ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 21:13

Ο Σύλλογος «έκοψε» την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

To Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η κοπή πίτας του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ.

To Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η κοπή πίτας του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ. Η αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, γέμισε ασφυκτικά από τους συνάδελφους, ενώ το παρών έδωσαν και αρκετοί επίσημοι που τίμησαν με την παρουσία τους τον Σύλλογό μας.

Δύο οι τυχεροί – Στα ύψη το κέφι!

Κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, προέκυψαν δύο τυχεροί στους οποίους «έπεσαν» τα φλουριά και παρέλαβαν έκαστος από τον Ταμία του Συλλόγου, Γιώργο Γεωργιόπουλο, το ποσό των 50 ευρώ.  Ο πρώτος ήταν ο συνάδελφος Κλεάνθης Καραμπέρης και ο δεύτερος ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΣ Παναγιώτης Βαβουγιός, ο οποίος χάρισε το πενηντάευρο στο Σύλλογο.

Μετά την κοπή της πίτας,  το «λόγο» πήραν τα τραγούδια και οι χοροί, με το κέφι να εκτοξεύεται στα ύψη!

Ειδικότερα στη κοπή της πίτας παραβρέθηκε ο γενικός διευθυντής των ΕΛΤΑ Γιάννης Βερίγος και ο διευθυντής του Κ.Τ.Α (Κεντρικό Ταχυδρομείο Αθηνών) Βασίλης Τσιούμας.

Τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΣΤ Ηλίας Μπακέλας.

Επιπρόσθετα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι εξής:

  • Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και επικεφαλής της ΣΕΑ, Δήμος Κουμπούρης
  • Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χρήστος Μπουρδούκης και ο γενικός γραμματέας Ερμόλαος Λινάρδος
  • Ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΣ Παναγιώτης Βαβουγιός
  • Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ Νικόλαος Κούνας και η έφορος πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγγελική Ρούσα Φραγκοπούλου
  • Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΣΕ «Η Ενότητα», Σωτήρης Ραυτόπουλος
  • Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αεροπορικών Επιχειρήσεων Γιώργος Σταύρου
  • Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΣΑ Θεοχάρης Ταταράκης και ο γενικός γραμματέας κ.Πιπέρας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, Γιώργος Πεπόνης, απεύθυνε χαιρετισμό στους προσκεκλημένους και στους συναδέλφους. Παράλληλα, έκανε ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων και πολυεπίπεδων δράσεων της Διοίκησης, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει με την ίδια αγωνιστική διάθεση και επιμονή το 2019.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Εκλεκτοί μας καλεσμένοι καλώς ορίσατε,

Αγαπητοί  φίλοι, Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στη σημερινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας μας και να ευχηθώ, εκ μέρους των μελών του Δ.Σ., να έχετε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό έτος εσείς και οι οικογένειές σας. Καλή χρονιά και για τους συνάδελφους που δεν είναι σήμερα εδώ, χωρίς δική μας ευθύνη.

 Όλοι ήταν καλεσμένοι και μάλιστα εγγράφως.

Να ευχηθούμε και για τον ΕΛ ΤΑ, στον οποίο περάσαμε 3-4 δεκαετίες ο καθένας μας και μας πονάει πολύ, να ξεπεράσει τα προβλήματα. Είναι κρίμα γιατί έχει μια μεγάλη ιστορία προσφοράς στην κοινωνία.  

Τον προηγούμενο χρόνο, όταν ο ΕΛ ΤΑ παρακρατούσε χρήματα που εισέπραττε από το δίκτυο των καταστημάτων του για λογαριασμούς της ΔΕΗ,  είχαμε, τόσο από τα δημοσιεύματα όσο και  από ακούσματα ανθρώπων του περιβάλλοντός μας, ένα κόμπο.

Τώρα, που ο ΕΛ ΤΑ κέρδισε τον διαγωνισμό και η σχέση του   με την ΔΕΗ εξομαλύνεται, αυτός ο κόμπος μας φεύγει.

Ο ΕΛ ΤΑ ωστόσο έχει σοβαρά προβλήματα και εμείς δεν μπορούμε να τα λύσουμε αλλά ας κάνουμε ότι μπορεί ο καθένας μας. Να ξέρετε π.χ. ότι για μας τους συνταξιούχους, όπως και για τους εργαζόμενους είναι ο φθηνότερος  πάροχος ενέργειας. Μπορούμε λοιπόν, όσοι δεν το έχουμε κάνει ήδη, να πάρουμε ρεύμα από τον ΕΛ ΤΑ.

Επανέρχομαι όμως στα καθαυτού δικά μας.

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Δεν θέλω να καταφεύγω σε μεγαλοστομίες. Θα πω απλά ότι αν αξιολογήσουμε την πορεία της Διοίκησης του Συλλόγου, πιστεύω ότι θα βάλλουμε θετικό πρόσημο.

 Ο Σύλλογός μας όχι τυχαία και με μόλις 10.000 Μέλη, συγκαταλέγεται στις πιο ισχυρές και καλά οργανωμένες συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Οι επιτυχίες που είχαμε τα τελευταία χρόνια ήταν αποτέλεσμα των διεκδικητικών μαχητικών προσπαθειών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (Σ.Ε.Α.) των μεγαλύτερων και δυναμικότερων συνταξιουχικών οργανώσεων, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι δύναμη είναι η ενότητα αλλά και η μαζικότητα.

Το 2018 δώσαμε μάχες, κυρίως να μη χάσουμε άλλα.

Δεν καταργήθηκε με νόμο πλέον η προσωπική διαφορά, δεν μειώθηκαν οι συντάξεις, σε αντίθεση με τις επιθυμίες κάποιων που ακόμη δεν το πιστεύουν και τώρα είναι στενοχωρημένοι, δείχνουν απαρηγόρητοι.

Όλα δείχνουν ότι δημιουργήσαμε χώρο αλλά και ψυχολογία αντεπίθεσης για αναπλήρωση των χαμένων.

 Ξέρετε ότι με τον επανυπολογισμό και λόγω των αυξημένων εισφορών που πληρώναμε στο ΤΑΠ ΟΤΕ, συνάδελφοί μας θα πάρουν και αύξηση. Μάλιστα αυτή γίνεται σημαντική γι΄αυτούς  που  συνταξιοδοτήθηκαν κοντά στην ημερομηνία ψήφισης του νόμου.

Όσον αφορά τους νέο συνταξιούχους  συναδέλφους, αυτοί παίρνουν αξιοπρεπείς συντάξεις και καλό πολύ καλό επικουρικό.

Όμως το 2012, έτος σφαγής των συνταξιούχων, δεν ξεχνιέται. Τότε Σαμαράς και Βενιζέλος με δύο νόμους (4051 και 4093) πετσόκοψαν κύριες και επικουρικές συντάξεις και εξαφάνισαν τα ήδη από το πρώτο μνημόνιο του Παπανδρέου κουτσουρεμένα δώρα.

Αυτοί οι νόμοι βγήκαν αντισυνταγματικοί και αυτά τα χρήματα διεκδικούμε με κάθε τρόπο και κυρίως με τις κινητοποιήσεις μας.

Το άσχημο είναι ότι μας έκαναν να σκεφτόμαστε και να μας απασχολεί ότι τα αναδρομικά που δικαιούμαστε είναι πολλά  και … πώς θα μας τα δώσουν….. Μα και όταν μας τα κόβανε ήταν πολλά.

Αυτό που ζητάμε είναι να αναγνωρίσει η Κυβέρνηση ότι μας χρωστάει χρήματα και θα βρεθεί τρόπος για το πώς θα μας τα δώσει.

Βέβαια και η δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών και των δώρων αποτελεί ατομικό δικαίωμα του κάθε συνάδελφου.

Θέλω όμως και από εδώ να γίνει καθαρό ότι αποτελεί υποχρέωση  του Συλλόγου η αγωνιστική τους διεκδίκηση και εμείς καθαρά αυτόν το δρόμο ακολουθούμε.

Δεν είναι ο Σύλλογος ντήλερ δικηγόρων, δεν καλλιέργησε κλίμα αναμονής ούτε έδωσε φρούδες ελπίδες σε κανένα. Πολύ απλά εξυπηρέτησε,  ως όφειλε, τους συνάδελφους που θέλησαν να προσφύγουν στα δικαστήρια. 

Εμείς μαζί με τις πιο μαζικές συνταξιουχικές οργανώσεις , θα έλεγα και σε «αντίθεση»  με τους εργαζόμενους δίνουμε μαθήματα αγωνιστικότητας,  ενώ ξέρουμε ότι χωρίς εργαζόμενους και καλούς μισθούς η ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης είναι βεβαία.

 Έτσι δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την προχθεσινή αύξηση στο κατώτατο μισθό και φυσικά την εξαφάνιση του αίσχους που λεγόταν υπό κατώτατος μισθός.

Καλύτερα αμειβόμενοι εργαζόμενοι σημαίνει καλύτερες συντάξεις και φυσικά καλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι σημαίνει καλές συντάξεις».

Με τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να είμαστε εμείς και οι άλλοι και πρέπει να το καταλάβουν ότι, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις, αν θέλουμε να κερδίσουμε πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί. Τα προβλήματα είναι κοινά και η ενότητα αυτονόητη.

Θα ήθελα επίσης να σας πω, με ειλικρίνεια, ότι ο Σύλλογος και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας, είμαστε παρόντες στο ατομικό και προσωπικό σας πρόβλημα, στο οικογενειακό και φυσικά στο συνταξιοδοτικό, όποιος έχει τέτοιο.

Σας εμπιστευόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι, πέρα από τις όποιες δυσκολίες, όλα θα πάνε καλά.

Εύχομαι να εκπληρωθούν οι επιθυμίες σας  να πετύχετε όσο το δυνατόν περισσότερο τους στόχους γιατί πρέπει όλοι να συνεχίσουμε, παρά την ηλικία μας, να βάζουμε στόχους.

Ξανά καλή χρονιά και καλή αντάμωση.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 164

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ