ΔΡΑΣΕΙΣ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 18:42

Ανοιχτή επιστολή

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σ’ όλες τις εκλογές του Συλλόγου μας, το σωστό ήταν και παραμένει, οι άνθρωποι που εκλέγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο, να στηρίζουν μόνο και μόνο τα δικά σας συμφέροντα.

Πριν τέσσερα χρόνια η τότε διοίκηση του Συλλόγου, με το ψηφοδέλτιο ΔΑΚΣ, έχασε τις εκλογές λόγω της ανεπάρκειάς της σ΄όλα τα επίπεδα. Όλοι θυμάστε ότι τότε ναι μεν υπήρχαν πολλές δημόσιες σχέσεις, αλλά το έργο ήταν από φτωχό έως ανύπαρκτο και το χειρότερο είναι ότι υπήρξε και κακοδιαχείριση.

Είναι γνωστό το έλλειμμα στο ταμείο του Συλλόγου, υπόθεση η οποία εκδικάστηκε και αναμένεται η απόφαση καταλογισμού από τη δικαιοσύνη.

 Εξ’ αιτίας όλων των παραπάνω.

Εσείς συνάδελφοι τότε, στις  εκλογές  του 2014,  αναθέσατε την ευθύνη της διοίκησης του Συλλόγου στο Ενωτικό ψηφοδέλτιο, το οποίο παρουσίασε σημαντικό έργο σ’ όλα τα επίπεδα.

Ετσι φτάσαμε στις εκλογές που έγιναν το 2016 (πριν δύο χρόνια).  

Το Ενωτικό ψηφοδέλτιο, δηλαδή το προεδρείο του Συλλόγου, βγήκε πολύ πιο ενισχυμένο, με καθαρή εντολή να συνεχίσει ένα έργο, από το οποίο οι συνάδελφοι ήταν ήδη ικανοποιημένοι. 

Και πώς να μην είναι, όταν για παράδειγμα σε αυτό το διάστημα, με κινητοποιήσεις και παραστάσεις στους αρμόδιους υπουργούς, καταφέραμε να επιστραφούν οι παράνομες κρατήσεις του ΕΦΚΑ. Στους ίδιους συνάδελφους, με τον ίδιο τρόπο και χωρίς αίτηση, δίνουμε μάχη για να επιστραφούν και τα υπόλοιπα χρήματα που αναλογούν στις διαφορές παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης.

Μήπως είναι ασήμαντο  ότι πάνω από 500 συνάδελφοι το μήνα σε Αθήνα και επαρχιακά κέντρα επισκέπτονται τους γιατρούς του Συλλόγου, για δωρεάν συνταγογράφηση φαρμάκων και χορήγηση παραπεμπτικών για εξετάσεις;

Πότε ξανά έγινε τέτοιο «άπλωμα» του Συλλόγου; Επιτροπές σ’ όλη την Ελλάδα να καλούν τους συνάδελφους εγγράφως και χωρίς εξαίρεση, σε εκδηλώσεις οι οποίες επιδοτούνται από το Σύλλογο;

Πότε άλλοτε Διοίκηση του Συλλόγου έτρεξε τόσο πολύ για να λύσει συνταξιοδοτικό ή ασφαλιστικό πρόβλημα του καθενός σας; Χωρίς ποτέ να σας ρωτήσει ποια παράταξη ή ποιο κόμμα ψηφίζετε;

Θυμίζουμε ότι τότε η ΔΑΚΣ έγινε κομμάτια και εξέλεξε μόνο ένα σύμβουλο. Τότε εμφανίστηκε η ΔΑΚΕ με δύο συμβούλους και η ΑΦΣ μ΄ έναν, αφού μεταξύ τους έγινε χαμός, με αλληλοκατηγορίες.

Τώρα οι υπεύθυνοι της ΔΑΚΕ και της ΔΑΚΣ, επειδή νομίζουν ότι και λόγω ηλικίας κονταίνει η μνήμη και ξεχνάμε, «παντρεύτηκαν» προχθές, με κουμπάρο «άγνωστο» και κατέρχονται στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο.

Εδώ κρίνουμε σκόπιμο να γυρίσουμε πίσω, όχι πολύ, μόνο δύο χρόνια, στις προηγούμενες εκλογές. Θα θυμηθούμε ότι τότε ήρθε ως νέα εξυγιαντική δύναμη στο χώρο, η επονομαζόμενη ΔΑΚΕ, η οποία χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την ΔΑΚΣ.

Έγραφαν τότε «Δεν πάει άλλο! Θεωρήσαμε χρέος μας, να προστατέψουμε το κύρος τόσο του Συλλόγου, όσο και της παράταξης».

Τώρα όλοι μαζί, εδώ αποθεώνεται το «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», προσπαθούν να επανακάμψουν στη Διοίκηση του Συλλόγου, χρησιμοποιώντας ακόμη και μαυρογυαλούρικες μεθόδους, για εξυπηρετήσεις του μέλλοντος.

Εμείς καθιστούμε ξεκάθαρο, ότι αντιταχθήκαμε και αντιτασσόμαστε και σήμερα στην προσέλκυση των γνωστών γυρολόγων, οι οποίοι προστρέχουν προς άγρα καρεκλών. Ποτέ όμως δεν στραφήκαμε εναντίον των απλών μελών, που ακολούθησαν τότε τη ΔΑΚΣ, αργότερα τη ΔΑΚΕ και σήμερα και τις δύο μαζί.

Πάντα θεωρούσαμε ευπρόσδεκτους όλους τους συνάδελφους, που  δεν είναι τυχαίο ότι προστρέχουν σ’ εμάς, με πολύ εμπιστοσύνη, όπως φάνηκε και στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Διοίκηση του Συλλόγου σ’ όλη την Ελλάδα.

Ας επανέλθουμε όμως στα κόλπα τους που τώρα αποκαλύφθηκαν ενώπιόν σας. Δεν πρέπει να περάσει το δικό τους. Με λίγα λόγια,  πήγαν για μαλλί και επειδή κοινός τους παρανομαστής δεν είναι τα συμφέροντά σας, εσείς να τους βγάλετε κουρεμένους.

Η αντίδρασή σας φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι αποστροφή, αηδία ακόμη και θυμός.

Εμείς όμως σας καλούμε να δείξετε απλά περιφρόνηση και πλήρη αδιαφορία σ’ αυτούς που άλλα έλεγαν πριν δύο χρόνια και άλλα τώρα. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν χρειάζεται, ως Διοίκηση του Συλλόγου, να πούμε κάτι εκθειάζοντας την δράση μας. Αυτή είναι τόσο ορατή ώστε γίνεται αντιληπτή απ’ όλους.

Σας καλούμε να μας κρίνετε με την μεγαλύτερη αυστηρότητα, αλλά πάντα καλοπροαίρετα. Εμείς σας καλούμε όλους, ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας τοποθετήσεις, ενωμένοι και αποφασισμένοι να σώσουμε ότι μπορούμε. Μεταξύ των άλλων να εμποδίσουμε να μπει γύρω από το λαιμό μας η θανατηφόρα θηλιά των ήδη προγραμματισμένων μειώσεων στις συντάξεις το 2019 καθώς και στο αφορολόγητο το 2020.

Εμείς ενώνουμε τους συνάδελφους και τους θέλουμε όλους απ΄ την ίδια όχθη. Άλλοι πάνε απέναντι και θέλουν να ενώσουν το κόμμα και την παράταξη  επηρεασμένοι, παρά την ηλικία τους, από τις παιδικές αρρώστιες του κομματισμού και της έντονης παραταξιοποίησης.  

 Όμως και αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν. Πάλι είναι τρία κομμάτια, δεδομένου ότι συνάδελφοι του ίδιου χώρου από τη Θεσσαλονίκη,  συμμετέχουν στις εκλογές με δικό τους ψηφοδέλτιο.

Για αυτούς  τους συνάδελφους  της «Πανελλήνιας Αλληλεγγύης Συνταξιούχων»,  αλλά και τους άλλους της «Αδέσμευτης Φωνής Συνταξιούχων» μπορούμε να πούμε ότι: αμνήμονες και κατ’ εξακολούθηση εξαπατηθέντες, μπορούν να επαναλάβουν το ολέθριο λάθος.

Όσον αφορά  τους συνάδελφους του Ψηφοδελτίου ΑΝΑΤΡΟΠΗ αλλά και του ΡΙΣΚΟ, επιδιώκουν και αυτοί να μας αποδυναμώσουν, μέσα από τις αυταπάτες τους. Αφήνουμε το ερώτημα  αν το κάνουν ηθελημένα ή αθέλητα να το απαντήσετε εσείς με τη ψήφο σας.  

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, αν θεωρείτε ότι ο Σύλλογος μπορεί να παραμείνει ομπρέλα για τα μέλη του και να αγκαλιάσει όλους τους συνταξιούχους του ΕΛΤΑ

Ψηφίστε – Στηρίξτε

το Ενωτικό ψηφοδέλτιο

 

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: 6972662120
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: 6977864783
ΠΕΠΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: 6932184195
ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΑΜΙΑΣ: 6972116916
ΝΙΑΣΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: 6974139387

       

        

                    

                   

                 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ 163

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για θέματα που σχετίζονται με τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδιοτικά αλλά και προβλήματα που προκύπτουν από περικοπές, συμμετοχές σε φαρμακευτικές δαπάνες και άλλα, θα λειτουργεί καθημερινά ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας στον Σύλλογο μας. Στα τηλέφωνα 210-3847811 και 6932184195 ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πεπόνης, θα απαντάει στις κλήσεις σας και θα προσπαθεί να επιλύσει τις απορίες σας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

« March 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ