ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 12:35

Όχι στη συρρίκνωση, ναι στη σωτηρία και ανάπτυξη του ΕΛΤΑ

Συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 11:00, στο «Θέατρο ΑΛΦΑ» (Πατησίων 37) Αθήνα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι στον ΕΛΤΑ, το δεύτερό μας σπίτι, που περάσαμε δύο-τρεις δεκαετίες ο καθένας μας, τα προβλήματα αντί να λύνονται , πολλαπλασιάζονται. Απαξιώθηκε, συκοφαντήθηκε και είναι κρίμα ένας οργανισμός με την πιο μεγάλη ιστορία προσφοράς στην κοινωνία, να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι διαχρονικές  ευθύνες των κυβερνήσεων και των διοικήσεων που εκείνες τοποθέτησαν, χωρίς να απαλλάσσονται από το μερίδιο που τους αναλογεί οι εργαζόμενοι,  έφτιαξαν την άσχημη εικόνα για τον ΕΛΤΑ που βλέπουμε σήμερα, σε τέτοιο βαθμό που φοβόμαστε ότι δεν θα βρει υποστηρικτές (πελάτες, πολίτες αυτής της χώρας), προκειμένου να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Απολύσεις προσωπικού και περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου, όχι μόνο δεν θα βελτιώσουν τον οργανισμό, αλλά θα φέρουν μια ώρα αρχύτερα την οριστική καταστροφή του ΕΛΤΑ. Η Διοίκηση του Οργανισμού και κυρίως η κυβέρνηση, πρέπει να κατανοήσει ότι δρόμος της εξυγίανσής του περνάει μόνο μέσα από την ανάπτυξή του. Η περαιτέρω συρρίκνωσή του και οι απολύσεις εργαζόμενων, θα οδηγήσουν στην χρεωκοπία.

Ως Διοίκηση του Συλλόγου, μπροστά σ’ αυτή τη δυσχερή κατάσταση που έχει περιέλθει ο ΕΛΤΑ, θεωρούμε υποχρέωση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να βάλει τέρμα στην απαξίωση του Ταχυδρομείου. Να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του, μ’ ό,τι κι αν απαιτείται και να δημιουργήσει αντίστροφη πορεία ανάπτυξης.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά στη συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 11:00, στο «Θέατρο ΑΛΦΑ» (Πατησίων 37) Αθήνα.

Δείτε την Ανακοίνωση

  

                                                                Για το Δ.Σ.

 

Πρόεδρος                                                                                                           Γεν Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης                                                                                             Αναστάσιος Γεωργιάδης

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 164

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ