ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 14:47

Δυναμική παρουσία στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των συνταξιούχων (Φωτό και Βίντεο)

 

Πρόεδρος Γιώργος Πεπόνης: Δεν χαρίζουμε τίποτα

Δυναμική ήταν η παρουσία του Συλλόγου μας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Χιλιάδες συνταξιούχοι συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο, ενώ στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, μαζί τους και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πεπόνης μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα και τις προτάσεις των συνταξιούχων και κατόπιν συνεννόησης με τον διευθυντή Οικονομικών του πρωθυπουργικού γραφείου, δρομολόγησαν συνάντηση στο εγγύς μέλλον με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Πεπόνης ήταν εκ των κεντρικών ομιλητών στη μεγάλη συγκέντρωση και τόνισε χαρακτηριστικά:

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σας καλωσορίζω και σας χαιρετώ εκ μέρους και όλων των συνταξιούχων των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Επιχειρώντας έναν απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι.

Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα ενώ είχαμε πολλούς και σκληρούς αντιπάλους. Δεν χάσαμε άλλο  εισόδημα και μη ξεχνάτε ότι βγάλαμε τη μπάλα της μη περικοπής των συντάξεων σχεδόν μέσα από τα δίχτυα μας.

Πολλοί έχουν βγάλει στην κυριολεξία «σπυριά» που δεν κόπηκαν οι συντάξεις και αν καλά το προσέξετε θα διαπιστώσετε ότι, παρόλο που ψηφίστηκε ομόφωνα, πολιτικοί,  δημοσιογράφοι αλλά και άλλοι ινστρούχτορες των καναλιών είναι ακόμη κατσούφηδες.

Μας είχαν τρελάνει κάθε βράδυ. Να εφαρμοστούν οι μεταρυθμίσεις δηλαδή οι περικοπές.

Και αν τα είχα  «καταφέρει» θα έφερναν αχρείαστα βάρη σε μας, πρόβλημα στη Χώρα και αναδουλειά στους  μικρομεσαίους για τους οποίους δήθεν κόπτονται. Θα ωφελούσε όμως πολιτικά τους ίδιους και γι’ αυτό το έκαναν. Ντροπή τους, σχεδίαζαν την πολιτική τους πάνω στις πλάτες μας και όταν δεν τους βγήκε, είπε ότι η Κυβέρνηση το αντάλλαξε με εθνικό θέμα.

Ποτέ δεν θα πούνε ότι είναι αποτέλεσμα των αγώνων, θέλουν να μη το πιστέψουμε και οι ίδιοι ότι μπορούμε να αντιπαλέψουμε τις δυσκολίες. Δεν διανοούνται να παραδεχτούν ότι το συνταξιουχικό κίνημα επηρεάζει τις εξελίξεις και τις πολιτικές.

Τώρα δυνατοί όπως είμαστε δημιουργήσαμε τον ασφαλή εκείνο χώρο και μπορούμε να «επιτεθούμε». Έχουμε ήδη διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν χαρίζουμε τίποτα και τα θέλουμε όλα πίσω.

Θέλουμε εδώ και τώρα τη 13η σύνταξη.

Να ξεψηφιστεί, όπως έγινε και με την προσωπική διαφορά, η μείωση του αφορολογήτου για το 2019.

Να αυξηθούν οι συντάξεις που είναι παγωμένες ως το 2022. Είναι λογικό να έχουμε ανάπτυξη για τη χώρα και πάγο για τους συνταξιούχους; Για ποιόν τελικά θα είναι η ανάπτυξη. Γι’ αυτούς που ήταν μια ζωή, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους;

Θέλουμε σωστή ιατρική περίθαλψη, δωρεάν φάρμακα και εξετάσεις για όλους.

Για τα αναδρομικά. Να αναγνωρίσει η Κυβέρνηση ότι μας τα χρωστάει και να αποδοθούν χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα και τέλος  

Απαιτούμε την  ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων. Ο ΕΦΚΑ και αν έχει όπως λένε πλεόνασμα είναι επειδή δίνει συντάξεις πείνας. Εμείς  θέλουμε συντάξεις και όχι βοηθήματα αλλά και αυτοί που εργάζονται σήμερα συντάξεις αξιοπρέπειας θέλουν και αυτό με όσα ακούμε κάθε άλλο παρά εξασφαλίζεται.

Αν καταφέρουμε τις άλλες φορές που θα συγκεντρωθούμε να έλθουν και όσοι γνωστοί και φίλοι μας  λείπουν σήμερα θα πετύχουμε πάρα πολλά. Είναι στο χέρι μας και σας καλώ να το κάνουμε.

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 163

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« March 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ