ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 14:46

Διάλογος με το υπουργείο Εργασίας

 

Τι ειπώθηκε για εκκρεμείς επικουρικές, επιστροφές ΕΟΠΥΥ και αγωγές

Συνάντηση με τους ιθύνοντες του υπουργείου Εργασίας είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γεωργιάδης και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Από τη συνάντηση προέκυψαν ειδήσεις αναφορικά με τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και συμπεράσματα για το τι μέλλει γενέσθαι, σχετικά με την επιστροφή όλων των ποσών- από τα αναδρομικά υπέρ ΕΟΠΥΥ- καθώς και το μείζον θέμα των αγωγών.

Πριν την συνάντηση, προηγήθηκε μεγάλη Παναττική Συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά, την οποία διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ). Εκ των κεντρικών ομιλητών ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ δεκάδες μέλη του Συλλόγου έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση και στην ακόλουθη πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

 

Εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις – Πότε θα εκδοθούν

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Εργασίας ενημέρωσαν τα μέλη της ΣΕΑ, ότι οι εκκρεμείς επικουρικές , με κατάθεση αίτησης από 1/1/2015 και εντεύθεν, βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας , από τα μηχανογραφικά συστήματα του ΕΤΕΑ. Σημείωσαν, μάλιστα, ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των αιτήσεων και θα αποδοθούν τα σχετικά επικουρικά μερίσματα.

 

Για τις επιστροφές ΕΟΠΥΥ

Για την επιστροφή όλων των ποσών που απορρέουν από τα αναδρομικά ΕΟΠΥΥ και το γεγονός ότι δεν μας είχε επιστραφεί το ποσό που προκύπτει από την εισφορά αλληλεγγύης, που έχει παρακρατηθεί από χρήματα που δεν λαμβάνουμε,  το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε ότι: δεν μπορούν να συνυπολογιστούν και ως εκ τούτου να αποδοθούν, τα ποσά που προκύπτουν από την κράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς βάσει του νόμου 4501 του 2017, τα παρακρατηθέντα χρήματα πηγαίνουν στον ΑΚΑΓΕ και αφορούν την αλληλεγγύη γενεών. Η εφαρμογή του εν λόγω νόμου, έχει συμφωνηθεί απ’ όλους.

 

Για τις αγωγές

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος έθεσε επί τάπητος το θέμα των αγωγών, για τους νόμους 4051-4093 που έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί από το ΣτΕ και εκδικάζονται στο Διοικητικό Δικαστήριο Αθηνών, ως προς το ποσό. Ζήτησε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις αποφάσεις αυτές.

Ως γνωστόν, από τον Μάρτιο θα αρχίσει η εκδίκαση των πρώτων αγωγών, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 164

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ