ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 13:20

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, οδός Πανεπιστημίου 52, Αθήνα.

 

 

Η Γενική Συνέλευση, αφού άκουσε όλους τους ομιλητές που εξέθεσαν τα θέματα των Συνταξιούχων Ταχυδρομικών, μετά από λεπτομερή συζήτηση και κριτική σ’ αυτά και ύστερα από τις προτάσεις του Προεδρείου, ενέκρινε  και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Διανύουμε την πρώιμη φάση της μεταμνημονιακής περιόδου. Χάρη στους αγώνες και τις προσπάθειες που καταβάλλαμε ως Σύλλογος-όντας και σημαντικό κομμάτι του συνταξιουχικού κινήματος- αποτρέψαμε την εφαρμογή του μέτρου περικοπής των συντάξεων, μέσω της προσωπικής διαφοράς. Οι προσπάθειές μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, τόσο για εμάς τους συνταξιούχους όσο και για τις νέες γενιές, δεν σταματούν εδώ. 

Αντιθέτως, πρέπει να γιγαντωθούν και να γίνουν πιο μαζικές από ποτέ! 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να βάλει «φραγμό» σε νέες περικοπές στις συντάξεις μας και να προχωρήσει σε αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος μας.  Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση στο θέμα της επιστροφής των αναδρομικών και του τερματισμού των κρατήσεων, που απορρέουν από τους νόμους 4051 και 4093 που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 Προαπαιτούμενο για το συνταξιουχικό κίνημα και  για το Σύλλογό μας, είναι η επιστροφή όλων των ποσών από τις κρατήσεις ΕΟΠΥΥ και η μη μείωση του αφορολόγητου, όπως έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και Θεσμοί. Επισημαίνουμε, μάλιστα, προς τους κυβερνώντες, ότι το ύψος του αφορολόγητου πρέπει να ανέλθει και πάλι στα 12.000 ευρώ.

 Απαραίτητο συστατικό για την ποιότητα της ζωή μας, είναι η βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των νοσοκομειακών υπηρεσιών, που υποβαθμίστηκαν στα χρόνια του μνημονίου.

 Ζητάμε:

 • Να μη μειωθεί και άλλο το αφορολόγητο όριο, αντίθετα να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ.
 • Να υλοποιήσει η κυβέρνηση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, από 10/6/15, που έκρινε παράνομους και αντισυνταγματικούς τους νόμους 4051 και 4093. Απαιτούμε την κατάργηση των κρατήσεων στις συντάξεις μας, που απορρέουν από τους εν λόγω νόμους και ζητούμε να τεθεί σε ισχύ η αναδρομικότητα της απόφασης.
 • Να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα του Συλλόγου και του συνταξιουχικού κινήματος, για ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων στα πρότυπα των τραπεζών.

 

Να ενσκύψει η κυβέρνηση και σε άλλες προτάσεις που έχει καταθέσει ο Σύλλογός μας, όπως:

- Κοινωνική ρήτρα στα δημόσια έργα. Όποιος διαγωνισμός κι αν γίνεται για δημόσια έργα, να  εμπεριέχει ρήτρα, που θα προβλέπει την απόδοση ενός ποσού για την κοινωνική ασφάλιση

- Κοινωνική ρήτρα στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας

-Εισφορά επί του συνόλου των συναλλαγών στα πιστωτικά ιδρύματα

- Εισφορά στις χρηματιστηριακές συναλλαγές

- Ειδικός φόρος στα τυχερά παιχνίδια (λαχεία, λόττο, προ-πο, Καζίνο)

- Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των επιχειρήσεων

-  Παραχώρηση τμήματος των εσόδων του Δημοσίου, από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.

 - Πρόσθετος φόρος και για τις επιχειρήσεις των τεχνικών παιγνίων, με βάση τον τζίρο τους.

Θεωρούμε αναγκαία τη βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των νοσοκομειακών υπηρεσιών που παρέχονται στους συνταξιούχους. Ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει εκείνες τις αποφάσεις, που θα δώσουν λύσεις στα χρονίζοντα σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων αλλά και των εργαζόμενων.

 • Την ρύθμιση των κόκκινων δανείων και την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
 • Την δημιουργία δίκαιου φορολογικού συστήματος με τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας
 • Την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα (πετρέλαιο).
 • Την κατάργηση του επαίσχυντου ΕΝΦΙΑ.
 • Την απαλλαγή των συντάξεων, των μερισμάτων και των βοηθημάτων από τη διπλή φορολογία, τα οποία έχουν ήδη φορολογηθεί πρωτογενώς στην πηγή του με κρατήσεις και εισφορές.
 • Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους και την κατάργηση των ρυθμίσεων για τις μαζικές απολύσεις.
 • Την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και επαναφορά των τριετιών, της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας και της διαιτησίας.
 • Να μην αυξηθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων.

 

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

θα αγωνιστούμε, προκειμένου να αποτραπούν νέες μειώσεις στις συντάξεις μας, καθώς και όποια αντεργατικά , αντισυνταξιουχικά και αντιλαϊκά μέτρα ληφθούν από εδώ και πέρα.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας και το δικαίωμα στην αξιοπρέπειά .

Θα αντεπιτεθούμε για να ανακτήσουμε την 13η και 14η σύνταξη καθώς και όσα χάσαμε στα χρόνια των μνημονίων.

 

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους πανελλαδικά να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να ενισχύσουν τις προσπάθειες για ευόδωση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας, στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με αγωνιστικό πνεύμα να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των αδικιών που έχει υποστεί το συνταξιουχικό κίνημα και οι συνταξιούχοι. Κάθε προσπάθεια επιβολής νέων αντιλαϊκών και φοροεισπρακτικών μέτρων, θα μας βρει απέναντι και θα μας οδηγήσει και πάλι στους δρόμους για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας.

 

Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει το παρόν Ψήφισμα να επιδοθεί:

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας                 

Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Στον Πρωθυπουργό και όλη την κυβέρνηση

Σε όλα τα Κόμματα

Στη Διοίκηση Ε.Φ.Κ.Α. & Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Στην Ομοσπονδία εργαζομένων  ΕΛ ΤΑ  (ΠΟΣΤ)

Στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των Συνταξιούχων

Σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνταξιούχων και Ηλικιωμένων (FERPA)

 

                              Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2019

                   Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

 

Πρόεδρος: ----------------------------------------------------------------------

 

Γραμματέας: ---------------------------------------------------------------------

 

Μέλος:-----------------------------------------------------------------------------

 

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 163

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« March 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ