ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 14:44

Δέσμευση Πετρόπουλου στην κάμερα: Επιστροφή, χωρίς αίτηση, όλων των ποσών από τις κρατήσεις ΕΟΠΥΥ (Βίντεο)

Ντροπή στην ΔΑΚΕ που παραπλάνησε τους συναδέλφους και συνεχίζει να τους εμπαίζει

Επιτέλους να σταματήσει ο εμπαιγμός της ΔΑΚΕ προς τους συνάδελφους, σχετικά με τις αιτήσεις για επιστροφή όλων των ποσών από τις κρατήσεις ΕΟΠΥΥ. Η  επιχειρηματολογία της ΔΑΚΕ για επιστροφή των ποσών, μέσω εγγράφων αιτήσεων, κατέρρευσε πλήρως!

Ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν απαιτούνται αιτήσεις για την επιστροφή όλων των ποσών, που απορρέουν από τις κρατήσεις ΕΟΠΥΥ. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε on camera, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ANT1, ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την επιστροφή όλων των ποσών.

Μάλιστα, κάλεσε τους συνταξιούχους να μην καταθέτουν έγγραφες αιτήσεις προς τον ΕΦΚΑ, σημειώνοντας ότι και τα αρχικά ποσά που έλαβαν, τον Δεκέμβριο του 2017 και αφορούσαν τις κρατήσεις ΕΟΠΥΥ, δεν επεστράφησαν ύστερα από υποβολή αιτήσεων ή αγωγών, αλλά κατόπιν πολιτικής απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση, έγινε σαφές από τα πλέον αρμόδια χείλη, όπως αυτά του υφυπουργού, ότι η κατάθεση αιτήσεων προς τον ΕΦΚΑ για τις κρατήσεις ΕΟΠΥΥ, είναι μια διαδικασία άνευ ουσίας και ανεδαφική! Το σημαντικότερο, βεβαίως, είναι ότι ο υφυπουργός δεσμεύτηκε δημόσια, κατόπιν και των σχετικών πιέσεων που του άσκησε η Διοίκηση του Συλλόγου, ότι τα χρήματα θα επιστραφούν στους συνταξιούχους. Γεγονός, που αποτελεί σημαντική δικαίωση για τη στάση και την κατεύθυνση που επέλεξε η Διοίκηση του Συλλόγου, σ’ ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως αυτό των επιστροφών των κρατήσεων ΕΟΠΥΥ.

Αποδείχθηκε περίτρανα, ότι το κάλεσμα της ΔΑΚΕ για κατάθεση αιτήσεων στον ΕΦΚΑ, ήταν ένα εκλογικό «κόλπο» που στήθηκε πρόχειρα και κατάρρευσε ως «χάρτινος πύργος».

ΕΦΚΑ: Παραπλανητική η ενημέρωση για έγγραφες αιτήσεις και το σχετικό κείμενο που ακολουθεί.

keimeno

Πέραν της δεσμευτικής δήλωσης Πετρόπουλου, δημοσιεύουμε και επίσημο έγγραφο που φέρει την υπογραφή της προϊσταμένης της Διεύθυνσης ΕΦΚΑ, πρώην ΤΑΠΟΤΕ, Κ.Σοφιανοπούλου και αποσαφηνίζει, πέραν κάθε αμφισβήτησης, ότι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ είναι αναρμόδιες για την επιστροφή των κρατήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει κ.Σοφιανοπούλου, πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των συνταξιούχων και να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία τους, λόγω παραπλανητικής ενημέρωσης.

Συνάδελφοι,

Εντός των επόμενων εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αναστάσιος Πετρόπουλος, το υπουργείο Εργασίας θα θέσει σε εφαρμογή ηλεκτρονική πλατφόρμα, για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους συνταξιούχους.

Συνάδελφοι

Μέσω του Συλλόγου και μόνο θα ενημερωθείτε το επόμενο διάστημα για τη λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας και των σχετικών διαδικασιών. Επικοινωνήστε με την  Διοίκηση, για να έχετε υπεύθυνη ενημέρωση.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 163

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« March 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ