ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 17:03

Ενημέρωση και απάντηση στις συκοφαντίες

Συνάδελφοι,

Τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της, ως Διοίκηση του Συλλόγου, αμυνθήκαμε σθεναρά με όσα μέσα διαθέταμε, (όπως  έγγραφα, παραστάσεις στους αρμόδιους υπουργούς, συλλαλητήρια κτλ) και καταφέραμε:

  1. Να μη μειωθούν τελικά οι συντάξεις αυτών που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το νόμο 4387 ( νόμο Κατρούγκαλου). Δεν καταργήθηκε  η προσωπική διαφορά, αντίθετα, αρκετοί συνάδελφοι παίρνουν και αυξήσεις, οι οποίες βαίνουν μειωμένες όσο απομακρυνόμαστε από την ημερομηνία ψήφισης του εν λόγω νόμου.
  2. Για τους νέους συναδέλφους μας (συνταξιούχους του ΕΛΤΑ), συμβάλλαμε αποφασιστικά, ώστε, μέσα στη γνωστή και δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, να πάρουν αξιοπρεπείς συντάξεις (είτε αφορά την κύρια σύνταξη είτε την επικουρική). Αυτό για να το πετύχουμε, παρεμβήκαμε έγκαιρα και πριν ψηφιστεί ο νόμος Κατρούγκαλου, ενημερώσαμε τον τότε υπουργό Εργασίας για το θέμα των αυξημένων εισφορών που ήδη πληρώναμε και της απαίτησής μας, εξ αυτού του λόγου, να διαμορφωθεί ένας δίκαιος συντελεστής υπολογισμού της σύνταξης.

Ο αγώνας αυτός ήταν μεθοδικός, μακροχρόνιος.  Ξεκίνησε πολύ πριν την ψήφιση του ν.Κατρούγκαλου το 2015. Δεν βαυκαλιστήκαμε και ούτε προδικάσαμε την επιτυχία του αγώνα μας. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να παραδώσουμε στην κρίση σας τους συνάδελφους της ΔΑΚΕ που δεν έλεγαν μόνο προφορικά, όπως συνηθίζουν σε καθημερινή βάση να λένε, υπερβολές και χονδροειδή ψέματα, αλλά «ευτυχώς» τα αποτύπωσαν και στην εφημερίδα του Συλλόγου, ώστε να αποτελούν ντοκουμέντα για τα οποία πρέπει να ντρέπονται.

Τι έλεγαν; Ό,τι θα χάσουμε τουλάχιστον 18% της καταβληθείσας σύνταξης  λόγω της προσωπικής διαφοράς, ό,τι θα χάσουμε άλλο 10% από το οικογενειακό επίδομα.

Τώρα τι έχουν να πουν; Να είστε σίγουροι ότι αντί να καταπιούν τη γλώσσα τους, επειδή δεν μπορούν να μειώσουν τη συμβολή της διοίκησης για τα παραπάνω, θα βρουν κάτι εναντίον της. Μπορεί π.χ να πουν και το απίθανο, ότι αυτοί τα πέτυχαν!!!  Όπως λένε ότι έβαλαν τους γιατρούς στον Σύλλογο και άλλα τέτοια φαιδρά. Είναι σαν την υπόθεση των πρόσφατων αιτήσεων για μη παραγραφή, όπου βρήκαν την «ευκαιρία» να σας πουλήσουν εκδούλευση, λες και απευθύνονται σε ανθρώπους μειωμένης αντίληψης.

Χρησιμοποίησαν απαράδεκτες μεθόδους  και με παράνομο τρόπο, πήραν σε πολλούς από σας τα προσωπικά δεδομένα ( τηλέφωνα, διευθύνσεις κτλ), που σύμφωνα και με τον πολύ αυστηρό νέο νόμο, μόνο ο Σύλλογος  και ο ΕΦΚΑ μπορούν να έχουν και μάλιστα απολύτως προστατευμένα, (όχι σε κοινή θέα κτλ).

Οι άνθρωποι  είναι ανεκδιήγητοι, δεν σέβονται τίποτα, εκμεταλλεύτηκαν τη φυσιολογική ανάγκη που διέπει τον κάθε συνάδελφο, να αποκαταστήσει τις αδικίες που υπέστη στα μνημονιακά χρόνια. Είναι καθαρό ότι ψηφοθηρούν και τίποτα άλλο.

Ζητούν, μάλιστα, το λόγο από  τη Διοίκηση του Συλλόγου!!! Μεταχειρίζονται ένα σωρό ψέματα και ανακρίβειες, όπως αυτές περιγράφονται στην ανακοίνωση που έστειλαν στις 12 Δεκεμβρίου και μάλιστα με χρήματα μέσα από το Σύλλογο, προκειμένου να διαφημίσουν τα «ανδραγαθήματά» τους. Έφτασαν στο επαίσχυντο σημείο να ζητήσουν και τα ρέστα από την Διοίκηση, γιατί δεν διέθεσε το προσωπικό του Συλλόγου, προκειμένου να διεκπεραιωθεί πιο εύκολα, η εν λόγω παραδιοικητική και με έντονο διασπαστικό χαρακτήρα ενέργειά τους.

Εδώ ταιριάζει γάντι η φράση το «εκεί που μας χρωστούσαν, μας ζητούν και το βόδι».

 

Συνάδελφοι,

Το προεδρείο δεν πέφτει τόσο χαμηλά, απαξιούμε να τους απαντήσουμε με ανακοίνωση, γιατί  δεν θέλουμε να ξοδεύουμε τον Σύλλογο, παρότι και δικαιολογημένα πολλοί από σας μας ζητάτε να το πράξουμε. Εμείς  πιστεύουμε βαθιά στον μη διαχωρισμό των συνταξιούχων, όλες οι ενέργειές μας το καταδεικνύουν. Αυτοί λειτουργούν σαν να είμαστε  «εμείς και οι άλλοι», λες και βρίσκονται σε καθημερινή αντιπαράθεση με το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο. Ξεχνούν ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει, έχει εκλεγεί η Διοίκηση του Συλλόγου και αυτήν,  είμαστε, και επομένως και αυτοί, υποχρεωμένοι να βοηθούν.

Μπερδεύουν φαίνεται τα δικαιώματα που πράγματι έχουν ως μειοψηφία, όπως είναι η κριτική, όσο αυστηρή κι αν θέλουν αν την κάνουν, με τις καταστατικές υποχρεώσεις, αλλά και αυτές που απορρέουν από την κοινή λογική για τις όποιες συλλογικότητες, δηλαδή των όποιων αποφάσεων λαμβάνονται και με τη δική τους συμμετοχή.

Παρόλο που έχουμε καταγγείλει και άλλες φορές αυτή την πρακτική, δεν διορθώνονται και ενώ το φυσιολογικό θα ήταν να έκαναν μια αυτοκριτική, αυτοί κλιμακώνουν την συγκεκριμένη συμπεριφορά.  Τώρα η δράση τους έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Λειτουργούν ως αυτόνομο κομμάτι μέσα στον Σύλλογο. Δεν υπάρχουν, πλέον, ελαφρυντικά, κυρίως για τα ψέματα που αραδιάζουν. Όπως για παράδειγμα αυτό που αναφέρει ότι η Διοίκηση έστειλε εξώδικο στον ΕΦΚΑ. Κανένα εξώδικο δεν έστειλε, παρ’ ότι είχε κάθε νομιμοποίηση αλλά και πιθανή υποχρέωση να το κάνει, καθώς παραβίασαν το νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Η Διοίκηση  του Συλλόγου ζήτησε απλώς ενημέρωση από τον ΕΦΚΑ-την οποία και έλαβε- γιατί πληροφορήθηκε ότι κατατίθενται αιτήσεις για λογαριασμό της, χωρίς αυτή να γνωρίζει κάτι τέτοιο!!!

Το συμπέρασμα συνάδελφοι, και λυπούμαστε πολύ γι΄ αυτό, είναι ότι αυτό που χρησιμοποιούν κατά κόρον και σε κάθε ανακοίνωση, δηλαδή, «με άπειρη αγάπη και εκτίμηση» προς εσάς, είναι επικοινωνιακό τέχνασμα και τίποτα άλλο. Πρόκειται για στυγνή κοροϊδία, που γίνεται για λόγους ψηφοθηρίας και μόνο!

 

Συνάδελφοι,

Επανερχόμαστε στα θέμα που πραγματικά σας αφορά και σας ενημερώνουμε ότι:

Με το νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή δεν θα περικοπούν οι συντάξεις και η προσωπική διαφορά θα συνεχίζει να καταβάλλεται από 1.1.2019 «στους δικαιούχους, συμψηφιζόμενη κατ’ έτος, μέχρι την πλήρη εξάλειψή της, με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων».

Όλες οι συντάξεις θα είναι παγωμένες μέχρι 31.12.2022. Οποιαδήποτε αύξηση, δηλαδή, μετά την 1.1.2022, θα δίνεται στους νέους συνταξιούχους, μέχρι να επέλθει «ισονομία» παλαιών και νέων συνταξιούχων.

Πολλοί συνάδελφοι, λόγω των υψηλών εισφορών που κατέβαλαν στον εργασιακό τους βίο, είναι ευνοημένοι από τον επανυπολογισμό και έχουν θετική διαφορά. Αυτή η διαφορά θα καταβληθεί σε χρονικό ορίζοντα πέντε ετών, αρχής γενομένης από 1.1.2019,

Με τις επικουρικές θα ισχύσει το ίδιο καθεστώς με τις κύριες συντάξεις.

 

Για το Δ.Σ

   Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Πεπόνης       Τάσος Γεωργιάδης

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 163

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« March 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ