ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 19:20

Ο υπουργός δεσμεύτηκε

Θα επιστραφούν όλα τα ποσά του ΕΟΠΥΥ, χωρίς αιτήσεις και προαπαιτούμενα!

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κοτζιά, το μεγάλο συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και συναδέλφων μας ταχυδρομικών. Κεντρικός ομιλητής ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Γεωργιάδης. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας και συνάντηση με τον υφυπουργό. κ.Πετρόπουλο.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συλλόγου, υπενθύμισε στον υφυπουργό Εργασίας, το σχετικό υπόμνημα που του είχε αποστείλει ο Σύλλογος, όπου αναδείκνυε με πάσα λεπτομέρεια την παρανομία που συντελέστηκε, στην υπόθεση των κρατήσεων ΕΟΠΥΥ και τον πίεσε προκειμένου να λάβει ξεκάθαρη θέση για το τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία προς τους συνταξιούχους.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νόμο 4501/17 και δη στο άρθρο 2, το οποίο η κυβέρνηση πέρασε από τη Βουλή το Νοέμβριο του 2011. Όπως τόνισε,  με το εν λόγω άρθρο, το υπουργείο Εργασίας απέκλεισε την εισφορά αλληλεγγύης από τον υπολογισμό που έκαναν τελικώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, για τις κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ. Αυτό είχε σαν συνέπεια, ,  να μην επιστραφούν-κακώς και… παρανόμως- όλα τα ποσά που αναλογούσαν στους συνταξιούχους, και να καταταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι, καταφεύγοντας μεταξύ άλλων και σε δικηγορικά γραφεία.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει σύντομα επιστροφή όλων των ποσών που απορρέουν από τις κρατήσεις ΕΟΠΥΥ.  Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα, εξίσου σοβαρά και ορίστηκε νέο ραντεβού (21/3), με αντικείμενο συζήτησης τον επανυπολογισμό.

Η δέσμευση Πετρόπουλου για πολιτική λύση στο ζήτημα, αποτελεί δικαίωση για τη στάση που τήρησε το προεδρείο. Αταλάντευτα, χωρίς παρέκκλιση, τονίσαμε από την πρώτη στιγμή, απευθυνόμενοι στους συνάδελφους, ότι η λύση που «βαυκαλίζονταν» κάποιοι για επιστροφή των χρημάτων μέσω αιτήσεων προς τον ΕΦΚΑ, ήταν ανεδαφική, ουτοπική (τα καλάθια έχουν γεμίσει αιτήσεις) αλλά και «διασπαστική».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το συμπέρασμα είναι ότι καμιά παράταξη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη Διοίκηση του Συλλόγου. Η ΔΑΚΕ που για τρεις-τέσσερις μήνες τώρα, στέλνει έντυπα αιτήσεων (με παρωχημένες μάλιστα ευχές για τις γιορτές που πέρασαν), πρέπει να ζητήσει συγνώμη για την ταλαιπωρία, στην οποία έχει υποβάλει κάποιους από εσάς.

Ο λόγος είναι προφανής. Θέλουν να σας κάνουν να πιστέψετε ότι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για εσάς. Το κόλπο είναι παλιό και παρωχημένο. Μόνο συλλογικά και υπεύθυνα λύνονται τα προβλήματα και σπάνια με δημόσιες σχέσεις.

Ας το καταλάβουν όλοι οι συνάδελφοι που κατέρχονται σ’ αυτές τις εκλογές με διάφορα ψηφοδέλτια και θέλουν να μειώσουν το έργο και το κύρος της σημερινής διοίκησης. Ο Σύλλογός μας, πλέον, έπαψε να είναι  μικρός και ασήμαντος. Τον υπολογίζουν οι πάντες. Είναι μακριά νυχτωμένοι αν πιστεύουν κάποιοι,  ότι αυτό που βλέπουν και ξένοι για τη λειτουργία του Συλλόγου μας, δίνοντάς μας τα εύσημα, δεν το βλέπουν οι συνταξιούχοι των ΕΛΤΑ.

Και το βλέπουν και ό,τι χρειάζεται θα το πράξουν στις εκλογές.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 164

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ