οικονομική πολιτική, είχαμε ανώνυμη καταγγελία για διασπατάληση δημόσιου χρήματος. Βεβαίως όλες οι έρευνες έδειξαν το αντίθετο. Εμείς διαχειριζόμαστε χρήματα μέσα απ’ όλη την λειτουργία του Συλλόγου.

Προχωράμε σε άλλα ζητήματα. Δεν θα σας κουράσω με μια ομιλία, που να θέλει να ευλογήσει τα γένια μας, εξάλλου ποτέ δεν το έχω κάνει, αν και μπορώ. Εμείς πολιτευόμαστε πάνω σε κάποιες αρχές που έχουν ως βάση την Δημοκρατία, τη συνεργασία (το έχουμε κάνει πράξη), τον αυτοσεβασμό και αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα πάνω στην πραγματική τους βάση.

Τα προβλήματα που έχουμε αναδείξει είναι μεγάλα. Δεν λαϊκίσαμε αλλά τουναντίον βγήκαμε μπροστά όταν ακόμα άλλοι είτε από τον Σύλλογό μας που είχαν αντίθετη θέση και δεν συμμετείχαν στις αγωγές, δεν στάθηκαν δίπλα στον Σύλλογο, πληροφορούσαν τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν στον αγώνα του Συλλόγου, να πείσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας.

Επίσης, εκ του μακρόθεν παρακολουθούσαν την υπόθεση και άλλες συνταξιοδοτικές οργανώσεις.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν και καταφεύγουν σε προσωπικές επιθέσεις, ζητώντας να δεσμευτώ ποια είναι η πολιτική μου φιλοσοφία-ιδεολογία ή και ακόμη κομματικά που άνηκα και ανήκω. Δεν είναι θέμα να δεσμευτώ, αυτό το γνωρίζετε, είναι γνωστό, ποια είναι η σταθερή μου πορεία..

Δεν ήμουνα ούτε είμαι γυρολόγος.  Είμαι υπερήφανος για την ιδεολογία μου. Είναι σ΄ όλους γνωστό, ότι ανήκω συνδικαλιστικά στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, των Σοσιαλιστών ηγετών, Φρανσουά Μιτεράν, του Χέλμουτ Σμιτ, του Κώστα Σημίτη, του Σρέντερ, των αξιών του Ούλεφ Πάλμε, του Μπίλιτ Μπρατ, του Φελίπε Γκονζάλες της Ισπανίας.

Πολιτικών που άλλαξαν την Ευρώπη, που έφεραν μεγάλες τομές και ανατροπές στη χειραγωγούμενη συντηρητική κοινωνία της Ελλάδος και της Ευρώπης, μέσω της εφαρμογής μιας οικονομικής πολιτικής, με δημοκρατικούς και εργασιακούς νόμους, τη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και την εδραίωση των συλλογικών συμβάσεων.

Πολιτικές που έφεραν την εθνική συμφιλίωση, όπου οι μη προνομιούχοι ήρθαν στο επίκεντρο των αποφάσεων και αυτές οι κοινωνικές ομάδες απέκτησαν λόγο στα πολιτικά δρώμενα κάθε χώρας.

Μέσα από αυτές τις αρχές μας αγκάλιασε ο κόσμος και σε κάθε εκλογική διαδικασία μας εμπιστεύεται, με τα υψηλά ποσοστά πλειοψηφίας. Μέσα από αυτές τις αρχές, κάναμε πράξη το ενωτικό ψηφοδέλτιο, το κάναμε παράταξη, διαμορφώσαμε πολιτική, ενώσαμε τις δυνάμεις, δηλαδή κάναμε αυτό που δεν έκανε το πολιτικό σύστημα. Αυτή τη δέσμευση την αναλαμβάνω. Δεσμεύομαι και υπόσχομαι ότι θα πορευθώ και θα πορευθούμε με άξονα τα προβλήματα των συνταξιούχων, έναντια σε κάθε πολιτική και κάθε κυβέρνηση που δεν θα σταθεί δίπλα στους συνταξιούχους.

Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιζόμαστε από κάθε μετερίζι και όποια καρέκλα βρισκόμαστε. Τον αγώνα τον στηρίζουμε πάνω στα προβλήματα κι όχι με ποια καρέκλα έχουμε. Ανοίξαμε δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση και της θέσαμε τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της.

Αυτή την δέσμευση της αναλαμβάνω και την υπόσχομαι. Εσείς ποια δέσμευση μπορείτε να κάνετε και που είστε κομματικά- πολιτικά; Υποστηρίζετε την πολιτική του διχασμού και του λαϊκισμού; Θα μας πείτε;

Καταγγείλαμε το νόμο Κατρούγκαλου γιατί δημιουργεί διαχωριστικές γραμμές στην τάξη των συνταξιούχων. Διαχωρίζει τους συνταξιούχους στους προ του νόμου και στους μετά του νόμου, με τον ίδιο υπολογισμό, αλλά στους προ του νόμου διατηρεί τις μνημονιακές κρατήσεις και έχει ψηφίσει και την προσωπική διαφορά, την οποία έχει αναστείλει από 1/1/2019.

Ενώ έχουμε συνταξιοδοτηθεί με το αναδιανεμητικό σύστημα, ενέταξαν τις συντάξεις μας στο ανταποδοτικό σύστημα, αλλάζοντας το νόμο Λοβέρδου, που έβαζε στο ανταποδοτικό, όσους μπαίνουν στο σύστημα από το 2015 και μετά.

Είναι γνωστό ότι βρίσκεστε σε αδιέξοδο, καθότι μας δικαιώνει ο χρόνος που καλέσαμε τους συναδέλφους από το 2015 να κάνουν αγωγές και να ζητούν την υλοποίηση, από την κυβέρνηση, των αποφάσεων του ΣτΕ για τις περικοπές στις συντάξεις.

Ο χρόνος μας δικαιώνει διότι από τον προσεχή Μάρτιο αρχίζει η εκδίκαση στα διοικητικά δικαστήρια Αθηνών, που θα επιδικάσει το ποσό που αναλογεί σ’ αυτόν που προσφεύγει. Η απόφαση η οποία θα είναι εκτελεστέα από τον ΕΦΚΑ, όπου θα καταγράφονται τα χρήματα που χρωστάει στον κάθε συνάδελφο. Δεν μπορέσατε και δεν μπορείτε να σταθείτε δίπλα στη θέση του Συλλόγου, περί ανακεφαλαιοποίησης των Ταμείων, μια πρόταση που αρχίζει να ωριμάζει και μέσα στο πολιτικό σύστημα.

Πολιτική δύναμη  την έχει υιοθετήσει.

Τι λέμε επάνω σ’ αυτό. Να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία, μαζί με τα έσοδα και την τριμερή χρηματοδότηση, να δημιουργήσει έναν φορέα Real Estate που θα είναι εγγυητής δανεισμού στον ESM, χωρίς να χρεώνετε το δημόσιο. Το ίδιο έγινε με το τραπεζικό σύστημα, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με την διαφορά ότι οι τράπεζες αύξησαν το δημόσιο χρέος

Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζί με τις Περιφερειακές Επιτροπές, που είναι η βάση της δομής του Συλλόγου και του αγώνα μας. Θα μεγαλώσει την ισχύ του Συλλόγου μαζί σας.

Συνάδελφοι, σ’ αυτά δεσμευόμαστε γιατί είναι οι πολιτικές μας αξίες και οι πολιτικές μας αναφορές.

 

Γιάννης Μπακάρας (Μέλος Δ.Σ – Εκπρόσωπος ΔΑΚΕ):

Συναδέλφισσες  συνάδελφοι, χαίρομαι που σας συναντώ σήμερα.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους συναδέλφους που ήρθαν από την επαρχία και στους οποίους εύχομαι καλή επιστροφή. Στρατευόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα που γίνεται για την επιβίωση του ΕΛΤΑ. Πιστεύω ότι στο τέλος θα νικήσουμε.

Ήθελα να άρω μια παρεξήγηση. Αντιλήφθηκα ότι ο κ.Ζηνεμπής, που διάβαζε δημοσιεύματα που αφορούσαν τον κ.Γεωργιάδη, μάλλον θεώρησε ότι στην εφημερίδα μας, που είναι κλαδική εφημερίδα, δεν πρέπει να γίνονται κομματικές αναλύσεις. Όλοι όμως έχουμε πολιτική ταυτότητα και την εκφράζουμε και εγγράφως και προφορικώς.

Συνάδελφοι, με λύπη μου έχω να πω ότι ο πρόεδρος με την διχαστική του τοποθέτηση, φάνηκε κατώτερος της θέσης και του ρόλου του. Πέρα από το υβριστικό χαρακτήρα για την ΔΑΚΕ,  η ομιλία του είχε έντονο κομματικό άρωμα και μια υφέρπουσα αλαζονία. Έφτασε να μας εγκαλεί ότι είμαστε θιασώτες της ιδιωτικής ασφάλισης και να μας λέει να δηλώσουμε ότι δεν το ασπαζόμαστε. Πρόεδρε εσύ είσαι υποχρεωμένος να αποδείξεις, από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαστε θιασώτες της ιδιωτικής ασφάλισης; Διαφορετικά είναι κοινές συκοφαντίες όλα αυτά.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ο σκοπός του Συλλόγου μας πρέπει να είναι η προάσπιση των συμφερόντων των μελών, η ανάπτυξη και η σύσφιξη των σχέσεων και η στήριξη των αδύναμων συναδέλφων. Αυτά προάγονται και πετυχαίνονται με διαρκή επαφή με τους συναδέλφους και με την προσπάθεια να έλθουμε πιο κοντά.

Άλλος ένας σημαντικός μας στόχος πρέπει να είναι η ενοποίηση όλων των συνταξιουχικών ενώσεων, για να αυξήσουμε την πίεση προς τους κυβερνώντες. Η ΔΑΚΕ αγωνίζεται για όλα αυτά και πρωτοπορεί.

Να πούμε για τα πεπραγμένα του Συλλόγου. Έχετε μπροστά σας ένα πολυσέλιδο έντυπο που στις 4 πρώτες σελίδες του διαβάζουμε ότι το προεδρείου με τις παρεμβάσεις του, έλυσε σχεδόν όλα τα προβλήματα των συνταξιούχων. Μη με ρωτάτε γιατί δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι δεν έχουν πάρει τις συντάξεις, ούτε γιατί δεν έχετε βγάλει ακόμα σημειώματα σύνταξης. Ρωτήστε αυτούς που συνδιαλέγονται – όπως λένε- με την κυβέρνηση.

Επίσης μας κατηγορούν ότι μέσω των αιτήσεων, καταστρατηγούσαμε τα προσωπικά δεδομένα, δικαίωμα που έχει μόνο ο Σύλλογος. Τους απαντάμε, σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΕ του 2016, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση των προσωπικών δεδομένων, εκτός και αν έχει την έγκρισή του. Εμείς έχουμε την ενυπόγραφη έγκριση των συναδέλφων στις αιτήσεις.

Ακούστε τώρα ποιοι μιλάνε για καταστρατήγηση προσωπικών δεδομένων. Αυτοί που έξω και πέρα από κάθε δεοντολογία και παραβιάζοντας το «ιερό», ιατρικό απόρρητο «υποχρεώνουν» τους συναδέλφους που επισκέπτονται τους γιατρούς να δίνουν πλήρη στοιχεία στους τοποτηρητές τους- ερρήμην των γιατρών – προκειμένου να αξιοποιηθούν μελλοντικά.

Ακόμη μας κατηγορούν για παραδιοίκηση, ότι έχουμε αυτόνομη άποψη και ότι δεν μπαίνουμε κάτω από την πρόταση της πλειοψηφίας. Στις δημοκρατίες δυτικού τύπου που ευτυχώς ζει η Ελλάδα,  οι μειοψηφίες έχουν δικαίωμα να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να ενεργούν διαφορετικά, πολύ περισσότερο όταν διαπιστών αδυναμία της πλειοψηφίας. Εμείς δηλώνουμε ότι θα υποστηρίζουμε και θα επικοινωνούμε με κάθε νόμιμο τρόπο, οτιδήποτε θεωρούμε πως είναι προς το συμφέρον των συναδέλφων και στο οποίο διαφέρουμε ως άποψη, από την πλειοψηφία.

Πάμε τώρα στην αλήθεια για τους γιατρούς. Από την πρώτη μέρα που αποφάσισε η ΔΑΚΕ να ασχοληθεί με το κίνημα των συνταξιούχων ΕΛΤΑ, έβαλε κάποιες σοβαρές προτεραιότητες, οι οποίες διαπίστωσε ότι έλλειπαν από το πλαίσιο αυτών που μέχρι τότε ασχολούνταν ενεργά με την διοίκηση του Συλλόγου.

Πρώτη από αυτές τις προτεραιότητες, ήταν η ιατρική βοήθεια στους συναδέλφους μας σ’ όλη την Ελλάδα. Αυτά είναι γραμμένα στην ιδρυτική μας διακήρυξη.

Οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας ούτε καν αντιλαμβάνονταν πώς μπορεί να γίνει αυτό. Στις πρώτες συνεδριάσεις του Δ.Σ μετά τις εκλογές του 2016 αναπτύξαμε και αναλύσαμε τον τρόπο που αυτό μπορεί να γίνει πράξη.

Το σωστό αυτό μέτρο υιοθετήθηκε και έγινε πράξη, πρώτα στην Αθήνα. Σιγά-Σιγά, εξαπλώνεται σ’ όλη την Ελλάδα. Τώρα ο στόχος μας είναι αυτό το μέτρο να επεκταθεί σταδιακά σε όλους τους νόμους της χώρας, μέσω συνεργασιών με γιατρούς στις έδρες αυτών.

Όσον αφορά τη θεώρηση των βιβλιαρίων, η ΔΑΚΕ αγωνίζεται από το Σεπτέμβριο 2016 να λύσει το πρόβλημα για τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη. Επισκέφτηκε την τότε διοίκηση του ΕΛΤΑ και κατόρθωσε να αποσπαστεί υπάλληλος στον ΕΦΚΑ. Το Οκτώβριο 2017 έστειλε εξώδικο σε ΕΦΚΑ και ΤΑΠΟΤΕ, για να θεωρούνται τα βιβλιάρια στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ.

Η Διοίκηση  του Συλλόγου δεν υιοθέτησε την προσπάθειά μας και με τη στάση της την υπονόμευσε. Εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι, σήμερα, με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Θα πω δύο λόγια για τις επιστροφές των συντάξεων. Συνάδελφοι θα τις διεκδικήσουμε όλοι μας, με οποιαδήποτε μέσο και θα απαιτήσουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας. Μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να πάρει θέση σ’ ένα τόσο κεφαλαιώδες θέμα. Το ποσό είναι τεράστιο, πάνω από 20 δισ.ευρώ για συντάξεις και επιστροφή δώρων.

Η λύση πρέπει να είναι πολιτική και να αφορά όλους χωρίς διακρίσεις, άσχετα αν κάνουν ή όχι αγωγές.

Τελειώνοντας σας δηλώνουμε ότι στην ΔΑΚΕ θα αγωνιστούμε: Για τροποποίηση των ανασταλτικών διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου, που χορηγούν συντάξεις πείνας στις χήρες και στους χήρους.

Να γίνει οριστική διευθέτηση του θέματος των βιβλιαρίων των έμμεσα ασφαλισμένων μελών. Η Συνεργασία με γιατρούς στις έδρες των νομών.

Ενας σημαντικός στόχος μας θα είναι η λειτουργία τράπεζας αίματος σε συνεργασία με τους εν ενεργεία συναδέλφους μας και με την συνδρομή των νεώτερων μελών των οικογενειών μας.

Τέλος θα αγωνιστούμε για την ενοποίηση του συνταξιουχικού κινήματος.

Γεια σας.

 

Γιώργος Γεωργιόπουλος - Ταμίας:

Συνάδελφοι, εμείς κάναμε ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο. Έχουμε και στελέχη από την πρώην ΔΑΚΣ. Η ΔΑΚΕ κάνει παραδιοίκηση και το αποδεικνύουμε. Εγώ θα προσπαθήσω να είμαι το ίδιο καλός όπως και ο προηγούμενος ταμίας, ο κ.Κουτρούλης. Τα οικονομικά θα είναι ο καθρέφτης μας.

Ποιος έκοψε τις συντάξεις; Τα κόμματα. Ο νόμος Κατρούγκαλος μας ευνοεί αλλά κόβει τις συντάξεις χηρείας, το ΕΚΑΣ. Τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί. Εμείς πάμε με την ΣΕΑ και μας ανοίγονται δρόμοι και συναντούμαι τους υπουργούς. Λέμε στους συναδέλφους να έρθουν όλοι μαζί.

Κάναμε συμβούλιο για τις αγωγές. Είπαμε φέρτε εδώ κα τις αιτήσεις και τις αγωγές. Η ΔΑΚΕ πήγε μόνη της. Είπαμε εμείς δεν πάμε τις αιτήσεις στον ΕΦΚΑ; Όχι βέβαια. Η ΔΑΚΕ το έκανε μόνη της. Αυτά υα χτυπηθούν. Να φέρουν τις προτάσεις τους στο συμβούλιο και αν δεν το κάνουμε, να μας το πούνε.

Για το έλλειμμα να σας πω ότι θα κυνηγήσουμε μέχρι τέλους  το θέμα.

 

Αποσπάσματα ομιλίας Χρήστου Κοντού (Μέλος Δ.Σ – Εκπρόσωπος ΔΑΚΕ):

Αγαπητοί συνάδελφοι                                                             

Θα είμαι σύντομος γι αυτό ζητώ την υπομονή και την προσοχή σας.

Ο σκληρός νόμος 4387/2016,  ή νόμος  << Κατρούγκαλου>>, όπως επεκράτησε να λέγεται,  ήταν μνημονικό  προαπαιτούμενο για να πάρουμε το 2016 δανεικά χρήματα από τους δανειστές .  Γι αυτό ο νόμος φτιάχτηκε αποκλειστικά  για να μη αφήσει τίποτε όρθιο από το μεταπολεμικό Ασφαλιστικό Σύστημα, που  παρότι κτίστηκε με το αίμα των εργαζομένων είχε τα κακά του χάλια από κακοδιαχείριση, δομημένα ομόλογα, χρηματιστήριο, κούρεμα κλπ.

Ο νόμος Σιούφα έδωσε μια καλή παράταση ζωής.  Προφανέστατα δεν θα καταλήγαμε στα σημερινά ελεεινά ασφαλιστικά αποτελέσματα αν οι τότε πανίσχυρες κλαδικές του ΠΑΣΟΚ επέτρεπαν τη χρειαζούμενη και σπουδαία προοδευτική μεταρρύθμιση  Γιαννίτση.

Αυξήσεις συντάξεων συναδέλφων

Παινεύεται το σημερινό προεδρείο του Συλλόγου ότι συνέβαλλε αποφασιστικά να βελτιωθεί η σύνταξη των νέων συνταξιούχων συναδέλφων μας  που πλήρωναν αυξημένες ασφαλιστικές κρατήσεις. Έκανε μάλιστα βούκινο αυτή τη μεγάλη επιτυχία και τη σκόρπισε με ιλουστρασιόν ανακοίνωση στον Ελλαδικό χώρο  για να ενημερωθούν όλοι οι συνταξιούχοι συνάδελφο για το επίτευγμα.  Ομολογώ πως θα άξιζαν συγχαρητήρια στο σημερινό προεδρείο αν αποδίδονταν σε αυτό η βελτίωση των συνταξιοδοτικών απολαβών. 

Διερωτώμαι. Αν μπορούσε το προεδρείο να επηρεάσει την κυβέρνηση γιατί δεν θα έκανε κάτι: 

α) Για τις χήρες κάτω των 53 ετών που δικαιούνται σύνταξη  μόνο 3 έτη;

β) Για τις χήρες ηλικίας 53 μέχρι 56 που δικαιούνται σύνταξη για τρία χρόνια και εκ νέου χορήγηση μετά τη συμπλήρωση του 67 έτους της ηλικίας τους; 

γ) Για τους προ του 2002 συναδέλφους συνταξιούχους που βλέπουν τη σύνταξή τους να πετσοκόβεται;   

δ) Για το ΕΚΑΣ που περιορίστηκε στα 12 ευρώ μέχρι τέλος του έτους;

Συνάδελφοι Παραμύθια της Χαλιμάς.      

Η κόκκινη γραμμή των δανειστών ήταν αδιαπραγμάτευτη:

Πλήρη σύνταξη στα  62 έτη με 40 χρόνια υπηρεσίας  ή στα 67 με πραγματική υπηρεσία άνω των 15 ετών.    

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Αύξησαν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης όλων των ασφαλισμένων και  πρόσθετα εξαφάνισαν την πρόωρη σύνταξη στα 58 χρόνια  όσων εργάζονται στα Βαρέα και ανθυγιεινά  επαγγέλματα.

Όμως αυτή η κατηγορία εργαζομένων έπρεπε κάτι να πάρει για τις πρόσθετες εισφορές. Έτσι επινόησαν τον επιπλέον συντελεστή αναπλήρωσης που τους επιτρέπει να γλύψουν κόκκαλο αν ζήσουν γιατί οι εργαζόμενοι στις στοές και τη βρομιά  δεν έχουν μεγάλο όριο ζωής.
Αυτή η ρύθμιση, από σπόντα, ευνόησε και τους συναδέλφους ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, κλπ που πλήρωναν πρόσθετες ασφαλιστικές  εισφορές όχι βέβαια  για  επικίνδυνη εργασία, αλλά για να σωθεί το ΤΑΠ-ΟΤΕ.  

Τριχοτόμηση Σύνταξης.
Η σύνταξη σκόπιμα  τριχοτομείται σε:

ΕΘΝΙΚΗ: 384 ευρώ το μήνα που θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ:  Με χαμηλό συντελεστή αναπλήρωσης  που θα καλύπτεται από τα έσοδα του ΕΦΚΑ αν βέβαια εισρέουν. Γιατί οι καιροί δεν είναι ευνοϊκοί. Οι νέοι μεταναστεύουν. Η αύξηση της παραγωγικότητας δεν είναι ορατή. Αντίθετα επίκεινται απολύσεις εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, στις Τράπεζες και αλλού

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Αυτή είναι αίολη. Σε πρώτη ζήτηση θα θυσιαστεί για να σωθεί η σαθρή οικονομία μας.

Επανυπολογισμός Συντάξεων

Ο Επανυπολογισμός των συντάξεων έχει ολοκληρωθεί.  Μάλιστα δεν χρειάστηκε να ξεσκονίσουν, τα χειρόγραφα  αρχεία για να βρουν τις αρχικές αποφάσεις, γιατί  υπήρχαν μηχανογραφημένες οι μηνιάτικες  συντάξεις μας.

Αρχική σκέψη ήταν να γνωστοποιηθεί η νέα σύνταξη την 15  Ιανουαρίου που μας πέρασε.  Η εξουσία φοβήθηκε προφανώς το πολιτικό κόστος. Γιαυτό  έδωσε εντολή  προς όλα τα καταστήματα  ΕΦΚΑ να μη γίνει καμιά ανακοίνωση μέχρι νεοτέρας  εντολής.   Ο Επανυπολογισμός είναι ολέθριος για 1900000  συνταξιούχους. Εξακόσιες χιλιάδες( 600000) συνταξιούχοι,  κατά την Υπουργό, κάτι θα ωφεληθούν αλλά σε βάθος 5ετίας.                                                                                                                                  

 

Ξέρει το προεδρείο γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν αποδίδει το κατοστάρι για τα γυαλιά στους συναδέλφους που κατάθεσαν δικαιολογητικά;

  

Περιφερειακές Επιτροπές

Μπάμπης Στυλιανίδης (Περιφερειακή Επιτροπή Β.Αιγαίου-Μυτιλήνη):

Καλή χρονιά σ’ όλους σας, από την Περιφερειακή Επιτροπή Β.Αιγαίου που εδρεύει στην Μυτιλήνη. Χαιρόμαστε που είμαστε κοντά σας σήμερα… αν και κάποιοι συνάδελφοί μας είναι απόντες. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει. Θα τους θυμόμαστε με αγάπη.

Τα προβλήματα γνωστά σ’ όλους μας, ιδιαίτερα τα της σύνταξής μας και της υγείας. Αναφέρθηκαν, θα αναφερθούν καθώς και οι προσπάθειες και οι αγώνες που γίνονται από το προεδρείο και όλο το Δ.Σ του Πανελληνίου Συλλόγου μας.

Εδώ να τονίσω ότι χαιρόμαστε που οι Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις όλων των παρατάξεων τα έχουν βρει και κατεβαίνουν ενωμένοι στους αγώνες-διεκδικήσεις.

Αντίθετα, οι Εργατικές Οργανώσεις-Ομοσπονδίες, συνεχίζουν και κατεβαίνουν ακόμη χωριστά στις απεργίες τους. Άλλες στην Ομόνοια, άλλες στο Σύνταγμα, άλλες στα Προπύλαια. Γιατί την ίδια ημέρα 3-4 συγκεντρώσεις ξεχωριστά;

Η ίδρυση από το ΔΣ των 10 Περιφερειακών Επιτροπών, ήταν πολύ θετική πράξη για την αποκέντρωση και την καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου, ώστε ν’ ακούγονται περισσότερες φωνές-σκέψεις και απόψεις.

Θα πρότεινα στο ΔΣ, μια φορά το χρόνο, να γίνεται σύσκεψη του Προεδρείου των 10 Περιφερειών, στην Αθήνα ή και σε άλλες πόλεις των Περιφερειών, για τα προβλήματά μας, σ’ ένα πιο ήσυχο περιβάλλον, από το πολυπληθές Συνελεύσεων.

Για την ενημέρωσή μας , παρ’ όλη τη νέα τεχνολογία, σάιτ, Facebook, e-mail, οι περισσότεροι συνάδελφοί μας παραμένουν πιστοί στην εφημερίδα μας. Θα πρέπει σταθερά τουλάχιστον, κάθε τρίμηνο να βγαίνει.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που οι Θεσσαλονικείς, με τον Ιωσήφ Δόμβρο τον αντιπρόεδρο, έχουνε άμεση ενημέρωση με τα μέλη τους στο Facebook.

Για την περιφέρειά μας το Βόρειο Αιγαίου, τα προβλήματά μας και την ζωή μας, με τους μετανάστες, έχουνε καλμάρει από πλευράς αφίξεων, αλλά δεν έχουνε σταματήσει.

Ηδη αυτή τη στιγμή 5.000 μετανάστες (ένα χωριό) βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί μας (ανάλογοι σε Χίο-Σάμο κλπ). Δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην τοπική κοινωνία που παρ’ όλα αυτά δεν σταματά να τους συμπαραστέκεται, όσο μπορεί. Οι άνθρωποι θέλουν να φύγουν στην Ευρώπη για μια νέα ζωή. Η Ευρώπη είναι κλειστή και το πρόβλημα παραμένει, μέχρι που Αμερικανοί και Ρώσοι σταματήσουν τον πόλεμο και τα βρούνε.

Τελειώνοντας θέλω να πω, ότι εγκρίνουμε τα πεπραγμένα του Δ.Σ και τις προσπάθειες του προεδρείου για επίλυση των προβλημάτων. Πάντοτε τους έχουμε αρωγούς σε προβλήματα συναδέλφων και οι γραμμές τηλεφώνων επικοινωνίας είναι πάντα ανοιχτές σ’ ό,τι χρειαστούμε.

Ομοίως στα οικονομικά, συνεχίζεται η σωστή διαχείριση από τον κ.Ηλία Κουτρούλη στον κ.Γιώργο Γεωργιόπουλο. Όταν κατεβαίνουμε για Συμβούλια δεν ζητάμε πολυτέλεια, μόνο μια ασφαλή-καθαρή0ήσυχη διαμονή στο κέντρο.

Αυτά είχα να καταθέσω…

 

Σπύρος Σταθόπουλος (Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας – Πάτρα):

Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον κάθε συνάδελφο με κομματικά κριτήρια. Με πλησίασε ο κ.Γεωργιάδης και με παρακάλεσε να ηγηθώ της επιτροπής στην Πάτρα. Δυστυχώς επαληθεύομαι άλλη μια φορά.  Είναι άσχημο να έχουμε τέτοιες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Εμείς πρέπει να έχουμε ως στόχο να διεκδικούμε τα χρήματά μας. Η μέρα της κοπής της πίτας ανήκει τους συναδέλφους.

Την ενημέρωση την αναλαμβάνει ο πρόεδρος. Φέτος οι συνάδελφοι αγανάκτησαν με τα κομματικά. Καλώ το προεδρείο να βρει τρόπο να μην σπιλώνεται η γιορτή της Επιτροπής, με τα κομματικά λόγια.

Εμείς στερηθήκαμε για να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, αλλά αναγκάζονται να φύγουν για το εξωτερικό. Εγώ περίμενα σήμερα, έστω και ένας από τους ομιλητές να κάνει έκκληση ουσιαστικής ενότητας. Να είμαστε ενωμένοι, όχι διχασμένοι. Εύχομαι του χρόνου να έχουμε άλλη πορεία.

Κώστας Ψαρρός (Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας – Λάρισα) :

Συνάδελφοι καλημέρα σας, θα είμαι σύντομος σεβόμενος την επιθυμία του προεδρείου.  Εδώ και πέντε χρόνια η Επιτροπής μας στη Θεσσαλία έχει ενεργοποιηθεί. Εχουμε αποκτήσει ταυτότητα. Χρόνο με το χρόνο έχουμε αποδείξει ότι λειτουργούμε ενωτικά. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Τα κόμματα τα αφήνουμε στην άκρη. Ακουμπάμε με εμπιστοσύνη στην διοίκηση του Συλλόγου. Ενημερώσαμε τους συναδέλφους της Θεσσαλίας για τις αγωγές και τις αιτήσεις.

Μας έφεραν συμπληρωμένα δικαιολογητικά και τα στείλαμε στη Διοίκηση Πληροφορηθήκαμε με λύπη ότι κάποιοι λειτούργησαν και υπόδειξη της ΔΑΚΕ, μάζεψαν αιτήσεις και τις έστειλαν στην ΔΑΚΕ. Γιατί έγινε αυτό.

Δεν μπορούσαμε εμείς ως περιφερειακή επιτροπή να τις στείλουμε; Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι αναγκαίο να λειτουργούμε ενωτικά και να απομονώνουμε τις διασπαστικές απόψεις και τακτικές.

Βαγγέλης Μάνος (Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου-Γιάννενα):

 

Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς από την Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου. Ο Σύλλογος να συνεχίσει τους αγώνες

Γιώργος Τζανακάκης (Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης – Χανιά):

Εμείς δεν έχουμε κομματικές αντιπαραθέσεις στην Κρήτη. Συνάδελφοι, εμάς μας ενδιαφέρει το θέμα των συντάξεων. Σας παρακαλώ, σταματήστε. Εγώ θα παρακαλούσα και το φίλο μου το Θωμόπουλο, να μας πει τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, αν έλθει αύριο στην εξουσία.

Εγώ αισθάνομαι χαρούμενος και τυχερός γιατί πολλοί συνάδελφοι του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, ζητούν τα τηλέφωνα του Συλλόγου μας, για να λύσουμε, εμείς, τα προβλήματά τους.

Λάμπρος Δεληνιώτης (Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας – Κοζάνη). Να αναφερθώ στα πεπραγμένα της Διοίκησης της περιφερειακής Επιτροπής. Ενώσαμε τους συναδέλφους, τους φέραμε κοντά μας, λύνουμε μικροπροβλήματα. Εχει γίνει μια μεγάλη κριτική στο νόμο Κατρούγκαλου. Όμως για να φτάσουμε στον Κατρούγκαλο, προηγήθηκαν κάποιοι άλλοι. Πιάστε και την κυβέρνηση Καραμανλή, ότι χρεοκόπησε την χώρα.

179 δις πήρε χρέος και παρέδωσε 386 δις χρέος.

Να πω, όταν ήρθε στην Κοζάνη το προεδρείο για την πίτα, ζήτησα να μιλήσουν για λίγη ώρα το προεδρείο. Ο κ.Θωμόπουλος αντέδρασε, με αποτέλεσμα μετά τις ομιλίες, να επέλθει μια κούραση. Εκείνο που μας κουράζει πάρα πολύ.

Οσον αφορά για τις αιτήσεις, γίνεται ένα μπάχαλο. Έρχονται επιλεκτικά κάποιοι φάκελοι από την ΔΑΚΕ και δεν είναι σωστό αυτό.

Εμμανουήλ Φουστανάκης (Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης – Ηράκλειο):

Οι Περιφερειακές Επιτροπές λειτουργούμε ενωτικά, όμως τα προβλήματά μας εδώ δεν μπορούν να τα λύσουν οι πολιτικές. Το προεδρείο έχει χειριστεί πάρα πολύ καλά τα προβλήματα. Για αυτό ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι έχουν ενεργοποιηθεί.

Θα πρέπει και εμείς σαν συνταξιούχοι να συμβάλλουμε, να κάνουμε αντίσταση.  Ευχαριστώ το προεδρείο για όλα και πιστεύω ότι η ενότητα είναι η βάση.

Γιάννης Κουμπαράκης (Στερεά Ελλάδα - Λαμία):

Η δική μας Επιτροπή ξεκίνησε πρόσφατα. Είμαστε sε καλό επίπεδο, όμως τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν είναι κοινά. Θέλω να τονίσω ότι το κομματικό θα έπρεπε το τελευταίο που θα έπρεπε να μας απασχολεί. Στην Επιτροπή μας υπάρχει αγαστή συνεργασία.

Σας ευχαριστώ και καλή χρονιά σ’ όλους.

Δευτερολογία προέδρου: Συνάδελφοι εσείς οι λίγοι που απομείνατε, μην σας φανεί παράξενο ότι κάναμε μια από τις καλύτερες γενικές συνελεύσεις. Θέλω να αναφερθώ στο γόνιμο και σύντομο λόγο που είχαν οι συνάδελφοι της επαρχίας.

Ενημέρωση των συναδέλφων στην επαρχία

Ένα από τα θέματα που έβαλαν είναι για τις εκδηλώσεις κοπής πίτας στην επαρχία, λέγοντας ότι κάνουμε κατάχρηση και μιλάμε για τα θέματα του Συλλόγου.. Δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε την ενημέρωση άλλες ημέρες, οπότε θέλουμε τη βοήθεια αλλά και τη κατανόηση των συναδέλφων της επαρχίας σ’ αυτό το θέμα.

Ενότητα

Λέμε για την ενότητα. Θα με κακίσετε αν πω ότι το προεδρείο έχει κάνει την ενότητα πράξη. Προερχόμαστε απ΄όλους τους πολιτικούς χώρους. Τις κομματικές ταυτότητες τις αφήνουμε απέξω. Εμείς, λοιπόν, αυτή την ενότητα την κάναμε πράξη. Πρωτεργάτες της δεξιάς παράταξης βρίσκονται στο Ενωτικό ψηφοδέλτιο.

Εμείς καλούμε όλους τους συναδέλφους. Εμείς δεν κατηγορούμε την αντιπολίτευση έτσι για πλάκα. Τους κάνουμε κριτική με στοιχεία. Είπαν ότι έστειλαν αιτήσεις στους συναδέλφους. Ελπίζω να καταλάβατε ότι δεν είναι σωστό.

Ξεκινά η εκδίκαση των αγωγών

Για τις αγωγές να σας πω ότι η εκδίκασή τους, θα ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου. Δεν είναι απαραίτητο να παραβρεθείτε στο δικαστήριο.

Για τις καινούργιες αγωγές, δεν απαγορεύουμε σε κανέναν να κάνει αγωγή. Αν είναι κράτος δικαίου πρέπει να δικαιωθούμε. Εμείς διεκδικούμε χρήματα, όσα αναγράφονται στα ενημερωτικά σημειώματα. Αν στα καινούργια χαρτιά δεν αναγράφονται οι κρατήσεις, οι αγωγές δεν θα έχουν τύχη.

Είπαν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, όλα ο Σύλλογος τα έκανε; Εμείς δεν λέμε όλα. Αυτοί όμως είναι δύσκολο να πουν, ότι ο Σύλλογος έκανε τα πάντα; Αυτά είναι οξύμωρα και έρχονται σε αντίθεση.

Δεν έχουμε εκλογές και θέλω να είστε κοντά στον Σύλλογο. Για τη θεώρηση των βιβλιαρίων των έμμεσα ασφαλισμένων , ο Σύλλογος ζητάει εδώ και πολύ καιρό να γίνεται ηλεκτρονικά. Πήραμε παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020.

Συνάδελφοι, καλύτεροι πρεσβευτές για τον Σύλλογο είναι η Διοίκηση, που τρέχει κάθε ημέρα για τα προβλήματά σας.

Θα πάμε στον πρωθυπουργό και στα κόμματα

Να σας πω ότι θα πάμε στον πρωθυπουργό αλλά και στα κόμματα, για να δούμε τι πρεσβεύουν.

Εγώ στον Σύλλογο είμαι σπάγκος, γιατί είναι δικά σας λεφτά. Το λέω αυτό με αφορμή το θέμα της κ.Φραντζεσκάκη. Να σας πω ότι της έχουμε δανείσει λεφτά. Μπορεί όμως ο Σύλλογος να λειτουργεί έτσι; Οι ανήμποροι συνάδελφοι είναι πολλοί και με πολύ σοβαρά προβλήματα. Ο Σύλλογος δεν έχει τη δυνατότητα να τα λύσει όλα. Η πολιτεία πρέπει να τα λύνει αυτά, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε

Η αλήθεια για τις πράξεις της ΔΑΚΕ

Αλήθεια εκδώσαμε αυστηρή ανακοίνωση, μπας και βάλουν μυαλό. Εμείς δώσαμε ένα πλαίσιο στους συνάδελφους για να κάνουν ότι επιλέξουν. Οι αιτήσεις, σύμφωνα με την εντολή του ΕΦΚΑ πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά.

Εγώ πήγα στο ΤΑΠΟΤΕ και εκεί έμαθα ότι ο… Σύλλογος καταθέτει αιτήσεις. Εκεί μου είπαν ότι η ΔΑΚΕ καταθέτει για λογαριασμό του Συλλόγου. Ετσι έκανα ένα έγγραφο για να μάθουμε, για ποιους συναδέλφους κατατίθενται αιτήσεις. Εξώδικο ήταν αυτό;

Παρόλο που έχουμε καταγγείλει και άλλες φορές αυτή την πρακτική, δεν διορθώνονται και ενώ το φυσιολογικό θα ήταν να έκαναν μια αυτοκριτική, αυτοί κλιμακώνουν την συγκεκριμένη συμπεριφορά.

 Τώρα η δράση τους έχει πάρει άλλες διαστάσεις.  Λειτουργούν ως αυτόνομο κομμάτι μέσα στον Σύλλογο.

Δεν μπορεί να στέλνει η ΔΑΚΕ κάρτα για χρόνια πολλά σε συναδέλφους, τη στιγμή ο Σύλλογος στέλνει χρόνια πολλά και συμπεριλαμβάνονται ονομαστικά και τα μέλη της ΔΑΚΕ.

Να μην σας κουράζω άλλο. Σας ευχαριστώ πολύ και θα τα ξαναλέμε και στο Σύλλογο και στην επαρχία.

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 163

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« March 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ