ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 15:11

Ανακοίνωση

 

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Η Διοίκηση του Συλλόγου παραμένει σταθερή στις θέσεις της και με συνέπεια αγωνίζεται για την κοινή μαζική δράση όλων των συνταξιούχων.  Δεν στρέφει την προσοχή της στους δικηγόρους και τις εταιρείες τους, ούτε στους διαδρόμους και τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Τα δικαστήρια κάνουν την δουλειά τους, εμείς πρέπει να κάνουμε τη δική μας.

Χωρίς ταλαντεύσεις, έχουμε διαλέξει τον δρόμο του αγώνα, για την διεκδίκηση του εισοδήματος που  άδικα, παράνομα και αντισυνταγματικά, μας αφαίρεσαν.. Μόνο τότε και μόνο έτσι θα κερδίσουμε.

Αυτά που πήραμε πίσω πέρυσι από τον ΕΦΚΑ (ΕΟΠΥΥ) και φέτος από το ΕΤΕΑΠ (επικουρικό) δεν τα πήραμε ούτε με αιτήσεις ούτε με δικαστήρια. Τα πήραμε με πολιτική απόφαση και ύστερα από σκληρό και μακροχρόνιο αγώνα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει λύση χωρίς αιτήσεις και δικαστικές προσφυγές, χωρίς να ταλαιπωρεί τους συναδέλφους.

Ωστόσο, επειδή, Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ο Σύλλογος είναι δικός σας δημιούργημα και μπορείτε να καταφεύγετε σ’ αυτόν όταν τον χρειάζεστε, είτε το πρόβλημά σας είναι μείζονος είτε ελάσσονος σημασίας.

Εμείς ως Διοίκηση, σεβόμαστε τη θέλησή σας και σ’ αυτά τα πλαίσια δεν παραγνωρίζουμε την επιθυμία  ή και απόφαση πολλών από εσάς να ακολουθήσετε και τη δικαστική οδό.

Γι’ αυτό κάθε άλλο παρά αδρανήσαμε. Ως Διοικητικό Συμβούλιο δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο δικαστικής διεκδίκησης, το οποίο και θέτουμε υπόψη σας.

Το πλαίσιο που σας προτείνει η Διοίκηση, σ’ ό,τι αφορά το νομικό γραφείο-εκπρόσωπο με το οποίο σύναψε συμφωνία, δεν είναι δεσμευτικό για κανένα συνάδελφο. Όποιος συνάδελφος το επιθυμεί, μπορεί να υποβάλλει αγωγή μέσω άλλου δικηγόρου είτε του κέντρου είτε της επαρχίας, με προτίμηση στα παιδιά των συναδέλφων φυσικά.

Ακολουθεί η χρηστική ανακοίνωση

 

Χρηστική Ανακοίνωση

Θέμα: Δικαστικές διεκδικήσεις για αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων (ΕΦΚΑ – ΕΤΕΑΕΠ), καθώς και των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας στα προ των μνημονιακών νόμων, Ν.4051/2012 και Ν.4093/2012, επίπεδα.

 

Ύστερα από τη δικαίωση (σε πρώτο βαθμό) συνταξιούχων στην Αθήνα και πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον ορισμό ημερομηνίας για εκδίκαση (Μάρτιος 2019) των αγωγών που είχαν καταθέσει μέλη μας, πολλοί συνάδελφοι με αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία του Συλλόγου ή με τηλεφωνήματα απ’ όλη την Ελλάδα, ζητούν επίμονα να καταθέσουν και αυτοί αγωγές.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αγωγές αφορούν τους νόμους 4051 και 4093 του 2012, που προέβλεπαν περικοπές στις συντάξεις μας (κύριας και επικουρικής ) και κρίθηκαν αντισυνταγματικοί και παράνομοι από το Συμβούλιο της Επικρατείας  (ΣτΕ) (10/6/2015) με τις αποφάσεις 2287 και 2888 του έτους 2015.

Μέσω των αγωγών, επιδιώκεται η υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ , που ορίζουν τερματισμό των κρατήσεων που απορρέουν από τους δύο νόμους και επιστροφή των ανάλογων αναδρομικών (σ’ αυτά λογίζονται και τα ποσά από τις περικοπές δώρων και επιδόματος αδείας).

Κάνουμε καθαρό ότι δεν απαιτείται τώρα καμιά ενέργεια από όσους έχουν ήδη καταθέσει αγωγές.

 

Αγωγές μπορούν να καταθέσουν

  • Συνάδελφοι που στα ενημερωτικά σημειώματα της σύνταξής τους αναγράφεται η κράτηση ποσών που προκύπτει από τους νόμους 4051 και 4093 του 2012.
  • Όλοι οι συνάδελφοι για τα δώρα και το επίδομα αδείας, κύριας και επικουρικής σύνταξης, τα οποία μας περικόπηκαν τελείως με τους ανωτέρους μνημονιακούς νόμους.

Επαναλαμβάνουμε ότι όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη καταθέσει αγωγή δεν χρειάζεται να προβούν σε καμιά ενέργεια προς το παρόν

 

Μειώνεται το κόστος για τις αγωγές

Στο καλοπροαίρετο ερώτημα των συναδέλφων, τι κάνει ο Σύλλογος; Γιατί δεν προσφεύγει αυτός στα δικαστήρια και έτσι να μας καλύψει όλους;

Η απάντηση είναι ότι οι αγωγές έχουν ατομικό χαρακτήρα και με αυτή την έννοια ο κάθε συνάδελφος και όχι ο Σύλλογος ως νομικό πρόσωπο, καταθέτει αγωγή. Εξάλλου όταν τελεσιδικήσουν οι αγωγές και καταστούν αμετάκλητες, τα χρηματικά εντάλματα που θα εκδόσει  ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ θα είναι ατομικά για τον κάθε έναν ξεχωριστά ώστε να λάβει το ποσό που του επιδίκασαν τα δικαστήρια.

Ωστόσο, η Διοίκηση του Συλλόγου, κάθε άλλο παρά αδράνησε.  Δημιούργησε μια ομπρέλα προστασίας, από τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, για τους συνάδελφους που ζητούσαν να προσφύγουν στα δικαστήρια. Προχώρησε, με την καλύτερη ίσως τιμή της αγοράς, σε συμφωνία με τον νομικούς  συμβούλους του Συλλόγου κ. Φ. Κλαουδάτο και Αλκαίο Γ. Κλαουδάτο και αρκετοί συνάδελφοι ήδη κατέθεσαν ομαδικά αγωγές, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα απολύτως πρόβλημα. Όπως γράφουμε και παραπάνω ορισμένες από αυτές τις αγωγές θα συζητηθούν στο αρμόδιο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών τον Μάρτιο 2019.

Τώρα που το θέμα των αγωγών ήρθε ξανά στην επικαιρότητα και πολλοί συνάδελφοι ζητάνε επίμονα να καταθέσουν αγωγές, η διοίκηση του Συλλόγου δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Κινητοποιήθηκε άμεσα, ξαναέκανε έρευνα αγοράς και ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση, πέτυχε, από το νομικό γραφείο των «Φώτη Σ. Κλαουδάτου και Αλκαίου Φ.Κλαουδάτου», μία πολύ σημαντική μείωση στο κόστος των αγωγών.

Ετσι, η μεν εφάπαξ τιμή διαμορφώνεται στα 25 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ), από τα 30 που ίσχυε μέχρι τώρα, το δε ποσοστό αμοιβής του δικηγορικού γραφείου (για τα χρήματα που θα επιδικαστούν) πέφτει στο 5%, από το 8% που ήταν προηγούμενα.

 

Τρόπος κατάθεσης των αγωγών

Προκειμένου να συμμετάσχει  κάποιος ή κάποια στην διαδικασία κατάθεσης αγωγής, θα πρέπει να προσκομίσει στα γραφεία του Συλλόγου (για το Λεκανοπέδιο Αττικής) και στα Γραφεία των Περιφερειακών Επιτροπών (για την επαρχία), τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω:

Ο λόγος της αυτοπρόσωπης παρουσίας είναι να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά για παραλείψεις ή τυχόν λάθη, που μεταξύ των άλλων μπορούν να φέρουν και καθυστερήσεις.

Εναλλακτικά οι συνάδελφοι, μπορούν να αποστείλουν τα δικαιολογητικά του και ταχυδρομικώς στο Σύλλογο, με συστημένη επιστολή.

 

Δικαιολογητικά

  1. Συνταξιοδοτική απόφαση κύριας και επικουρικής σύνταξης (θα προσκομισθούν στο δικαστήριο). Σε περίπτωση που δεν τις έχετε μπορείτε να τις ζητήσετε από το πλησίον κατάστημα  του συνταξιοδοτικού φορέα ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ και να τις λάβετε άμεσα. Άλλως, σε περίπτωση που δεν τις έχετε, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους ανωτέρω φορείς για να σας δώσουν έστω τους αριθμούς των αποφάσεων. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γίνεται αυθημερόν.
  2. Συμπληρωμένο το έντυπο του Συλλόγου μας, που σας κοινοποιούμε με την παρούσα επιστολή μας, με τα προσωπικά στοιχεία.
  3. Φωτοτυπία της ταυτότητας.
  4. Ένα ενημερωτικό σημείωμα κύριας και επικουρικής      σύνταξης, οποιουδήποτε μήνα, για καθ΄ένα από τα έτη 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 και 2018. ΕΝΑ για κάθε έτος.
  5. Εξουσιοδότηση συμπληρωμένη και θεωρημένη, για το γνήσιο της υπογραφής, από Κ.Ε.Π. ή αστυνομικό τμήμα. Υποχρεωτικά η εξουσιοδότηση θέλει θεώρηση της υπογραφής αλλιώς είναι άκυρη και δεν λαμβάνεται υπόψη από το δικαστήριο.
  6. Εργολαβικό της δίκης, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο, χωρίς τη θεώρηση του γνησίου, όπως γίνεται στην περίπτωση της εξουσιοδότησης.
  7. Καταθετήριο  πληρωμής των 25,00 ευρώ, στο Ταχυδρομείο ή την Εθνική Τράπεζα.Αποστολή Χρημάτων

Η αποστολή των 25,00 ευρώ μπορεί να γίνει:

  1. Μέσω ΕΛΤΑ, (ήταν και παραμένει το σπίτι μας), με ταχυδρομική επιταγή. Παραλήπτης είναι ο «Φώτης Σ. Κλαουδάτος και Αλκαίος Φ. Κλαουδάτος», Ακαδημίας 57, 106 79 ΑΘΗΝΑ.

Αποστολέας είναι ο ενάγων συνάδελφος ή συναδέλφισσα

       2. Με κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα,

Αριθμός λογαριασμού : 719/601957-91

ΙBAN:GR5401107190000071960195791, πρώτο όνομα Φώτιος Σ. Κλαουδάτος και δεύτερο όνομα Αλκαίος Φ. Κλαουδάτος.

Προσοχή! Μετρητά χρήματα δεν θα γίνονται δεκτά.

 

Απαραίτητες διευκρινήσεις:

Α) Τόσο στο εργολαβικό όσο και στην εξουσιοδότηση μην συμπληρώσετε τα πεδία που αφορούν ημερομηνίες.

Β) Στο καταθετήριο πληρωμής τόσο του ΕΛΤΑ όσο και της Εθνικής, πρέπει να φαίνεται με ευκρίνεια ο αποστολέας και η αιτία της κατάθεσης.

Αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαίο, προκειμένου να σας αποσταλεί από το νομικό γραφείο, η απόδειξη παροχής υπηρεσιών (Α.Π.Υ.).

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γεν. Γραμματέας

Πεπόνης Γιώργος                                   Γεωργιάδης Αναστάσιος


Επισυνάπτονται: (3) τρία

Έντυπο προσωπικών στοιχείων

Εξουσιοδότηση

Εργολαβικό

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 163

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« March 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ